ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των ελληνικών νησιών

Τα αρχοντικά της Σύμης, τα καπετανόσπιτα της Άνδρου, τα σύρματα της Μήλου και όλα όσα κάνουν τα ελληνικά νησιά μικρά αρχιτεκτονικά θαύματα.

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των ελληνικών νησιών

της Ηρώς Κουνάδη

Λευκά σπιτάκια με μπλε παράθυρα. Πολύχρωμα νεοκλασικά με κατακόκκινα κεραμίδια. Πέτρινα καπετανόσπιτα του 19ου αιώνα. Ταπεινά σπιτάκια με χρωματιστές πόρτες πλάι στη θάλασσα, για να ξεχειμωνιάζουν οι βάρκες. Δωμάτια χτισμένα πάνω στις καμάρες των δρόμων. Σπιτάκια αγκαλιασμένα μεταξύ τους, ώστε να δημιουργούν οχύρωση. Οι αρχιτέκτονες των ελληνικών νησιών υπήρξαν πάντα εφευρετικοί. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στολίζει μερικές από τις πιο καλοκαιρινές μας εικόνες. Όπως αυτές:

Τα χρωματιστά νεοκλασικά της ΣύμηςΤα πολύχρωμα σύρματα, τα σπιτάκια όπου φυλάσσονται οι βάρκες στη Μήλο και την ΚίμωλοΤα κυκλαδίτικα στεγάδια, που συναντάμε κυρίως στην Ίο και την Τζια: Τμήματα σπιτιών χτισμένα πάνω από καλντερίμι, το οποίο προφυλάσσεται από καμάραΤα «οχυρωμένα» Μεστά στην ΧίοΚαι οι ζωγραφισμένες καμάρες και προσόψεις των σπιτιών στο Πυργί, επίσης στη ΧίοΟι βενετσιάνικες επιρροές της ΚέρκυραςΤα λευκά καπετανόσπιτα της Άνδρου

Οι περιστερώνες της Τήνου

Τα χρώματα του Καστελλόριζου

Τα παστέλ νεοκλασικά της Αίγινας

Η υπόσκαφη μαγεία της ΣαντορίνηςΟ υπέροχος κυβισμός της Φολεγάνδρου

Ο Μεσαίωνας που ζει στη Ρόδο

Και η υπέροχη Μικρή Βενετία της ΜυκόνουΠηγή φωτογραφιών: Pinterest

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v