10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Βόρειο Αιγαίο

Οι βουτιές στους καταρράκτες της Σαμοθράκης, τα ικαριώτικα πανηγύρια, τα ούζα στη Λέσβο και όλα όσα επιβάλλεται να ζήσεις στο Βόρειο Αιγαίο.
10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Βόρειο Αιγαίο
Να βουτήξεις στις βάθρες που σχηματίζουν οι καταρράκτες της Σαμοθράκης –με τελευταία και καλύτερη την 30 μέτρων βάθρα, ήτοι φυσικά πισίνα, του μεγαλύτερου από τους καταρράκτες της, που λέγεται Φονιάς. 

Να διασχίσεις ένα βουνό… από μέσα, περπατώντας στο πρώτο τούνελ της ανθρωπότητας, το μήκους ενός και κάτι χιλιομέτρου Ευπαλίνειο Όρυγμα στη Σάμο. 

Να δεις τον ήλιο να ανατέλλει εκεί που χορεύεις πώς-το-τρίβουν-το-πιπέρι, σε κάποιο από τα πανηγύρια της Ικαρίας.

Να πιάσεις τραπεζάκι δίπλα στην Παναγιά τη Γοργόνα, στη Μουριά του Μυριβήλη, στη Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου, για ουζάκια από τον τόπο τους και πεντανόστιμους μεζέδες με θέα θάλασσα.

Να δεις τα αληθινά ροζ φλαμίνγκο να προσγειώνονται και να απογειώνονται στη Λήμνο



Να βουτήξεις στη Γερακοφωλιά, το Λιδαριό, τον Άγιο Δημήτριο και τις υπόλοιπες, μαγικές παραλίες του Άη Στράτη.

Να περπατήσεις το (μεγάλο αλλά εύκολο) μονοπάτι ως το μαγικό Μεγάλο Σεϊτάνι στη Σάμο, που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου. Κρυστάλλινα νερά, ολόλευκα βότσαλα και… απαράμιλλη ησυχία (έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενο βιολογικό πάρκο) ανταμείβουν τους τολμηρούς που θα επιχειρήσουν τη δίωρη πεζοπορία μέσα στο δάσος.

Να εξερευνήσεις και τα 24 Μαστιχοχώρια της Χίου: Οι πέτρινοι οικισμοί γύρω από τις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων χτίστηκαν τον μεσαίωνα ενωμένοι μεταξύ τους, με πυργίσκους και πολεμίστρες στις άκρες τους, ώστε να αποτελούν από μόνα τους οχύρωση ενάντια στους πειρατές. 



Να κάνεις μια βουτιά στον Παράδεισο, όνομα και πράγμα: Μια από τις ωραιότερες παραλίες ολόκληρου του Αιγαίου, έχει λευκή άμμο και ρηχά τιρκουάζ νερά, και βρίσκεται στη Θάσο.

Να πάρεις το καραβάκι από το λιμάνι των Φούρνων, που θα σε φέρει στην ονειρική Θύμαινα, τον ορισμό του «κρυμμένου παραδείσου» και να βουτήξεις στις δαντελωτές ακρογιαλιές του, κάνοντας διάλειμμα μόνο για παγωμένες μπύρες από το μοναδικό beach bar που υπάρχει εδώ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v