Οι πιο δροσερές βουτιές στη Θεσσαλία

Από το Πήλιο και τις ακτές του μέχρι τις παραλίες της Λάρισας (κι όμως, έχει!), ανακαλύπτουμε τα ωραιότερα μέρη για βουτιές στην Θεσσαλία.
Οι πιο δροσερές βουτιές στη Θεσσαλία
Έχει η Θεσσαλία παραλίες; Κι όμως, έχει και μάλιστα πεντακάθαρες και πανέμορφες. Στη σκιά των βουνών, με φόντο τον Κίσσαβο και το Πήλιο, η θεσσαλική γη βρέχει τα πόδια της σε καταγάλανα νερά που ήρθε η ώρα να γνωρίσετε.

Ξεκινώντας από τα βόρεια, ξεδιπλώνονται οι παραλίες του δήμου Τεμπών όπως τα Μεσάγκαλα και το Καστρί και της Αγιάς, όπως η Βελικά, η Σωτηρίτσα και ο Αγιόκαμπος. Περνώντας από τον νομό Λάρισας σε αυτόν την Μαγνησίας, ακολουθούν πιο νότια οι φημισμένες ακτές του Πηλίου και οι λιγότερο φαντασμαγορικές, αλλά δροσερές και καθαρές παραλίες του Παγασητικού, από το Τρίκερι και τη Μηλίνα μέχρι τα Καλά Νερά και τον Αλμυρό. Παρακάτω, επιλέξαμε τις πιο εντυπωσιακές και δημοφιλείς παραλίες – που δεν είναι άλλες από αυτές της Αγιάς στη Λάρισα και του Πηλίου στη Μαγνησία.

Στην συγκεκριμένη λίστα, παραλείψαμε τις συγκλονιστικές παραλίες των Σποράδων (μπορείτε να τις δείτε εδώ), περιοριζόμενοι σε στεριανές παραλίες.

Στις ακτές της Λάρισας

Αγιόκαμπος

Πεντακάθαρη και δροσερή, με χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, η θάλασσα του Αγιόκαμπου Λάρισας είναι αρκετά βαθιά. Οι ακτές του είναι η καρδιά της διασκέδασης τους καλοκαιρινούς μήνες για τον λαό της θεσσαλικής πρωτεύουσας, με δεκάδες beach bars να παρατάσσουν (δωρεάν) ξαπλώστρες, γήπεδα για beach sports και decks στα οποία οι DJs δίνουν μάχη κάθε βράδυ. Από τα πιο δημοφιλή, το Παράγκα beach bar που οργανώνει συχνά μουσικά events.

Ρακοπόταμος

Διαθέτει τρεις κολπίσκους στους οποίους η βλάστηση φτάνει ως την αμμουδιά. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, ενώ οι ακτές του είναι δημοφιλείς στις τάξεις των free campers. Εδώ επίσης μπορεί κανείς να δοκιμάσει canoying, να περπατήσει στη φύση ανακαλύπτοντας μικρούς καταρράκτες ή να αράξει στα κοντινά ταβερνάκια.

Πολυδένδρι

Το Πολυδένδρι είναι ένας οικισμός φωλιασμένος σε ένα δάσος πλάι στη θάλασσα, και στις ερημικές του παραλίες μπορεί κανείς να ακολουθήσει τα μονοπάτια για να βρει μικρούς βοτσαλωτούς κολπίσκους για άραγμα και κολύμπι. Οι βουτιές συνδυάζονται ωραιότατα με πεζοπορία στο δάσος Πολυδενδρίου, που αποτελούσε βασιλικό κτήμα και έχει σηματοδοτημένο μονοπάτι.

Πλατιά Άμμος

Βόρεια του Αγιόκαμπου και της Βελίκας, στην περιοχή των Κόκκινων Νερών, η Πλατιά Άμμος είναι… όνομα και πράγμα. Διαθέτει μια φαρδιά αμμουδιά που «στολίζεται» από ασπρόμαυρα βότσαλα, ενώ μεγάλα πλατάνια ρίχνουν τη σκιά τους στην παραλία. Στην περιοχή θα βρείτε café beach bar, το Παρά θιν’ αλός, που διαθέτει ξαπλώστρες αλλά σερβίρει και ωραιότατους ψαρομεζέδες.

Στις ακτές του Πηλίου

Μυλοπόταμος

Βρίσκεται κοντά στην Τσαγκαράδα, διαθέτει φαντασμαγορικά γαλαζοπράσινα νερά και τα βράχια του τον χωρίζουν σε δύο παραλίες, εξίσου ειδυλλιακές και πολυφωτογραφημένες.

Χορευτό

Η παραλία του Χορευτού, λίγα χιλιόμετρα από τη Ζαγορά, απλώνεται σε δυόμισι χιλιόμετρα χρυσαφένιας άμμου και φημίζεται για τα μεγάλα κύματα που σηκώνονται συχνά-πυκνά.

Άγιοι Σαράντα

Δίπλα στο Χορευτό, η άμμος και το ψιλό βοτσαλάκι σμίγουν με το δάσος που φτάνει ως την ακτή. Τα νερά είναι διάφανα, τα βράχια προδιαθέτουν για φαντασμαγορικές βουτιές από ψηλά, ενώ η πολυκοσμία είναι εδώ λιγότερο συχνό φαινόμενο σε σύγκριση με πιο «διάσημες» πηλιορείτικες παραλίες.

Ποτιστικά

Τα γιγάντια βράχια που ξεφυτρώνουν μέσα στη θάλασσα είναι εδώ επίσης ιδανικά για βουτιές από ψηλά. Τα νερά είναι βαθυγάλαζα, η αμμουδιά απαλή και χρυσαφένια και φτάνει το ένα χιλιόμετρο σε μήκος.

Φακίστρα

Τιρκουάζ νερά, ψιλό βότσαλο, τεράστια, φαντασμαγορικά βράχια και καταπράσινη βλάστηση τριγύρω. Η Φακίστρα «σερβίρει» το παραπάνω σκηνικό σε όσους μπουν στον κόπο να διασχίσουν το δύσβατο μονοπάτι της – κανείς δεν το μετάνιωσε.

Παπά Νερό

Κοντά στο Μούρεσι, με μεγάλη αφράτη αμμουδιά και οργάνωση για όσους ψάχνουν beach bars, το Παπά Νερό διαθέτει πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά καθώς και οργανωμένο camping για όσους θέλουν να βρίσκονται πολύ κοντά στη φύση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v