Τέλειες εκδρομές για την Καθαρά Δευτέρα

Στα Καλάβρυτα, το Γαλαξίδι, το Λεωνίδιο και το Πήλιο βρήκαμε ωραιότατα δωμάτια διαθέσιμα σε καλές για την εποχή τιμές. Φύγαμε για τριήμερο;
Τέλειες εκδρομές για την Καθαρά Δευτέρα
της Ηρώς Κουνάδη

Αν είσαι νέος/α και βράζει το αίμα σου, ή απλά έχεις φέτος όρεξη για γκράντε καρναβάλι, όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το προσεχές τριήμερο σου τα έχουμε μαζέψει εδώ. Αν τώρα δεν είσαι ιδιαιτέρως φαν των Καρναβαλιών, και θέλεις απλά να εκμεταλλευτείς το τριήμερο για εκδρομή, συνέχισε να διαβάζεις.

Στα Καλάβρυτα και τα πέριξ τους



Το δύσκολο στα Καλάβρυτα είναι να διαλέξεις τι θες να πρωτοκάνεις: Θέλεις να βολτάρεις στα δρομάκια του κέντρου των Καλαβρύτων, να ανέβεις στον Οδοντωτό για μια από τις ωραιότερες διαδρομές με τραίνο που υπάρχουν στην Ελλάδα, να περπατήσεις μήπως αυτή τη διαδρομή αντί να τη χαζεύεις μέσα από το παράθυρο του τραίνου, να πιάσεις τραπεζάκι για πέστροφα πλάι στα τρεχούμενα νερά στο Πλανητέρο, να δεις τη φαντασμαγορική Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, να οδηγήσεις ως τη γαλήνια Λίμνη Τσιβλού και να στρωθείς για πικνίκ στις όχθες της; Τόσο πολλά πράγματα, που δεν σου φτάνουν τρεις ημέρες –δεν πειράζει, όμως, θα ξανάρθεις έτσι κι αλλιώς.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στα Καλάβρυτα

Εδώ να μείνεις: Στο πανέμορφο Manesi Stone Studio (55€ ανά διανυκτέρευση για μέχρι τρία άτομα) που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα έξω από τα Καλάβρυτα, πολύ κοντά στην Άνω Βλασία με τους καταρράκτες της. Επίσης, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Πετρόπουλος, στο χωριό Κάτω Λουσοί, 13 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα (65€ το δίκλινο). Στην Κλειτορία, εξαιρετική επιλογή είναι το Ξενοδοχείο Αροάνιος (70€ το δίκλινο με πρωινό).

Στο Γαλαξίδι



Θα ξεκινήσουμε από κάτι εποχικό: Τα Αλευρομουτζουρώματα είναι μια από τις πιο κουλ αποκριάτικες εκδηλώσεις –πολύ πιο διασκεδαστικά από τα κλασικά καρναβάλια, αν μας ρωτάς. Ακόμα, όμως, και παγερά αδιάφορο να σε αφήνει ο αλευροπόλεμος, το Γαλαξίδι είναι πάντα υπέροχο, και ειδικά τώρα που ξεκινά δειλά δειλά να μυρίζει άνοιξη. Εδώ θα κάνεις τέλειες παραθαλάσσιες βόλτες, θα περιπλανηθείς σε κουκλίστικα σοκάκια που τα κορνιζάρουν αρχοντικά, θα πιάσεις τραπέζι για μεσημεριανό ουζάκι και θαλασσινά στη λιακάδα, θα πεταχτείς και μέχρι τους Δελφούς που απέχουν μόνο μισή ώρα οδήγηση από εδώ, να δεις τον εκπληκτικό αρχαιολογικό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Εδώ να μείνεις: Λίγο έξω από το Γαλαξίδι (8 χιλιόμετρα, για να είμαστε ακριβείς) στην Ερατεινή, φανταστικά δωμάτια έχουν διαθέσιμα για το τριήμερο το Ξενοδοχείο Γαλαξίας, στα 70€ το δίκλινο και το Villa Annilena, στα 45€ το δίκλινο.

Στο Λεωνίδιο



Φωλιασμένο κάτω από τα πελώρια βράχια του Πάρνωνα (που του χάρισαν την φήμη του τοπ αναρριχητικού προορισμού στα πέρατα του κόσμου) το Λεωνίδιο είναι, αν μας ρωτάς, ένα από τα ωραιότερα μέρη της Πελοποννήσου. Με τα τσακώνικα αρχοντικά του απλωμένα στα δρομάκια που αγκαλιάζουν τις δυο όχθες του ποταμού του, τα σούπερ κουλ café και τα παραδοσιακά καφενεία του, τα μουσεία που θα σε μάθουν τα πάντα για την ενδιαφέρουσα ιστορία του και την ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διάλεκτο που μιλούν ακόμα οι κάτοικοί του, και την θάλασσα σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων, αυτή εδώ η αρκαδική γωνιά τα έχει όλα. Και φυσικά έχει και φοβερή κουζίνα, όλα να τα λέμε, γιατί η μισή χαρά κάθε εκδρομής είναι τα πολύωρα τσιμπούσια.

Λεπτομέρειες για το Λεωνίδιο έχουν οι φίλοι μας στο All About Peloponnisos

Εδώ να μείνεις: Στο κουκλίστικο House on the Rocks, που δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 33€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα, στο Nala’s House (45€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα) ή στα δωμάτια του Ξενοδοχείου Κοσταρίνι (39€ το δίκλινο). 

Στο Πήλιο



Δεν μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα; Δεν εμπιστεύεσαι και τις προγνώσεις για το τι καιρό θα κάνει το τριήμερο, και θες να το ‘χεις δίπορτο, αν βγάλει ήλιο να αράξεις με ουζάκι πλάι στο κύμα, αν έχει συννεφιά να πάρεις τα βουνά να περπατάς σε χωμάτινα μονοπάτια χαζεύοντας καμινάδες να αχνίζουν; Στο Πήλιο θα πας. Εκεί, όπου και αν είσαι, δεν θα βρίσκεσαι ποτέ μακριά ούτε από την θάλασσα ούτε από τις δασωτές βουνοπλαγιές. Και αν δεν ξέρεις ποιο απ’ όλα τα χωριά του να πρωτοδιαλέξεις, εμείς έχουμε να προτείνουμε τον υπέροχο Άγιο Γεώργιο Νηλείας, την αρχοντική Βυζίτσα, τη ρομαντική Τσαγκαράδα, ή τη Ζαγορά αν θέλεις και λίγο νάιτλαϊφ στην εκδρομή σου.

Διαβάστε περισσότερα - Αυτά είναι τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Εδώ να μείνεις: Στα ευρύχωρα Olga Studios στην Τσαγκαράδα (50€ το δίκλινο), στα κουκλίστικα δωμάτια του Αστρομέρια στη Ζαγορά (52€ το δίκλινο με τζάκι) ή στα ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια του Diogenis Hotel στην Τσαγκαράδα (από 49€ το δίκλινο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v