Κορυφαία μέρη για ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελλάδα

Παίρνουμε σκηνή ανά χείρας, διαβάζουμε τους κανονισμούς και στήνουμε ελεύθερα στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας.
Κορυφαία μέρη για ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελλάδα
Για αρχή, τα «κακά», νέα. Όχι, δεν νομιμοποιήθηκε το ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελλάδα. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Επομένως, τα 300€ του προστίμου κινδυνεύετε να τα δώσετε στο Κράτος.

Εν συνεχεία, τα καλά. Μέρη που δεν θα σας κυνηγήσουν με τις πέτρες – ελπίζουμε – υπάρχουν ακόμα. Αρκεί να συμπεριφερθείτε όπως αρμόζει στον κώδικα του ελεύθερου κάμπερ και να να αφήσετε την παραλία/δάσος/μέρος που στήσατε καλύτερο απ’ ό,τι το βρήκατε. Κατανοητό;

Τέλεια. Ας στήσουμε λοιπόν.

Λιμνιώνας, Εύβοια

Μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, βλέπει Αιγαίο, είναι αρκετά μεγάλη, με διάσπαρτα βράχια για σκιά, και έχει χοντρή άμμο που δε θα σας ενοχλήσει στο να στήσετε σκηνή. Σηκώνει αρκετό κύμα, επομένως για να είστε ασφαλείς μην στήσετε πολύ κοντά στη θάλασσα. Στην περιοχή υπάρχει ταβερνάκι, ντουζ και κάδοι απορριμάτων, ενώ στο τελείωμα της ξεκινά ένας αθέατος κόλπος που είναι δημοφιλης στους γυμνιστές.

Χερόμυλος, Εύβοια

Παραμένουμε στον κοντινό και αγαπημένο προορισμό για να… στήσουμε στην παραλία του Χερόμυλου, με τα πανέμορφα νερά που φέρνουν στο νου Ιόνιο. Φυσική σκιά θα βρείτε στα αρμυρίκια και τα δέντρα που την περιβάλλουν. Δεν είναι οργανωμένη, όμως υπάρχει καντίνα για να εφοδιαστείτε με αναψυκτικά, σνακ, και μπυρίτσες.

Άγιος Πέτρος, Σκύρος

Η υπέροχη παραλία του Άγιου Πέτρου στη Σκύρο είναι προσβάσιμη από χωματόδρομο, έχει ψιλή άμμο και αρκετά δέντρα για σκιά που σχεδόν ακουμπούν στη θάλασσα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη σε κανένα σημείο της, όμως σε περίπου 1 χιλιόμετρο απόσταση υπάρχει ταβερνάκι για πόσιμο νερό (και ωραιότατα μαγειρευτά), ο Άγιος Πέτρος.  Σημειώστε ότι σε αυτή τη πλευρά του νησιού δεν υπάρχουν σούπερ μάρκετ, παρά μόνο στο λιμάνι και τη Χώρα. Εξίσου όμορφη παραλία στη Σκύρο για ελεύθερο κάμπινγκ είναι η κυρά Παναγιά.

Κέδρος- Λιβάδι, Δονούσα

Αγαπημένο νησί των free campers λόγω της ελευθερίας που τους προσφέρει. Εδώ «παίζουν» δυο παραλίες με υπέροχα νερά για να στήσετε – το Λιβάδι και ο Κέδρος, στην περιοχή πίσω από το beach bar. Στο Λιβάδι δεν υπάρχουν κοντινές υποδομές και οι προμήθειες κρίνονται απαραίτητες, όμως στον Κέδρο το κοντινό μπαράκι παρέχει σχεδόν τα πάντα: νερό, φαγητό, ντουζιέρες.

Παχιά Άμμος, Νίσυρος

Η απόσταση της παραλίας από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή εγγυάται ότι δε θα σας ενοχλήσει κανείς, η παραλία είναι πανέμορφη και το ταβερνάκι «Όασις» (στα δέκα λεπτά περπάτημα) σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ και σπιτική κουζίνα σε πολύ καλές τιμές. αλλά και τις απαραίτητες προμήθειες σε πόσιμο νερό. Στα αρνητικά, σημειώστε την έλλειψη σκιάς και τη σχετικά δύσκολη πρόσβαση, από χωματόδρομο.

Ελαία, Μεσσηνία

Ανέκαθεν αγαπημένος προορισμός των ελεύθερων κατασκηνωτών, η πραγματικά τεράστια αυτή παραλία έχει καταγάλανα νερά, αλλά και δυόμισι χιλιόμετρα μονοπατιών που ελίσσονται μέσα σε ένα φαντασμαγορικό πευκοδάσος. Δεν είναι πάντα γαλήνια λόγω αέρηδων, όμως σε απόσταση λίγων βημάτων θα βρείτε άφθονη σκιά και διάσπαρτα ταβερνάκια και καντίνες σε κοντινή απόσταση για τις απαραίτητες προμήθειες.

Καϊάφας, Ηλεία

Ακόμα μια πανέμορφη αμμουδιά στην Ηλεία, η οποία χρόνο με το χρόνο «ξανανιώνει» το πράσινο τοπίο της μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και αυξάνει τη δημοφιλία της στους ελεύθερους κατασκηνωτές. Και εδώ υπάρχουν μπόλικες επιλογές για φαγητό και προμήθειες κατά μήκος του δρόμου (γουρουνοπούλα κανείς;), ενώ αρκετά κοντά βρίσκεται και η Ζαχάρω για εξορμήσεις κρεατοφαγικού περιεχομένου.

Μελανή- Ανάληψη- Παρίσαινα, Πήλιο

Μια ήρεμη τριάδα παραλιών στο Νότιο Πήλιο, η οποία προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για ελεύθερο κάμπινγκ. Η Παρίσαινα και η Ανάληψη είναι βοτσαλωτές και καταπράσινες, με καθαρά νερά και αρκετή σκιά. Το ταβερνάκι λίγο πριν την παραλία της Ανάληψης εγγυάται ότι δε θα σας λείψουν οι προμήθειες, ενώ στη Μελανή, δίπλα στα Ποτιστικά, παίζει αμμουδιά με ψιλό βοτσαλάκι, αλλά και παρακείμενο ταβερνάκι για τα απαραίτητα.

Αη Γιάννης, Γαύδος

Στο νοτιοτερο σημειο της Ευρώπης, η Γαύδος αποτελεί το απόλυτο ησυχαστήριο τόσο για κανονικές διακοπές, όσο και για ελεύθερο κάμπινγκ. Νησί με παραδεισένια ομορφιά, προσελκύει ελεύθερους κάμπερς οι οποίοι στήνουν στον Αη Γιάννη. Οι άνεμοι εδώ είναι ισχυροί, ενώ οι σκιές κάτω από δέντρα αρκετές. Στο τέρμα του λεωφορείου που θα σας φέρει εδώ υπάρχει ταβέρνα και μίνι μάρκετ, ενώ αρκετά κοντά θα βρείτε ντουζιέρα και τουαλέτα.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v