Φεστιβάλ στην επαρχία: 5 αφορμές για αποδράσεις

Σαντορίνη, Δράμα, Ορεινή Αρκαδία, τσίπουρα, κλασσική μουσική, μικρού μήκους ταινίες και λογοτεχνία. Όλα μπλέκονται καλλιτεχνικά σε πέντε αποδράσεις στην Ελλάδα με καλή αφορμή.
Φεστιβάλ στην επαρχία: 5 αφορμές για αποδράσεις
Το καλοκαίρι πέρασε, το φθινόπωρο μας υποδέχεται στην δροσερή του (σχεδόν) αγκαλιά και τα φεστιβάλ που μας κράτησαν μουσική (και όχι μόνο) συντροφιά την περασμένη σεζόν αποτελούν μια όχι και τόσο μακρινή ανάμνηση.

Ε και; Η νέα επόχή έρχεται και αυτός ενισχυμένος με πολιτισμό και πάσης φύσεως εκδηλώσεις που μας βάζουν σε πειρασμό να αποδράσουμε για μερικά weekends και να ξαναμπούμε σε mood διακοπών.

Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας στη Σαντορίνη

Με θέα την Καλντέρα, το Φεστιβάλ αποτελεί μια «μάζωξη» στη Σαντορίνη η οποία περιλαμβάνει λέξεις, σκέψεις, τέχνη, μουσική και φυσικά άφθονο ντόπιο κρασί. Το φετινό Caldera Festival θα λάβει πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 π.μ. στους χώρους του βιβλιοπωλείου Atlantis Books στην Οία και στο Πανηγυρόσπιτο – Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Οίας. Μεταξύ των καλεσμένων, βρίσκουμε τους συγγραφείς David Sedaris, Billy Collins, Ross Daly, Julian Gargiulo, Σώτη Τριανταφύλλου, Αμάντα Μιχαλοπούλου και Αύγουστο Κορτώ.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ εδώ.

Μουσικό Φεστιβάλ στην Σαντορίνη

Παραμένουμε στο απόλυτο νησί για ρομαντζάδες, στο οποίο το Πολιτιστικό Σωματείο “Οι Φίλοι της Σαντορίνης” μας προσκαλεί για 37η συνεχή χρονιά στο Μουσικό του Φεστιβάλ, στον ωραιότατο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Πέτρου Μ. Νομικού στα Φηρά και προτείνει συναυλίες με εκλεκτούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, θα δούμε μία βραδιά αυτοσχεδιασμών τζαζ με δύο εξαιρετικούς μουσικούς της ελληνικής αλλά και διεθνούς σκηνής της τζαζ, τον έξοχο σαξοφωνίστα Στράτο Βουγά και τον κορυφαίο πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη, ενώ την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, θα απολαύσουμε τον βιολιστή Σίμο Παπάνα και την σύζυγό του πιανίστα Ντανιέλα Νταμιάνοβα σε τρεις σονάτες για βιολί και πιάνο του Μότσαρτ. Τέλος, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ ρίχνει αυλαία με ένα ρεσιτάλ πιάνου της πολυβραβευμένης νεαρής πιανίστας Μαρίας Μάτσο από το Μόναχο. 

Περισσότερα για το Φεστιβάλ εδώ.

Διαβάστε επίσης Σαντορίνη: Ο μύθος (και οι αλήθειες) της Ατλαντίδας

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Πάτμο

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa με στόχο την ανάδειξη του όμορφου νησιού- αλλά και της Τέχνης. Συγκεκριμένα, στον εκθεσιακό χώρο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας της Βέρα Σακκά με θέμα τη θάλασσα (Μέχρι 6/09) και έκθεση με τίτλο «Πρόσωπα της Πάτμου» της Christine Bruinier (8/09 με 14/09). Στο «Πάτμιον», τέλος πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Η Προσευχή» (μέχρι τις 10/09).

Διαβάστε επίσης: Πάτμος: Τα μυστικά της Αποκάλυψης

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Ο Βοράς γίνεται για έξι μέρες σινεφίλ και το μεγαλύτερο… μικρό (σε μήκος) Φεστιβάλ της Ελλάδας εντάσσει στο πρόγραμμά του για φέτος περισσότερες από 200 ταινίες, ανάμεσά τους και 41 ελληνικές που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Διόνυσο. Με μια πρόχειρη ματιά στο φετινό πρόγραμμα βρίσκουμε άκρως ενδιαφέρουσες παραγωγές, όπως το αντιρατσιστικό stop motion «Εthnophobia» του Γιάννη Ζιόγκα, το σουρεαλιστικό «Έκδυσις» της Φαίδρας Τσολίνα με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και το «The Time of a Young Man about to Kill» του Νεριτάν Ζιντζιρία (νικητής του Χρυσού Διόνυσου το 2012). Σημειώστε ότι φέτος για πρώτη φορά η Διεθνής Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI ) δίνει βραβεία στο φεστιβάλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Γιορτή τσίπουρου και κάστανου στην Ορεινή Ναυπακτία

Καλή η Τέχνη, όμως τι θα λέγατε για λίγο… αλκοόλ; Κάθε χρόνο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας αναβιώνει το έθιμο της γιορτής κάστανου και τσίπουρου, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Crystal Mountain. Αν βέβαια δεν επιλέξετε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τη διαμονή σας δε θα μείνετε νηστικοί αφού και τα ρακοκάζανα θα βγάζουν άφθονο... αγίασμα αλλά και από τις φουφούδες θα βγαίνουν ασταμάτητα χιλιάδες ζεστά φρεσκοψημένα γλυκά κάστανα. Παράλληλα, στο πλαίσιο των εορτασμών σερβίρονται γλυκά (μπακλαβάδες, ραβανί, κουραμπιέδες,) γλυκά κουταλιού (κεράσι, κάστανο, καρύδι, κυδώνι), τοπικές πίτες και γίδα βραστή για το… αλμυρό του θέματος.

Διαβάστε επίσης: Ορεινή Ναυπακτία: Η Πίνδος από την ανάποδη



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v