10 σούπερ live - αφορμή για εκδρομή

Πού θα μας βρει να χορεύουμε το φετινό καλοκαίρι; Σε δέκα συναυλίες και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, κάποια εκ των οποίων έχουν και ελεύθερη είσοδο.
10 σούπερ live - αφορμή για εκδρομή
της Ηρώς Κουνάδη

Οι μεγαλύτεροι έλληνες καλλιτέχνες παίρνουν τις κιθάρες τους και βγαίνουν στο δρόμο, με τις περιοδείες τους να τους φέρνουν σε μερικές από τις ωραιότερες γωνιές της Ελλάδας, και να μας βάζουν σε πειρασμό για καλοκαιρινές εκδρομές. Ιδού όλα τα φεστιβάλ (κάποια με ελεύθερη είσοδο) στα οποία θα θέλαμε να μας βρει να χορεύουμε το φετινό καλοκαίρι.

River party στο Νεστόριο της Καστοριάς

Πότε: Τετάρτη 3 έως Κυριακή 7 Αυγούστου
Εισιτήρια: 50€ για όλο το πενθήμερο (περιλαμβάνει κάμπινγκ)



Για 38η συνεχή χρονιά στις όχθες του Αλιάκμονα στήνεται το μεγαλύτερο –και πιο κεφάτο– μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας. Σε τέσσερις διαφορετικές σκηνές, θα δούμε και θα ακούσουμε πολλούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Kadebostany, Villagers of Ioannina City, Locomondo, Σωκράτης Μάλαμας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Γιάννης Αγγελάκας, Κωστής Μαραβέγιας και Gadjo Dilo. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Up Festival στην Αμοργό 

Πότε: Από την Πέμπτη 14 ως το Σάββατο 16 Ιουλίου
Είσοδος ελεύθερη

Στην αμμουδιά της Αιγιάλης, στην πολυαγαπημένη μας Αμοργό, στήνεται φέτος το Up Festival που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια από τα Κουφονήσια. Το τουλάχιστον εντυπωσιακό του line up περιλαμβάνει ονόματα σαν αυτά των Φοίβου Δεληβοριά, Villagers of Ioannina City, Παύλου Παυλίδη, Larry Gus, Vodka Juniors, Σtella, The Boy και the Noise Figures.

Μάταλα Beach Festival στην Κρήτη

Πότε: Από Παρασκευή 17 έως Κυριακή 19 Ιουνίου
Είσοδος ελεύθερη



Στην παραλία των Ματάλων, πλάι στις σπηλιές όπου κάποτε έμεναν οι χίπηδες, το Μάταλα Beach Festival στήνει τις σκηνές του και μας προσκαλεί για ένα ατελείωτο beach party με χορό μέχρι πρωίας. Το line up απαρτίζουν οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Koza Mostra, Tonis Sfinos, Onirama, Maraveyas Ilegal, Dub Pistols και Moka Band, μεταξύ άλλων.

Secret Sound Festival στη Σκύρο

Πότε: Την Κυριακή 31 Ιουλίου, τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Αυγούστου
Εισιτήρια: Ημερήσιο 15€, τριημέρου 25€
Προπώληση εδώ

Το φεστιβάλ Freestyle μουσικής που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια στην Κύμη Ευβοίας, προσκαλεί φέτος στην πανέμορφη Σκύρο δέκα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου dub, reggae, funk, ska και hip-hop στερεώματος: Dub Pistols, iLLBiLLY HiTEC, Cut La Vis, Fundracar, Blend Mishkin, Kill Emil, Mamaletta, Manjah, SKG'S Dub Alliance, Dub Riots. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας στο Κυριάκι Βοιωτίας 

Πότε: Παρασκευή 15 έως Κυριακή 17 Ιουλίου
Εισιτήρια: Ημερήσιο 12€, τριημέρου μαζί με κάμπινγκ 25€
Προπώληση εδώ

Μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα, στην καρδιά ενός υπέροχου ελατοδάσους σκαρφαλωμένου σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας. Το σούπερ line up του περιλαμβάνει ονόματα σαν αυτά των Γιάννη Ζουγανέλη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Αγγελάκα, Σωκράτη Μάλαμα, Ψαραντώνη και Θανάση Παπακωνσταντίνου. Λεπτομέρειες εδώ.

Φεστιβάλ Λουτρών Πόζαρ στην Αριδαία

Πότε: Πέμπτη 7 έως Κυριακή 10 Ιουλίου
Εισιτήρια: 12€ το ημερήσιο, 20€ διημέρου, 30€ τριημέρου (περιλαμβάνεται κάμπινγκ)

Στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, στα ειδυλλιακά Λουτρά Πόζαρ, το φεστιβάλ που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά ανεβάζει στη σκηνή του… τους πάντες: Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Imam Baildi, Μωρά στη Φωτιά, Locomondo, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Mode Plagal, Μίλτο Πασχαλίδη, Θάνο Μικρούτσικο, Χαΐνηδες, Γιάννη Αγγελάκα, Παύλο Παυλίδη, Πάνο Μουζουράκη και Baildsa. Λεπτομέρειες εδώ.

Φεστιβάλ Άρδα στον Έβρο

Πότε: Τρίτη 26 έως Κυριακή 31 Ιουλίου
Εισιτήρια: Θα ανακοινωθούν σύντομα



Εικοσιδύο χρόνια ζωής μετρά το… ποταμίσιο φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε μια από τις πιο μαγικές, πιο ανεξερεύνητες και πιο σουρεάλ γωνιές της Ελλάδας, στην «πινέζα» του χάρτη, κοντά στις Καστανιές του Έβρου. Οι σκηνές (τόσο του φεστιβάλ όσο και των κατασκηνωτών) στήνονται στις όχθες του Άρδα, παραπόταμου του Έβρου, με θέα σε ένα τοπίο που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί. Το line up περιλαμβάνει ονόματα σαν αυτά των Locomondo, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Γλυκερίας, Ελένης Βιτάλη, Έλενας Παπαρίζου, Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα.

Τάνια Τσανακλίδου στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου

Πότε: Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου
Εισιτήρια: 20€ (φοιτητικό 10€, ανέργων 5€)
Προπώληση εδώ

Σε μια τρυφερή παράσταση με τίτλο «Μείναν’ τα τραγούδια μόνα», πλάι στη θάλασσα της Επιδαύρου, η Τάνια Τσανακλίδου θα μας τραγουδήσει όλα εκείνα τα κομμάτια που «όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα ζωντανεύουν πρόσωπα μυθικά και ιστορίες». Τραγούδια για το θέατρο και από το θέατρο, τραγούδια που ξυπνούν μνήμες από παραστάσεις-θρύλους. Μαζί της παίζουν οι μουσικοί Τάκης Φαραζής, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Παναγιώτης Τσεβάς, Παρασκευάς Κίτσιος, Τάσος Μισυρλής.

Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα στην Αρχαία Ολυμπία

Πότε: Την Τετάρτη 10 Αυγούστου
Εισιτήρια: 12€
Προπώληση εδώ

Τρεις σπουδαίες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού ενώνουν τις φωνές τους και ερμηνεύουν ένα πρόγραμμα στο οποίο όλα και όλοι έχουν λόγο: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Ζαμπέτας αλλά και Πάνου, Καλδάρας, Μητσάκης, Μούτσης, Σπανός, Νικολόπουλος. Δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς βρίσκουν τη θέση τους σμυρναίικα αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κωστής Μαραβέγιας στην Υπάτη

Πότε: Την Τετάρτη 13 Ιουλίου
Εισιτήρια: 12€
Προπώληση εδώ

Στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Οίτης, που «τρέχει» όλο το καλοκαίρι στον υπέροχο Τόπο Τεχνών Χώρα ανάμεσα στους πρόποδες της Οίτης και την κοιλάδα του Σπερχειού, ο Κωστής Μαραβέγιας στήνει ένα live-πανηγύρι, από εκείνα στα οποία μας έχει συνηθίσει. Με νέο άλμπουμ στις αποσκευές του, το υπέροχο Κατάστρωμα, αλλά και με όλες τις παλιές κι αγαπημένες επιτυχίες του, υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη καλοκαιρινή ξενοιασιά, χαρούμενη διάθεση, μουσική, τραγούδι και χορό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v