10 οργανωμένα camping στα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας

Συγκεντρώνουμε τα ωραιότερα οργανωμένα camping στο Αιγαίο για να κάνετε οικονομικές διακοπές και επιστροφή στη νησιωτική φύση.
10 οργανωμένα camping στα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας
του Γιώργου Κόκουβα

Χαμηλές τιμές, εξαιρετικά χαμηλότερες από ό,τι θα πληρώνατε για ένα room-to-let με τις βασικές ανέσεις, σκιερές οάσεις μέσα στα δέντρα και τη νησιωτική φύση, και αίσθηση πως βρίσκεστε 24 ώρες το 24ωρο κοντά στον παράδεισο – όπου παράδεισος, οι καλύτερες παραλίες και οι χρυσές αμμουδιές των αιγαιοπελαγίτικων νησιών. Δεν είναι και λίγοι οι λόγοι να δοκιμάσετε διακοπές σε οργανωμένο camping. Αν το σκέφτεστε, έχουμε δέκα διευθύνσεις που δεν θα σας απογοητεύσουν.

Camping Aegiali, Αμοργός 
(Αιγιάλη, τηλ. 22850 – 73500)
Βρίσκεται στον όρμο της Αιγιάλης, μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από την αμμουδιά της περιοχής και διαθέτει άφθονες σκιερές θέσεις για να στήσετε σκηνή. Το λεωφορειάκι του camping θα σας παραλάβει από το λιμάνι κατά την άφιξή σας, ενώ στον χώρο του camping θα βρείτε café-εστιατόριο (το οποίο διοργανώνει και φημισμένες βραδιές barbecue ή ρεμπέτικων με πολλή ψημένη ρακή), χώρους για πλύσιμο ρούχων, μικρές αλλά καθαρές τουαλέτες, κουζίνα με πλυντήριο πιάτων και ένα μπαρ που μένει ανοιχτό ως αργά. Φυσικά, μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό και σκηνές επί τόπου, αν δεν έχετε τον δικό σας.
Τιμές: 5,50€ την υψηλή περίοδο (Ιούλιος-Αύγουστος) και 4€ την χαμηλή για κάθε ενήλικα, και 4€ και 3€ αντίστοιχα για την σκηνή.

Simos Camping, Ελαφόνησος 
(Παραλία Σίμου, Ελαφόνησος)

Μία από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, με τα πιο εξωτικά χρώματα που μπορείτε να φανταστείτε, φιλοξενεί και ένα από τα πιο δημοφιλή νησιωτικά camping, αυτό του Σίμου που προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Εδώ θα βρείτε εστιατόριο, μπαρ, mini market, ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία, δωρεάν mini bus από και προς το λιμάνι της Ελαφονήσου, δωρεάν wifi, 24ωρη παροχή ζεστού νερού, κοινόχρηστα ψυγεία, πλυντήρια, χώροι μαγειρέματος και οργανωμένο φαρμακείο. Ευχάριστες εκπλήξεις είναι και η γιγαντοοθόνη για προβολή ταινιών ή αγώνων, η περιοχή video games και τα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα στην παραλία.
Τιμές: 8€ ανά ενήλικα για την υψηλή περίοδο (Ιούλιος-Αύγουστος) 7€ για τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο και 6€ τον Μάιο και τον Οκτώβριο. Η θέση μικρής σκηνής (ως 3 άτομα) χρεώνεται 6-8€ αν επιλέξετε χώρο όπου παρέχεται και ρεύμα ή 5€ για σκηνή χωρίς ρεύμα.

Maragas Beach Campsite, Νάξος 
(Αγία Άννα, τηλ. 22850 42552, 22850 42599)

Καταπράσινο και με ανέσεις όπως supermarket, bar, εστιατόριο, παιδική χαρά και χώρους για αθλήματα, το Maragas βρίσκεται πάνω στην ειδυλλιακή παραλία της Αγίας Άννας, είκοσι λεπτά από τη Χώρα. Σημειώστε πως η στάση της τοπικής συγκοινωνίας για άμεση πρόσβαση στη Χώρα βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του camping.
Τιμές: Στα 9€ κατ’ άτομο και στο 1€ για την σκηνή την υψηλή περίοδο και 7€ και δωρεάν αντίστοιχα την χαμηλή περίοδο. Σημειώστε πως υπάρχουν και «bed tents», που στοιχίζουν 15 και 10€ αντίστοιχα κατ’ άτομο. Παρέχεται και η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρικού με χρέωση 2,50€.

Coralli, Σέριφος 
(Λιβαδάκια, Σέριφος, τηλ: 22810-51500)

Βρίσκεται σχεδόν πάνω στη θάλασσα, στη χρυσή αμμουδιά της παραλίας Λιβαδάκια και έχει αποκτήσει τη φήμη ενός από τα καλύτερα οργανωμένα camping εν Ελλάδι, αφού συνδυάζει την ιδανική τοποθεσία στο πυκνό πράσινο της παρθένας νησιωτικής φύσης, το φιλικό προσωπικό, ανέσεις όπως εστιατόριο, πισίνα, lounge bar, mini market, πλυντήρια, εγκαταστάσεις barbecue αλλά και αθλητικών δραστηριοτήτων. Προσθέστε τις καλές τιμές, το δωρεάν parking, τη δωρεάν μεταφορά, τις δωρεάν ξαπλώστρες στην παραλία και τις ασφαλείς εγκαταστάσεις του που το κάνουν ιδανικό για camping με παιδιά, και έχετε το σκηνικό των τέλειων διακοπών, μόλις πέντε λεπτά από το λιμάνι της Σερίφου.
Τιμές: 7€ ανά ενήλικα για την υψηλή περίοδο (Ιούλιος-Αύγουστος) και 6€ για τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο. Σημειώστε πως λειτουργεί και μετά τον Σεπτέμβριο, με κόστος 5€. Η ενοικίαση θέσης για μικρή σκηνή στοιχίζει 5€ την υψηλή περίοδο και 4€ την χαμηλή. Για παραμονή τουλάχιστον 7 ημερών, παρέχεται έκπτωση 10%. 

Camping Andros στην Άνδρο 
(Γαύριο, τηλ. 22820 71444)

Βρίσκεται σε απόσταση βολής από το λιμάνι του νησιού, είναι καταπράσινο και διαθέτει από café – εστιατόριο και mini market μέχρι πισίνα. Ο χώρος είναι πνιγμένος στο πράσινο, ενώ στις παροχές για τους κατασκηνωτές περιλαμβάνονται ψυγεία συντήρησης τροφίμων, καταψύκτες, εγκαταστάσεις για πλύσιμο ρούχων και σκευών, ζεστό νερό όλο το 24ωρο και δωρεάν μεταφορά από και προς το λιμάνι.
Τιμές: 6,50€ τη μέρα για κάθε ενήλικα, 3,50€ για τη σκηνή και 3€ για τη χρήση ρεύματος.

Surfing Beach, Πάρος 
(Σάντα Μαρία, τηλ. 22840 52491-3)

Οι φίλοι των θαλάσσιων σπορ βρίσκουν την χαρά τους στην παραλία της Σάντα Μαρία, αφού αφενός η θάλασσα της Πάρου είναι ιδανική για surf και τα παρελκόμενά του, με εγκαταστάσεις Wind surf, καταδύσεων, kneelboard, κανό κλπ και αφετέρου το άψογα οργανωμένο Surfing Beach προσφέρει έναν τεράστιο χώρο τρία χιλιόμετρα από τη Νάουσα, σπαρμένο με δέντρα και άφθονες σκιερές γωνιές με καλαμωτές οροφές. Υπάρχουν επιπλέον χώροι με τηλεόραση, wifi, ζεστό νερό για ντους, χρηματοκιβώτια και δωρεάν μεταφορά στη Νάουσα ή το λιμάνι. Σημειώστε πως υπάρχουν και οι επιλογές των bungalows και των beach huts αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε την αίσθηση του μαλακού κρεβατιού.
Τιμές: 7,50€ για κάθε ενήλικα την υψηλή περίοδο (ως 25/8) και 5€ την χαμηλή περίοδο – η μικρή σκηνή χρεώνεται 4€ και 3,20€ αντίστοιχα, ενώ η χρήση ηλεκτρικού με 4€.

Camping Antiparos, Αντίπαρος 
(Χώρα Αντίπαρου, τηλ: 2284061221)

Συνυφασμένη με το ελεύθερο camping επί χρόνια, η Αντίπαρος έχει και τις οργανωμένες κατασκηνωτικές γωνιές της, που ωστόσο δεν απέχουν πολύ από το χύμα παρεΐστικο κλίμα του free camping. Στο Antiparos θα βρείτε βολικές εγκαταστάσεις, όπως mini market και εστιατόριο, ζεστό νερό, σκιερά μέρη για να στήσετε σκηνή και δυνατή νυχτερινή ζωή, με πάρτι που κρατούν ως το πρωί. Υπάρχουν και γωνιές καλυμμένες με bamboo για όσους αναζητούν περισσότερη απομόνωση για την σκηνή τους. Στα συν, η πανέμορφη παραλία στα βόρεια του νησιού, πάνω στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις αλλά και η βολική απόσταση από τη Χώρα, στα 100 μέτρα μακριά.
Τιμές: 8€ ανά ενήλικα για την υψηλή περίοδο (15/7-24/8) και 6€ για τη χαμηλή περίοδο. Η ενοικίαση σκηνής στοιχίζει 2€.

Astypalaia Camping, Αστυπάλαια 
(Β’ Μαρμάρι, Αστυπάλαια, τηλ: 22430-61900)

«Σε αυτό το camping θα βρεις αυτό που σιγά-σιγά χάνεται στα άλλα». Έτσι μας υποδέχεται η ιστοσελίδα του camping του πανέμορφου νησιού, που βρίσκεται στο Β’ Μαρμάρι ανάμεσα στη Χώρα και τη Μαλτεζάνα και κρύβει ανάμεσα στα δέντρα και τις καλαμιές το κλίμα της ήρεμης φυσιολατρίας που θα σας κάνει να επιστρέφετε εδώ κάθε καλοκαίρι. Θα βρείτε επίσης ένα μικρό μπαράκι που διοργανώνει και εβδομαδιαία πάρτι με ροκ και reggae μουσικές, καθώς και café-εστιατόριο, mini market, κοινόχρηστα ψυγεία και κουζινάκια, χώρους για πλύσιμο ρούχων, δωρεάν πάρκινγκ και ζεστό νερό όλο το 24ωρο. Η μεταφορά από και προς το λιμάνι κατά την άφιξη και την αναχώρησή σας είναι δωρεάν, ενώ για τη μεταφορά σας προς τη Χώρα, η στάση του λεωφορείου βρίσκεται ακριβώς έξω από τις εγκαταστάσεις.
Τιμές: 7€ ανά ενήλικα για την υψηλή περίοδο (1/7 ως 20/8) και 6,50€ για την χαμηλή περίοδο. Η ενοικίαση θέσης για τη σκηνή στοιχίζει 2€.

Nopigia Camping, Χανιά 
(Νοπήγια, Κίσσαμος Χανίων, τηλ. 28220 31111)

Στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, στην περιοχή του Κισσάμου κοντά στα Χανιά, το Camping Nopigia προσφέρει τρεις διαφορετικούς τύπους εξοπλισμένων σκηνών αν δεν έχετε φέρει τη δική σας, σκιερές γωνιές κάτω από δέντρα, ένα ελληνικό εστιατόριο με ωραία μαγειρευτά, mini market, πισίνα, δωρεάν wifi, εγκαταστάσεις για μαγείρεμα και πλύσιμο ρούχων και ειδική πισίνα για παιδιά.
Τιμές: 7€ ανά ενήλικα την υψηλή περίοδο (Ιούλιος-Αύγουστος) και 6€ για την χαμηλή περίοδο. Η χρέωση για τον χώρο της μικρής σκηνής είναι 3,50€ και της μεγάλης 4€, ενώ η χρήση ηλεκτρικού στοιχίζει 3,50€.

Far Out Club, Ίος 
(Μυλοπότας, τηλ. 22860-91468, 22860-92301 & 22860-92302)

Το Far Out Club είναι ένα συγκρότημα εγκαταστάσεων που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, bungalows, camping και ένα δυνατό beach club για ολονύχτια πάρτι. Πάνω ακριβώς από την παραλία του Μυλοπότα θα βρείτε έτοιμες, στημένες σκηνές με οροφές από bamboo για έξτρα σκιά και πολλές ελιές και ευκαλύπτους για καλοκαιρινή αίσθηση δροσιάς. Στις παροχές περιλαμβάνονται υπηρεσία παροχής πληροφοριών και εισιτηρίων, μίνι μάρκετ και πλυντήρια.
Τιμές: Στα 8€ για την έτοιμη σκηνή κατ’ άτομο, ενώ υπάρχουν διάφορες κατηγορίες σκηνών (π.χ. με κρεβάτια) που στοιχίζουν παραπάνω. Σημειώστε πως σε φοιτητές και κατόχους κάρτας ανεργίας ισχύει έκπτωση 20%.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v