Πού θα πάμε το τριήμερο της 28ης;

Στον Ταΰγετο, την Πρέβεζα και τους πρόποδες του Παρνασσού, βρήκαμε λίγα αλλά καλά οικονομικά δωμάτια, για όσους δεν προνόησαν να κλείσουν.
Πού θα πάμε το τριήμερο της 28ης;

της Ηρώς Κουνάδη

Θα ξεκινήσουμε από τα δυσάρεστα: Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η διαθεσιμότητα σε καταλύματα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι ήδη εξαιρετικά περιορισμένη. Πράγμα που, εκτός από τις προφανείς δυσκολίες, σημαίνει και δύο ωραία πράγματα: Πρώτον, ότι γινόμαστε σιγά σιγά πιο οργανωτικοί ως κοινωνία, και δεύτερον ότι το ξεβόλεμα τούτο μας βάζει στη διαδικασία να σκεφτούμε –και να ανακαλύψουμε− προορισμούς λιγότερο προφανείς από την Ορεινή Αρκαδία και τη Λίμνη Πλαστήρα (που ναι, είναι sold out, όπως εύκολα μαντεύεις). Προορισμούς όπως οι παρακάτω.

Η Πρέβεζα



Με ένα ιστορικό κέντρο χάρμα οφθαλμών, τρία κάστρα να την αγκαλιάζουν και πολλές ευκαιρίες για εκδρομές στα πιο ενδιαφέροντα, και λιγότερο εξερευνημένα, μέρη της Ηπείρου, η Πρέβεζα δεν είναι… η πόλη που έχεις συνηθίσει. Εδώ θα βολτάρεις σε γλυκύτατα πλακόστρωτα σοκάκια, θα δοκιμάσεις σούπερ ηπειρώτικη κουζίνα και θα εξερευνήσεις την μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας, τη Νικόπολη που ίδρυσε ο Οκτάβιος όταν νίκησε τον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα στη Ναυμαχία του Άκτιου, αλλά και το φαντασμαγορικό φαράγγι του Αχέροντα, που είναι χωρίς καμία υπερβολή ένα από τα ωραιότερα ποτάμια στην Ελλάδα.



Διαβάστε περισσότερα - Πρέβεζα: Στα σοκάκια μιας πόλης - έκπληξη

Εδώ να μείνεις: Στο κουκλίστικο Spiros Apartment στο κέντρο της πόλης (30€ το διαμέρισμα δύο ατόμων) στο Mairi’s Apartment (44€ για δύο άτομα) ή στα προσεγμένα δωμάτια του Ξενοδοχείου Ουρανία (50€ το δίκλινο).

Ο Ταΰγετος



Αν, πάλι, δε συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από την απόλυτη εξοχή, οι πλαγιές του Ταΰγετου είναι ό,τι πρέπει αυτή την εποχή −και οποιαδήποτε εποχή, εδώ που τα λέμε, ο Ταΰγετος είναι ίσως το ωραιότερο βουνό της Ελλάδας. Μονοπάτια τέλεια για πεζοπορίες πλάι σε ποτάμια και πάνω από γεφυράκια, χωριουδάκια σταματημένα στον χρόνο, και αξιοθέατα που περιλαμβάνουν τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά είναι μερικά μόνο από τα δυνατά χαρτιά του.



Περισσότερα έχουμε εδώ – Ταΰγετος: Μονοπάτια, διαμονή και φαγητό

Εδώ να μείνεις: Στο πανέμορφο Σέλας, στη Σελλασία (60€ το δίκλινο) στις Αλεπέτρουπες στην Αρτεμισία (35€ το δίκλινο) ή στο Castle View Bungalows στον Μυστρά (50€ το δίκλινο).

Το Γαλαξίδι και τα πέριξ του




Εδώ που τα λέμε, έτσι όπως δείχνει να πηγαίνει ο καιρός, δεν φαίνεται ακόμα απαραίτητο να απαρνηθούμε τις θάλασσες για χάρη πιο φθινοπωρινών τοπίων. Χώρια που σε κάποιους από εμάς αρέσει και στη μελαγχολική, συννεφιασμένη εκδοχή της η θάλασσα. Και το Γαλαξίδι ακόμα περισσότερο, όχι μόνο γιατί είναι υπέροχο σαν νησάκι δεμένο στη στεριά, αλλά και γιατί αν νοσταλγήσεις βουνό (ή πηγαίνεις εκδρομές με βουνολάτρεις) οι πλαγιές του Παρνασσού, η Αράχωβα και οι φαντασμαγορικοί Δελφοί δεν απέχουν παραπάνω από μισή ώρα δρόμο από εδώ.

Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Τώρα, όπως μάλλον θα μαντεύεις, καλά τα λέμε όλα αυτά αλλά διαθεσιμότητες για το τριήμερο το Γαλαξίδι δεν έχει. Έχει όμως η διπλανή του Ερατεινή, ωραιότατα ξενοδοχεία σαν το Mistral (από 50€ το δίκλινο) το Nefeli Studios (34€ το διαμέρισμα δύο ατόμων με θέα θάλασσα) και το Eleftheria’s Apartments (από 28€ το δίκλινο).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v