Λίγες μέρες άδεια: Πού να πάω;

Επειδή δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια μεγάλων διακοπών, αλλά κι επειδή δεν θέλουμε να στερηθούμε την ξεκούρασή μας…
 

Λίγες μέρες άδεια: Πού να πάω;

Η καλοκαιρινή άδεια δεν είναι ούτε θεσμός, ούτε “ευκαιρία να αλλάξουμε παραστάσεις”, ούτε τίποτα άλλο. Είναι απλή και ξεκάθαρη ανάγκη, επειδή μετά από τόσους μήνες γραφείο, θες να πας κάπου, να αφήσεις τα πράγματά σου κάτω και να απολαύσεις το γεγονός ότι είσαι μακριά—μακριά από τη δουλειά, μακριά από την πόλη.

Τι γίνεται όμως αν δεν παίζουν πολλές μέρες άδειας; Πόσο μακριά να πας; Μην ανησυχείς, επειδή εμείς θα σε φροντίσουμε. Μπορεί να μην κάνεις μεγάλο ταξίδι, μπορεί να είσαι δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, αλλά θα χαλαρώσεις, θα κάνεις τα μπάνια σου, θα πιείς τα ποτάκια σου και θα ξεχάσεις ότι υπάρχουν ευθύνες.

Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για Παρασκευή 24 μέχρι Κυριακή 26 Αυγούστου.

Ναύπλιο
Είναι ρομαντικό, είναι μιάμιση ώρα μακριά, και έχει θάλασσα. Και είναι πανέμορφο, όπως και να το κάνουμε. Έχει χρώματα, όπου κι αν γυρίσεις το μάτι σου, έχει το κάστρο του που του δίνει μια παραμυθένια αύρα, έχει βαρκάδες… Αν σκοπός σου ήταν να ξεφύγεις δυο μέρες με το αίσθημα από την Αθήνα, το Ναύπλιο είναι ό,τι πρέπει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ – Ναύπλιο: Η πιο όμορφη ιστορία

Πού θα μείνουμε: Ξεχωρίσαμε τα πανέμορφα διακοσμημένα δωμάτια του Ξενοδοχείου Ίλιον, με τις ρομαντικές λεπτομέρειες και τα καλοκαιρινά, έντονα χρώματα.
Στην Πανσιόν Δάφνη, επίσης, με 160€ για δύο διανυκτερεύσεις, θα μείνουμε σε προσεγμένα και ήσυχα δωμάτια.

Γαλαξίδι
Το Γαλαξίδι κατά βάθος είναι νησί. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα καλντερίμια του, τα γλυκύτατα ταβερνάκια με τα θαλασσινά που τρώμε δίπλα στη θάλασσα, τα λευκά του αρχοντικά. Δεν είναι όμως νησί, και με δύο ώρες οδήγησης θα φτάσουμε. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα καπετανόσπιτα με τις ώρες, και μετά, προς το βραδάκι, θα κατευθυνθούμε προς την Μαρίτσα για ολόφρεσκα θαλασσινά και εκπληκτικές πίτες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ – Γαλαξίδι: Στα καλντερίμια ενός στεριανού νησιού

Πού θα μείνουμε: Στο Ακρόπλωρο, που απέχει μόλις έξι λεπτά από την παραλία, θα μείνουμε σε πανέμορφα δωμάτια, διακοσμημένα σε ναυτικό στυλ, και το πρωί θα απολαύσουμε την θέα στον Παρνασσό. Το δίκλινο ξεκινάει από 85€ την βραδιά για το τέλος Αυγούστου. Επίσης, στην Villa Olympia, βρήκαμε δωμάτιο με 126€ για δύο διανυκτερεύσεις, με πρωινό.

Αίγινα
Δίπλα σχεδόν στην Αθήνα, η Αίγινα προσφέρεται για λίγες μέρες απόλυτης χαλάρωσης. Προσφέρεται, επίσης, για ατελείωτες βόλτες μέχρι να βραδιάσει, και έχει έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς της αρχαίας Ελλάδας, αυτόν της Αφαίας, όπως και το λοφάκι της Παλιαχώρας με τα διάσπαρτα μεσαιωνικά του εκκλησάκια. Θα κάνουμε μπάνιο στην Αιγινήτισσα, και θα φάμε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στην ομώνυμη ταβέρνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ – Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα σαββατοκύριακο

Πού θα μείνουμε: Στην Villa Rodanthos, στην Πέρδικα, θα μείνουμε σε ένα λουλουδιασμένο ξενοδοχείο με υπέροχα δωμάτια, 5 μόλις λεπτά από το λιμανάκι της Πέρδικας. Οι τιμές ξεκινούν από 50€ την διανυκτέρευση. Επίσης, στο Venetia Studios βρήκαμε δωμάτιο με 60€ την διανυκτέρευση.

Αγκίστρι
Ο καλύτερος λόγος για να επισκεφτείς το Αγκίστρι ίσως είναι η Χαλικιάδα, μια μεγάλη παραλία με βότσαλα, κάπως δύσβατη αλλά εντυπωσιακή και με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Οι φοβερές παραλίες, όμως, βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνιά αυτού του πολύ-πολύ μικρού νησιού. Μιάμιση ώρα με το καράβι και ακόμα λιγότερο με το flying.

Διαβάστε περισσότερα εδώ – Αγκίστρι: Το καλοκαίρι δίπλα μας

Πού θα μείνουμε: Στο Maistrali Studios βρήκαμε δίκλινο με 130€ για τις δύο διανυκτερεύσεις, μόλις ένα λεπτό από την θάλασσα. Επίσης, στο Flisvos Apartments, για σπιτικό feeling αλλά και σχετική απομόνωση—και πάλι, όχι μακριά από την θάλασσα.

Κύθνος
Ξεκινάμε από το λιμάνι του Λαυρίου, και σε λιγότερο από δύο ώρες βρισκόμαστε στις Κυκλάδες. Στην Κύθνο, συγκεκριμένα, για να πλατσουρίσουμε στα υπέροχα νερά της – και ειδικά στην Κολώνα, την πιο γνωστή παραλία – και για να περπατήσουμε στα όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια της. Θα δούμε τα (πολλά) απομεινάρια από αρχαίες εποχές που βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ – Κύθνος: Βουτιά στην διπλανή Κυκλάδα

Πού θα μείνουμε: Στα κουκλίστικα, και άριστα εξοπλισμένα, studio του Φιλοξενία, στη Χώρα, τα μπαλκονάκια των οποίων απολαμβάνουν τέλεια θέα στο ηλιοβασίλεμα (τηλ.: 22810 31644, από 55€ το δίκλινο). Επίσης, το Panorama House, με την υπέροχη, φουλ νησιώτικη θέα στην θάλασσα.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v