Τα καλύτερα road trips είναι αυτά στις παραλίες

Τι είναι καλύτερο από ένα road trip στην Ελλάδα; Μα φυσικά, ένα road trip που περιλαμβάνει παραλίες. Πέντε τέτοια έχουμε.
Τα καλύτερα road trips είναι αυτά στις παραλίες
της Ηρώς Κουνάδη

Τα road trips είναι τα αγαπημένα μας ταξίδια για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι δεν χρειάζονται πρόγραμμα –μπαίνει στο αυτοκίνητο και φεύγεις, δε χρειάζεται ούτε να ξέρεις τι ώρα είναι και αν θα προλάβεις το καράβι/ αεροπλάνο/ τραίνο, ούτε να προπληρώνεις εισιτήρια και να πονοκεφαλιάζεις με ημερομηνίες αδειών. Στην καλοκαιρινή τους βερσιόν είναι ακόμα καλύτερα: ρίχνεις και ένα sleeping bag στο πορτ-μπαγκάζ, και δεν έχεις να ανησυχείς ούτε για δωμάτια, τιμές και διαθεσιμότητες. Και φεύγεις, για να βουτήξεις σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας.

Διαδρομή #1: Πελοπόννησος, west coast
Χάρτης εδώ



Από την ωραιότατη Καλογριά της Πάτρας ως το φαντασμαγορικό Μαυροβούνι, ανάμεσα στην Μεθώνη και την Κορώνη, τα χιλιόμετρα είναι 217 και οι παραλίες ατελείωτες. Στάσεις που επιβάλλεται να κάνετε για βουτιές είναι (με σειρά υποκειμενικής προτίμησης) η Βοϊδοκοιλιά, ο Καϊάφας, στο σημείο απέναντι από την ομώνυμη λίμνη, η Ελαία και η Κουρούτα.

Διαβάστε περισσότερα για όλες τους εδώ - Οι ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου

Διαδρομή #2: Η διακριτική γοητεία της Ηπείρου
Χάρτης εδώ  



Υπέροχα, τιρκουάζ, ιόνια νερά σε μια τέλεια διαδρομή που απλώνεται σε 108 χορταστικά χιλιόμετρα. Ξεκινώντας από τα Σύβοτα, θα βουτήξετε οπωσδήποτε στη Μπέλα Βράκα, και εν συνεχεία στην Πέρδικα, το Καραβοστάσι –που είναι η δική μας αγαπημένη από τις παραλίες της Ηπείρου, στο Σαρακίνικο, το Μέγα Ντράφι, την Αμμουδιά όπου εκβάλλει ο Αχέροντας, τη Λυγιά και το Μονολίθι. Καταλήγετε στην Πρέβεζα, για αλλαγή σκηνικού σε ένα σούπερ city break.

Περισσότερα για τις παραλίες της Ηπείρου – Οι παραλίες της Ηπείρου σε ένα υπέροχο road trip

Διαδρομή #3: Η Χαλκ-ειδική
Χάρτης εδώ



Καθότι σαν τις παραλίες του δεύτερου ποδιού (της Σιθωνίας, αν το προτιμάτε επί των επισημότερω) δεν έχει, χαράζουμε αυτή την 104 χιλιομέτρων διαδρομή, που ξεκινά από την Γερακινή, και σταματά για έξι φαντασμαγορικές βουτιές στο Καρύδι, τις Καβουρότρυπες, τη Σάρτη, το Κριαρίτσι, το Καλαμίτσι και το Πόρτο Κουφό. Προτιμήστε να την κάνετε προς το τέλος Αυγούστου, ή αρχές Σεπτεμβρίου ακόμα καλύτερα, αν προτιμάτε την ησυχία σας από την κοσμοσυρροή.

Περισσότερα για κάθε παραλία ξεχωριστά έχουμε εδώ - Οι ωραιότερες παραλίες της Χαλκιδικής
και εδώ - Χαλκιδική: Πατάμε (δεύτερο) πόδι στο καλοκαίρι

Διαδρομή #4: Εκεί στο Νότο
Χάρτης εδώ



Θα έλειπαν οι φοβερές και τρομερές παραλίες της Νότιας Κρήτης από τις καλύτερες παραλιο-διαδρομές της Ελλάδας; Όχι βέβαια. Ξεκινάμε από το υπέροχο Φραγκοκάστελλο και διανύουμε τα 115 χιλιόμετρα που το χωρίζουν από τα εξωπραγματικά Μάταλα, βουτώντας ενδιάμεσα σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες ολόκληρης της Κρήτης: Στο Δαμνόνι, την Πρέβελη με το ποταμάκι της, την Τριόπετρα και τον Άγιο Παύλο με τους γιγάντιους αμμόλοφους.

Περισσότερα για την καθεμία εδώ - Οι ωραιότερες παραλίες της Νότιας Κρήτης

Διαδρομή #5: Δε Μάνη
Χάρτης εδώ



Και μεσσηνιακή και λακωνική, και μέσα έξω, και αμμουδιά και βότσαλο. Κάτι λιγότερο από 100 χιλιόμετρα υπέροχων παραλιών διασχίζει αυτή η διαδρομή, που ξεκινά από τον Φονέα, κοντά στην Καρδαμύλη στη μεσσηνιακή Μάνη και καταλήγει στον «βαθύ νότο» του Πόρτο Κάγιο, έχοντας πρώτα περάσει από τη Στούπα, το Λιμένι, τον Κότρωνα, την Αγία Βαρβάρα, την Αλύπα και την Κοκκάλα.

Λεπτομέρειες για την κάθε παραλία ξεχωριστά έχουμε εδώ - Οι ωραιότερες παραλίες της Μάνης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v