Αυτά είναι τα καλύτερα ταξίδια για singles

Θέλετε να γυρίσετε τον κόσμο, αλλά δεν έχετε παρέα; Έχουμε τέσσερα φανταστικά και οικονομικότατα ταξίδια για να περάσετε μόνοι σας καλά.
Αυτά είναι τα καλύτερα ταξίδια για singles
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί να θέλετε να γνωρίσετε κόσμο. Ή μπορεί να θέλετε να γνωρίσετε τον κόσμο –χωρίς να χρειάζεται να συμβιβάζεστε σε ώρες και προγράμματα. Ή και τα δύο. Μπορεί απλά να χωρίσατε πρόσφατα, και να αποφασίσατε πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μαζέψετε τα κομμάτια σας από ένα ταξίδι. Όποιος και αν είναι ο λόγος, σας έχουμε τα καλύτερα ταξίδια για να περάσετε και μόνοι σας καλά.

Πριν ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές προς αρχάριους μοναχικούς ταξιδιώτες, που έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

Στη Βαρκελώνη

Όπως λέγαμε και πρόσφατα, η δημοφιλέστατη, θαλασσινή και μπριόζα πρωτεύουσα της Καταλονίας έχει κάτι για όλους: Και φανταστικές παραθαλάσσιες και μη βόλτες, και τέχνη να χορτάσει το μάτι κάθε φιλότεχνου, και συγκλονιστική κουζίνα, και νυχτερινή ζωή να μην κοιμηθείς ποτέ αν δεν το θέλεις, και αρχιτεκτονική που δεν αφήνει αδιάφορο ούτε τον άνθρωπο που δεν έχει ξαναπροσέξει κτίριο στη ζωή του. Προσθέστε σε όλα αυτά την γενικώς χαλαρή της ατμόσφαιρα και τα hip μπαράκια στα οποία είναι μια χαρά φυσιολογικό να τα πίνεις μόνος σου, και… έχετε ήδη κλείσει εισιτήρια (80€ από Θεσσαλονίκη με τη Ryanair, 215€ από Αθήνα με την Aegean, πάντα με επιστροφή και φόρους).



Όσο για το πού θα μείνετε; Σας έχουμε την καλύτερη πρόταση: Το κουκλίστικο Hostel One Paralelo βραβεύεται εδώ και πέντε χρόνια συνεχώς ως ένα από τα καλύτερα hostel της Ευρώπης και είναι ό,τι πρέπει για παρεΐστικες βραδιές και νέες γνωριμίες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 30€ ανά βραδιά, και περιλαμβάνουν δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη και dinner parties που διοργανώνονται συχνά-πυκνά.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βαρκελώνη

Στο Βελιγράδι

Δυο ωρίτσες πτήσης μακριά από την Αθήνα, η σερβική πρωτεύουσα είναι ο ορισμός του single-friendly προορισμού, κυρίως χάρη στην ευκολία με την οποία πιάνουν οι ντόπιοι την κουβέντα παντού (από μπαράκια μέχρι στάσεις λεωφορείων) και της τάσης να γίνονται σχεδόν όλα τα μπαράκια τελικά μια παρέα. Εκτός αυτών, το Βελιγράδι προσφέρεται επίσης τόσο για sightseeing, όσο και για ατελείωτες βόλτες στις όχθες των δύο ποταμών του, για shopping στον υπέροχο πεζόδρομο της Knez Mihailova, για γαστρονομικές ανακαλύψεις και για ξενύχτια σε hip μπαράκια και παραδοσιακές pub –δε λένε τυχαία την Skadarlija «Μονμάρτη των Βαλκανίων».



Μια από τις καλύτερες προτάσεις για τη διαμονή σας εδώ είναι το Hedonist Hostel, στην καρδιά της πόλης, πέντε λεπτά από τον εμπορικό πεζόδρομο της Knez Mihailova και τα μπαρ της Strahinica Bana. Προσφέρει πεντακάθαρα, περιποιημένα δωμάτια γύρω από μια πανέμορφη εσωτερική αυλή, όπου στήνονται παρεΐστικες βραδιές με μουσικές και φαγητά απ’ όλο τον κόσμο, τα οποία μαγειρεύονται στην κοινόχρηστη, ευρύχωρη και πεντακάθαρη κουζίνα. Δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη διοργανώνονται καθημερινά, και τα κρεβάτια κυμαίνονται στα 10€ –αν προτιμάτε το δικό σας δωμάτιο, θα υπολογίσετε 32€.

Διαβάστε περισσότερα για το Βελιγράδι εδώ και δείτε τις προτάσεις μας για διαμονή και φαγητό εδώ και για νυχτοπερπατήματα βελιγραδιώτικα εδώ.

Στο Μιλάνο

Η πρωτεύουσα του ιταλικού Βορρά ξεχειλίζει από στιλ, αλλά έχει και πλούσια Ιστορία και φανταστικές βόλτες να αντιπαραβάλλει στην φήμη που την θέλει ιδανική μόνο για shopping. Εδώ θα εντυπωσιαστείτε από τον μεγαλοπρεπή Duomo, τον καθεδρικό ναό της πόλης, θα δείτε από κοντά τον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο ξωκλήσι της Santa Maria Delle Grazie και χιλιάδες διάσημους αναγεννησιακούς πίνακες στην Πινακοθήκη της Μπρέρα.



Μετά θα πάρετε το τρένο για μια μίνι βόλτα στη λίμνη Κόμο με τα υπέροχα ψαροχώρια, λιγότερο από μία ώρα μακριά. Δεν θα αμελήσετε να απολαύσετε aperitivo κάθε απόγευμα, ήτοι δωρεάν γεύμα από πλούσιο μπουφέ πληρώνοντας μόνο το ποτό σας, σε οποιοδήποτε café της πόλης – ιδιαίτερα «ζωντανή» είναι η περιοχή του Navigli, των καναλιών του ποταμού. Και όλα αυτά, έχοντας πληρώσει μόλις 60€ για μια πτήση πήγαινε-έλα με τη Ryanair.



Κόσμο θα γνωρίσετε στο καλύτερο hostel του Μιλάνου το Ostello Bello που είναι και μια από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στην πόλη. Στα highlights του περιλαμβάνονται τρεις πανέμορφες αυλές με αιώρες, κήπους και barbecue, ενώ οι δωρεάν παροχές είναι από τις καλύτερες που έχουμε συναντήσει ποτέ σε hostel: Πρωινό ό,τι ώρα ξυπνήσετε, καφές, τσάι, και φαγητό όλη μέρα στην κουζίνα, ξεναγήσεις στην πόλη, aperitivo καθημερινά 19.00-21.00, τρεις μεγάλες βιβλιοθήκες για ανταλλαγές βιβλίων και τακτικά events όπως live, εκθέσεις και γευσιγνωσίες. Όλα αυτά, βέβαια, έχουν το κόστος τους: τα κρεβάτια κοστίζουν 35€ –αν, όμως, σκεφτεί κανείς ότι στην ουσία περιλαμβάνουν και το φαγητό όλης της ημέρας, το value for money είναι καλό.

Διαβάστε περισσότερα - Μιλάνο: Dolce vita στον ιταλικό Βορρά

Στην Κρακοβία

Μια από τις ωραιότερες και πιο fun πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης, έχει κάτι για όλους: Και hip γειτονιές γεμάτες μοντέρνα τέχνη και στιλάτα μπαράκια, και βόλτες σε μεσαιωνικά σοκάκια, και sightseeing σε κάστρα και μουσεία, και μια κουκλίστικη παλιά πόλη, και εξαιρετικό και πάμφθηνο φαγητό.



Έχει, επίσης, ένα καταπληκτικό και πολυβραβευμένο hostel, το Mosquito που προσφέρει, εκτός από ωραία φιλική ατμόσφαιρα, και ένα σωρό δωρεάν πράγματα: wi-fi, υπηρεσία πλυντηρίου, ξεναγήσεις στην πόλη, πρωινό, καφέ και τσάι όλη την ημέρα και καθημερινά δείπνα, ας πούμε. Στα συν, τα έξτρα αναπαυτικά στρώματα των κρεβατιών, το σούπερ φιλικό προσωπικό και οι εκπτώσεις που παρέχει σε δημοφιλείς εκδρομές όπως το Άουσβιτς και το Αλατωρυχείο της Wieliczka. Οι τιμές των κρεβατιών ξεκινούν από 13,30€ και φτάνουν τα 15,50€.

Το καλοκαίρι (συγκεκριμένα από τον Ιούνιο) η Aegean θα μας πετάει στην Κρακοβία, με 108€ μετ’ επιστροφής και φόρων. Μέχρι τότε, μπορείτε να κλείσετε πτήσεις με την Ryanair με ενδιάμεσο προορισμό το Μιλάνο –θα σας «βγουν» γύρω στα 100€, πάντα με επιστροφές και φόρους.

Δείτε περισσότερες προτάσεις για βόλτες, φαγητό και διαμονή - Κρακοβία: Ταξίδι στην Ιστορία
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v