Απίστευτα ταξίδια στην Αμερική (και πόσο κοστίζουν)

Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, ή Γκραν Κάνιον; Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στις ΗΠΑ; Όσα πρέπει να ξέρετε για την πρώτη φορά υπερατλαντικά.
Απίστευτα ταξίδια στην Αμερική (και πόσο κοστίζουν)
της Ηρώς Κουνάδη

Συναρπαστικό. Μακρινό. Διαφορετικό –απ’ όσα έχεις κάνει και όσα έχεις δει ως τώρα. Ακριβό. Κάπως έτσι τα έχουμε, οι περισσότεροι, στο μυαλό μας τα ταξίδια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πόσο ακριβό είναι, όμως, το ακριβό; Πόσο άπιαστο είναι το «άλλο» αμερικάνικο όνειρο –ένα ταξίδι στις ΗΠΑ; Σκεφτήκαμε να τα βάλουμε κάτω, με τιμές, κομπιουτεράκι και χαρτί, γιατί όσο πιο συγκεκριμένος είναι ένας στόχος τόσο πιο κοντινό τον νιώθεις. Κι επίσης, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις θα εκπλαγείτε.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για τα μέσα Μαΐου 2016

Η Νέα Υόρκη

Gaslamp 5th Avenue

Η Αμερική για αρχαρίους. Ό,τι πιο κοντινό σε Ευρώπη διαθέτει η αμερικάνικη ήπειρος, είναι ταυτόχρονα… ένας άλλος κόσμος. Το Central Park, η Πέμπτη Λεωφόρος, το Μπρούκλιν και η γέφυρά του, το Μανχάταν, το Σόχο, το Empire State Building, η Wall Street και όλα αυτά που μοιάζουν ταυτόχρονα καθησυχαστικά γνώριμα και σοκαριστικά πρωτόγνωρα.

Τα αεροπορικά: 450€ μετ’ επιστροφής, φόρων και αποσκευών, με τη British Airways μέσω Λονδίνου.

New York

Τα ξενοδοχεία: Προφανώς, ποικίλλουν από το πιο φθηνό hostel μέχρι το πιο αυτοκρατορικό παλάτι. Οι τιμές τους εξαρτώνται, επίσης, από τη γειτονιά στην οποία θέλετε να μείνετε –άλλο κόστος έχει η Chinatown και άλλο η Upper West Side. Σε γενικές γραμμές, τα πιο low budget δίκλινα στο Μανχάταν κυμαίνονται στα 60€, τα πιο αξιοπρεπή στα 100€.

Summer on Perry Street, Greenwich Village, New York City

Διαβάστε περισσότερα - Νέα Υόρκη: Ταξίδι στο κέντρο της Γης

Το Σαν Φρανσίσκο

Below the Bay Bridge, San Francisco

Το… δεύτερο βήμα που επιχειρούν στα άγνωστα νερά της Αμερικής οι περισσότεροι απ’ όσους παίρνουν το βάπτισμα του πυρός στη Νέα Υόρκη. Η Γέφυρα της «Χρυσής Πύλης» στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα κτίρια με τις βικτωριανές στέγες, οι 43 λόφοι που ατενίζουν την πόλη που πρωταγωνιστεί στις μισές τουλάχιστον ταινίες που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία.

San Francisco Painted Ladies At Sunset

Τα αεροπορικά: 650€ με επιστροφή, φόρους και βαλίτσα, με την Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης.

Τα ξενοδοχεία: Γύρω στα 100€ θα υπολογίσετε για ένα συμπαθητικό δίκλινο σε κεντρική περιοχή, όπως το Grant Hotel ή το Herbert Hotel και τα δύο στη Union Square.

Το Γκραν Κάνιον

Hunt's Mesa, Monument Valley

«Όσα και αν έχεις ακούσει για το Γκραν Κάνιον, όσες φαντασμαγορικές φωτογραφίες και αν έχεις δει, τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το μεγαλείο του». Έτσι ξεκινά ο Lonely Planet την περιγραφή ενός από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου, του ξακουστού φαραγγιού που μετρά την ηλικία του σε δύο δισεκατομμύρια χρόνια (τα μισά από αυτά της Γης). Ό,τι και αν σας πούμε εμείς, θα είναι λίγο.

Grand Canyon - North Rim

Τα αεροπορικά: 650€ με επιστροφή, φόρους και βαλίτσα, με την Turkish Airlines για Λος Άντζελες μέσω Κωνσταντινούπολης.

Τα ξενοδοχεία: Από 28€ ξεκινούν τα δίκλινα στα απλούστερα motel του Flagstaff (όπως το Ash Fork Inn). Στα 60-70€ κυμαίνονται τα οικονομικότερα δίκλινα στο Williams (δείτε για παράδειγμα το Grand Canyon Hotel ή το Grand Canyon Hotel Hostel). Το μεν Flagstaff απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα από το Γκραν Κάνιον (και βρίσκεται πάνω στον θρυλικό και πολυτραγουδισμένο Route 66), το δε Williams βρίσκεται λίγο πιο κοντά, στα 95 χιλιόμετρα. Για να μείνετε στα τρία λεπτά από το Γκραν Κάνιον, στο Tusayan ας πούμε, θα υπολογίσετε 228€ το δίκλινο.

Starry Mesa

Υπάρχει και σε πακέτο: Το Versus Travel έχει σχεδιάσει μια χορταστική εκδρομή 14 ημερών στις Δυτικές ΗΠΑ που περιλαμβάνει το Γκραν Κάνιον, αλλά και πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας, και το Σαν Φρανσίσκο. Με αεροπορικά, 4άστερα ξενοδοχεία, ξεναγήσεις, μεταφορές και την είσοδο στο Γκραν Κάνιον, όλα πληρωμένα, η τιμή «βγαίνει» στα 3.690€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v