Δείτε ποιες παραλίες βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία

Τρίτη στον κόσμο είναι η Ελλάδα σε Γαλάζιες Σημαίες φέτος, σε σύνολο 50 χωρών. Δείτε τις παραλίες που βραβεύτηκαν.
Δείτε ποιες παραλίες βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία
Πενήντα χώρες και 3.462 παραλίες βραβεύτηκαν φέτος με Γαλάζιες Σημαίες. Η Ελλάδα βρέθηκε στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με 430 παραλίες και εννέα μαρίνες στις οποίες κυματίζει φέτος η Γαλάζια Σημαία.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Ισπανία με 588 παραλίες και 100 μαρίνες, και στη δεύτερη η Τουρκία με 444 ακτές και 21 μαρίνες αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία και η Πορτογαλία.

Οι περιοχές που έλαβαν φέτος γαλάζιες σημαίες, ανακοινώθηκαν στη Χαλκιδική, η οποία έχει και τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά που η ανακοίνωση έγινε εκτός της φυσικής έδρας του θεσμού, η οποία βρίσκεται στη Δανία.

Οι ελληνικές πρωτιές

Οι περισσότερες παραλίες με γαλάζια σημαία στην Ελλάδα εντοπίζονται στην περιοχή του νομού Χαλκιδικής (52), ενώ ακολουθούν κατά σειρά οι νομοί Λασιθίου (41), Δωδεκανήσων (34), Κυκλάδων (30), Χανίων (29), Ηρακλείου (17), Ρεθύμνου και Ζακύνθου (από 15) και Καβάλας και Λέσβου (από 14).

Στην Αττική, οι παραλίες που βραβεύτηκαν με Γαλάζια σημαία είναι το Καράβι του Σχινιά, το Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη, το Μαύρο Λιθάρι, το Grand Beach και το Mediterraneo στο Λαγονήσι, η πλαζ της Βάρκιζας, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, η Α’ Πλαζ της Βούλας, η Αγία Μαρίνα της Αίγινας, το Ασκέλι στον Πόρο και η Κακιά Λαγκάδα στα Κύθηρα.

(*) Υπενθυμίζεται ότι με Γαλάζια Σημαία βραβεύονται μόνο παραλίες τις οποίες διαχειρίζεται κάποιος φορέας (όχι οι "ελεύθερες" / ερημικές).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v