Αεροπορικά για τα νησιά: Πόσο κάνει να πετάξεις;

Ρίχνουμε μια ματιά στις τιμές των αεροπορικών για τα ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι του 2015, και συναντάμε την παράδοξη διακύμανση… από 45€ μέχρι 182€!
Αεροπορικά για τα νησιά: Πόσο κάνει να πετάξεις;
της Ηρώς Κουνάδη

Ψέματα δεν θα σας πούμε: Τα αεροπορικά εισιτήρια για τα νησιά δεν ήταν φτηνά κανένα καλοκαίρι, και δεν είναι ούτε το φετινό. Φωτεινές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, όμως, υπάρχουν, και δεν είναι καθόλου αμελητέες. Από τη μία η RyanAir που αυξάνει τον ανταγωνισμό και παρασύρει τις τιμές προορισμών όπως τα Χανιά προς τα κάτω, και από την άλλη οι fixed τιμές της Aegean σε κάποιες… πολύ γόνιμες «άγονες» γραμμές, όπως η Σκύρος, εξασφαλίζουν ωραιότατες ευκαιρίες ακόμα και στην καρδιά του Αυγούστου. Ιδού, λοιπόν, ενδεικτικά οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για τα νησιά το καλοκαίρι του 2015.

(*) Στις περιπτώσεις που οι τιμές δεν είναι «κλειδωμένες» (όπως στη Σκύρο ή τη Ζάκυνθο) ισχύει η λογική «όσο νωρίτερα κλείσεις εισιτήρια, τόσο φτηνότερα θα τα βρεις», εξ ου και θα παρατηρήσετε το παράδοξο οι αυγουστιάτικες τιμές να είναι χαμηλότερες από εκείνες του Ιουλίου. Όλες οι τιμές που ακολουθούν είναι μετ’ επιστροφής, και περιλαμβάνουν φόρους και λοιπές χρεώσεις, και χειραποσκευή (όχι βαλίτσα παραδοτέα στο check-in).

Στο Αιγαίο
Στη Μύκονο πετάνε η Aegean, η Olympic Air και η Ellinair. Οι τιμές στα μέσα Ιουλίου ξεκινούν από τα 120€ με την Aegean, η οποία έχει και μια δελεαστική προσφορά στα 85€ για τον Αύγουστο (για αναχώρηση στις 17 και επιστροφή στις 22/08).

Στη Σαντορίνη μας πετούν οι RyanAir, Aegean, Olympic Air και Ellinair. Οι τιμές για τις αρχές Αυγούστου κυμαίνονται στα 92€ με την RyanAir, στα 152€ με την Aegean και στα 170€ με την Ellinair. Στις δε αρχές Ιουλίου οι τιμές που εντοπίσαμε ξεκινούν αντίστοιχα από τα 109€ με την RyanAir και από τα 176€ με την Aegean, η οποία «πέφτει» στα 107€ προς τα τέλη Ιουλίου.

Στη Ρόδο πηγαίνει η RyanAir, η Aegean και η Olympic Air. Οι τιμές κυμαίνονται αντίστοιχα στα 112€, 106€ και 149€ για τις αρχές Ιουλίου, και στα 79€, 90€ και 137€ για τα μέσα Αυγούστου.

Στα Χανιά οι τιμές τραβούν την κατηφόρα: από 64€ ξεκινούν τα εισιτήρια της RyanAir, από 71€ αντίστοιχα της Aegean για όλο το καλοκαίρι –με ένα μικρό «διάλειμμα» την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, που κυμαίνονται στα 100€.

Στη Μυτιλήνη πετούν η Aegean και η Olympic Air, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 122€ τον Ιούλιο και από 134€ τον Αύγουστο.

Η Σκύρος κερδίζει το βραβείο της δελεαστικότερης τιμής αεροπορικών εισιτηρίων για το φετινό καλοκαίρι: στα 48€ όλους τους μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο). Σημειώστε, μόνο, ότι δυστυχώς οι πτήσεις δεν είναι καθημερινές, αλλά μόνο Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Και στο Ιόνιο
Για τη Ζάκυνθο η τιμή είναι σταθερή όλο το καλοκαίρι (συμπεριλαμβανομένης της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου) στα 123€ με την Aegean. Από την 1η Σεπτεμβρίου η τιμή αυτή διαμορφώνεται στα 97€.

Στην Κεφαλονιά πηγαίνουν η Aegean και η Olympic Air σε όχι συμφέρουσες τιμές: από 155€ τον Ιούλιο και από 182€ τον Αύγουστο.

Στην Κέρκυρα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα: Στα 97€ βρήκαμε το φτηνότερο εισιτήριο για τον Ιούλιο (με την Aegean, στα τέλη του μήνα) και στα 114€ τον Αύγουστο (και πάλι με την Aegean, για όλες τις ημέρες μετά τις 18 Αυγούστου).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v