ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Γιατί συμφέρουν οι διακοπές τον Ιούνιο;

Αφήστε τους άλλους να στριμώχνονται στις παραλίες μες στην ντάλα του Αυγούστου, και εξοικονομήστε λεφτά κάνοντας διακοπές τον Ιούνιο.

Γιατί συμφέρουν οι διακοπές τον Ιούνιο;

της Ηρώς Κουνάδη

Όσοι το έχουν δοκιμάσει, μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν: Οι διακοπές τον Ιούνιο κοστίζουν πολύ λιγότερο, είναι σαφώς πιο άνετες (με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να κλείσεις δωμάτια και εισιτήρια δυο μήνες πριν), και έχουν και το πλεονέκτημα να γυρνάς χωρίς την μελαγχολία του φθινοπώρου, έχοντας ένα ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά σου.

Γιατί, όμως, λέμε ότι συμφέρουν οι διακοπές τον Ιούνιο;

Γιατί οι τιμές των ξενοδοχείων είναι σημαντικά χαμηλότερες

Ενδεικτικά, ένα δίκλινο δωμάτιο σαν αυτό εδώ στην παλιά πόλη των Χανίων κοστίζει 40€ τον Ιούνιο, 58€ τον Αύγουστο. Στη Σέριφο, ένα δωμάτιο σαν αυτό εδώ στη Χώρα έχει 40€ τον Ιούνιο, 110€ τον Αύγουστο. Στην Κεφαλονιά, αυτά τα κουκλίστικα διαμερίσματα κοστίζουν 33€ τον Ιούνιο, 61€ τον Αύγουστο. Στη Χαλκιδική, αυτά τα δωμάτια στο Πόρτο Κουφό κοστίζουν 50€ τον Ιούνιο, 100€ τον Αύγουστο. Στη Ρόδο, για ένα δωμάτιο σαν αυτό στην παλιά πόλη θα πληρώσετε 60€ τον Ιούνιο, 70€ τον Αύγουστο.

…Το ίδιο και οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων και λοιπών μέσω μεταφοράς

Ενδεικτικά και πάλι, στην Avis στα Χανιά οι τιμές ενοικίασης για τον Ιούνιο ξεκινούν από τα 31€ την ημέρα, για τον Αύγουστο από τα 61€. Στη Σέριφο, ένα σκουτεράκι ενοικιάζεται προς 15€ την ημέρα τον Ιούνιο, 20€ τον Αύγουστο –τα αυτοκίνητα, αντίστοιχα, ανεβαίνουν από τα 35€ την ημέρα τον Ιούνιο στα 50€ τον Αύγουστο. Στη Ζάκυνθο, η Hertz επί παραδείγματι νοικιάζει αυτοκίνητα σε τιμές που ξεκινούν από 40€ την ημέρα τον Ιούνιο, και από 81€ την ημέρα τον Αύγουστο.

Με τα μεταφορικά τι γίνεται;

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών δεν ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με τον μήνα, πράγμα που δεν ισχύει, ως γνωστόν, και για τις αντίστοιχες τιμές των αεροπορικών: Ας πούμε, το πήγαινε-έλα στη Μυτιλήνη με την Aegean ξεκινά από 86€ τον Ιούνιο, από 112€ τον Αύγουστο. Για τη Ρόδο, τα αεροπορικά της Aegean ξεκινούν από 77€ τον Ιούνιο, από 93€ τον Αύγουστο. Αντίστοιχα, οι τιμές της Ryanair για Σαντορίνη ξεκινούν από 40€ (πήγαινε-έλα πάντα) τον Ιούνιο, από 44€ τον Αύγουστο.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Τα λεφτά θα σου αγοράσουν ένα σκύλο, αλλά όχι το κούνημα της ουράς του."

Josh Billings, 1818-1885, Αμερικανός χιουμορίστας

  • 1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Πραγματοποιείται η αποτυχημένη απόβαση της Διέππης στη Γαλλία από Καναδικές δυνάμεις
    1953 - Η CIA βοηθά στην ανατροπή της κυβέρνησης του Μοχάμεντ Μοσαντέκ στο Ιράν και την επάνοδο του Σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί
    1960 - Με το σοβιετικό δορυφόρο "Σπούτνικ 5" εκτοξεύονται στο διάστημα και οι σκυλίτσες Στρέλκα και Μπέλκα
    1974 - Ένα μήνα μετά τη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δολοφονείται στη Λευκωσία ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Κύπρο Ρότζερ Ντέϊβις
    1991 - Ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης στη Σοβιετική Ένωση πραγματοποιούν πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, που τελικά κατέρρευσε σε τρεις μέρες

© 2002-2018 MEDIA2DAY