Τα ελληνικά νησιά σε τροχιά φεστιβαλική

Μουσική, χορός και Τέχνες ταξιδεύουν στην νησιωτική Ελλάδα και προσφέρουν διακοπές μετά… ψυχαγωγίας.
Τα ελληνικά νησιά σε τροχιά φεστιβαλική

Νέοι και ταλαντούχοι μουσικοί, μουσικά αφιερώματα, δωρεάν προβολές αγαπημένων ταινιών, συναυλίες, μεγάλες μουσικές συμπράξεις. Τα φεστιβάλ της νησιωτικής Ελλάδας είναι εδώ και αυτό το καλοκαίρι, γεμίζοντας τις διακοπές μας ψυχαγωγία.

Ίδου, λοιπόν, όσα συμβαίνουν τώρα στα ελληνικά νησιά.

Φεστιβάλ Νάξου
Πότε: Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου

Κάθε καλοκαίρι το Φεστιβάλ Νάξου, μέσα από θεματικές εκθέσεις, θέατρο, μουσική, λόγο, κινηματογράφο, τη συνύπαρξη διεθνών καλλιτεχνών και σύγχρονων αισθητικών τάσεων, γίνεται τόπος διαπολιτισμικής συνάντησης και πρωτότυπων παραγωγών. Αυτήν την περίοδο, απολαμβάνουμε στον Πύργο Μπαζαίου, μεταξύ άλλων, τον Κωστή Μαραβέγια (10/8) με το νέο του άλμπουμ και τον Ψαραντώνη (16/8) με τη Νίκη Ξυλούρη και τον Λάμπη Ξυλούρη, καθώς επίσης και ταινίες από την κινηματογραφική πλατφόρμα του Γαλλικού Ινστιτούτου από τις 25/8 μέχρι τις 30/8.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 

Seven Festival στην Κέρκυρα
Πότε: Μέχρι τις 28 Αυγούστου

Tο μακροβιότερο φεστιβάλ μουσικής και παραστατικών τεχνών στην Κέρκυρα, το οποίο έχει φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες θεατών και δεκάδες καλλιτέχνες συνεχίζει και φέτος το… σερί του. Στις 17 Αυγούστου ο Κωστής Μαραβέγιας εμφανίζεται στο Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου, στις 20 Αυγούστου οι Pink Floyd Project παρουσιάζουν ψυχεδελικό ροκ στα Ενετικά Ναυπηγεία, ενώ στις 28 Αυγούστου το φεστιβάλ ρίχνει αυλαία με μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση, στην πλατεία Σπιανάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

MedPhoto Festival στο Ρέθυμνο
Πότε: Μέχρι τον Σεπτέμβριο

Το πρώτο μεσογειακό φεστιβάλ φωτογραφίας διεξάγεται στην πόλη του Ρεθύμνου αυτό το καλοκαίρι και πραγματεύεται τις αλλαγές στην Ευρώπη καθώς και το μέλλον της περιοχής με βάση τα καίρια προβλήματα της εποχής και του τόπου: την οικονομική και προσφυγική κρίση. Αυτήν την περίοδο, «τρέχει» η έκθεση “Critical Archives I: Ruins” στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης με τη συμμετοχή των Antoine D’Agata, Adam Broomberg & Oliver Chanarin, Davide Monteleone, Francesco Zizola, Hrair Sarkissian και Νίκο Μάρκου και η "Τάλως - Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου", στην οποία ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος επιχειρεί έναν ξεχωριστό διάλογο με τα ευρήματα του μηχανισμού των Αντικυθήρων και την τεχνική επίνοια των αρχαίων Ελλήνων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου
Πότε: Μέχρι 3 Σεπτεμβρίου

Καλοκαίρι πολιτισμού στην Άνδρο, δια χειρός Παντελή Βούλγαρη, ο οποίος έχει τα ηνία του μεγάλου φεστιβάλ. Για τον Αύγουστο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Λυσιστράτη από το Εθνικό Θέατρο (12/8), την Άλκηστη Πρωτοψάλτη (13/8), τους Λάκη Παπαδόπουλο, Ζιώγαλα, Γιοκαρίνη, Μηλιώκα (17/8), τον Βασίλη Παπακωσταντίνου με τον Γιάννη Ζουγανέλη (18/8), την Απολογία Σωκράτη σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και τη συναυλία της Έλλης Πασπαλά (16/8).

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 

Santorini Arts Factory
Πότε: Μέχρι 6 Σεπτεμβρίου

Πλήθος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει το φετινό πολιτισμικό φεστιβάλ του πιο ρομαντικού νησιού στον πλανήτη. Στις προσεχείς εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται η παράσταση «Απολογία Σωκράτη» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη (16/8), η συναυλία των Lunatics με αφιέρωμα στους Pink Floyd (21/8), o Ψαραντώνης (24/8), οι Jazzmatazz (27/8) και ο Σωκράτης Μάλαμας (29/8).

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Paxos Music Festival
Πότε: Μέχρι 3 Σεπτεμβρίου

Μουσική μαγεία σε ένα νησί κόσμημα για το Ιόνιο, τους Παξούς, και κλασσικοί ήχοι υπό το φως των αστεριών σε ένα φεστιβάλ που αγκαλιάζει τη τζαζ, την κλασσική μουσική, αλλά και τους σύγχρονους ήχους. Στις 14 Αυγούστου η Σαβίνα Γιαννάτου «τραγουδά για τους Παξούς» στην Αυλή του Παλιού Σχολείου Λογγού, Στις 27,31 και 1/9 οι Benyounes String Quartet and Friends παίζουν κλασσικά έργα μεγάλων συνθετών, ενώ στις 2/9 ο μπάσος Njabulo Madlala τραγουδά οπερατικές άριες και τραγούδια της πατρίδας του.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας
Πότε: Μέχρι 4 Σεπτεμβρίου

Μια ανάσα... νησί από την Αθήνα, η Αίγινα γίνεται σινεφίλ, με προβολές ελληνικών ταινιών και αφιερώματα σε σκηνοθέτες στο Κτήμα Κολλάτου. Στο τρέχον πρόγραμμα, στις 10/8 προβάλλεται το Καναρινί Ποδήλατο του Δημήτρη Σταύρακα, στις 12/8 ο Ξαφνικός Έρωτας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, στις 13/8 η Πρωινή Περίπολος του Νίκου Νικολαΐδη και στις 14/8 το Αγόρι τρώει το Φαγητό του Πουλιού του Έκτορα Λυγίζου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v