Πού να κάνω μπάνιο στη Θεσσαλονίκη

Οκτώ κρυστάλλινες παραλίες σε απόσταση μικρότερη της μίας ώρας από το κέντρο της Θεσσαλονίκης για να δροσιστείτε στις ακτές της βόρειας Ελλάδας.
Πού να κάνω μπάνιο στη Θεσσαλονίκη
Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να δροσιστούμε σε πολύ λιγότερο από μία ώρα μακριά από την Θεσσαλονίκη. Λίγα λεπτά από την καρδιά της πόλης, απλώνονται οι ακτές της Περαίας και της Αγίας Τριάδας, αλλά – παρ’ ότι το Μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας δίνει το «πράσινο φως», λίγοι είναι εκείνοι που τολμούν να βουτήξουν άφοβα στον Θερμαϊκό, τόσο κοντά στο λιμάνι. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτούς που θα έκαναν ευχαρίστως λίγα παραπάνω χιλιόμετρα για να «αράξουν» σε καθαρότερα νερά, δείτε παρακάτω τις καλύτερες και κοντινότερες επιλογές σας, από την Επανομή ως τον Στρυμονικό και από το πρώτο πόδι ως τα πιερικά παράλια.

Ναυάγιο – Ποταμός

(φωτο: Anestis D. foursquare user)
Οι δύο πιο δημοφιλείς παραλίες της Επανομής ξεχωρίζουν για την ψιλή χρυσαφένια τους άμμο, για τα οργανωμένα beach bars, αλλά και τα ελεύθερα σημεία για να απλώσετε πετσέτα, και φυσικά για το περίφημο ναυαγισμένο πλοίο στην ακτή του «Ναυαγίου», με τα φουγάρο του να ξεπροβάλουν από το νερό και να αποτελούν σύνηθες φόντο για τα καλοκαιρινά σας ενσταντανέ στην περιοχή. Εδώ θα βρείτε και οργανωμένες εγκαταστάσεις για beach και water sports. Αν σας αρέσουν οι εξερευνήσεις, αξίζει να οδηγήσετε ως το ακρωτήρι της Επανομής, στον υδροβιότοπο του Φαναρίου – μάθετε περισσότερα εδώ

Σταυρός

(φωτο: Aruba beach bar/Inyourcity.gr)
Τρεις διαφορετικές παραλίες, η δυτική, τα Πλατάνια και οι Μηλιές, απέχουν λιγότερο από μία ώρα από την Θεσσαλονίκη, εκεί που ο νομός συναντά τον Στρυμονικό κόλπο και καταλήγει σε αυτόν με αφράτη αμμουδιά στην οποία θα βρείτε οργανωμένα και μη σημεία.

Βρασνά

(φωτο: Asprovalta-vrasna.gr)
Λίγο μετά τον Σταυρό, στον Στρυμονικό, ακολουθούν τα τρία χιλιόμετρα αμμουδιάς –για την ακρίβεια η ψιλή άμμος εναλλάσσεται με το βοτσαλάκι – των Βρασνών, εκεί όπου τα σμαραγδένια νερά έχουν για φόντο τους ελαιώνες, τους φοίνικες και τις πικροδάφνες της περιοχής. Θα βρείτε οργανωμένη ακτή – με δωρεάν ξαπλώστρες – καθώς και απόμερους όρμους αν προτιμάτε την ησυχία σας.

Ασπροβάλτα
Ογδόντα χιλιόμετρα άνετης διαδρομής στην Εγνατία οδό θα σας φέρουν στην αμμουδερή ακτή της Ασπροβάλτες, μια σειρά εκτεταμένων παραλιών με πολλά beach bars και επιλογές για water sports, ενώ για τους φυσιολάτρες και τις οικογένειες με παιδιά ενδείκνυται και η επίσκεψη στο γειτονικό Φυσικό Πάρκο Αναψυχής, όπου θα βρείτε 25 στρέμματα φύσης, μονοπατιών, γηπέδων και αναψυκτηρίων. 


(φωτο: Dionysosrooms.gr)

Τούζλα
Επισήμως ονομάζεται παραλία Οφρυνίου και παίρνει την σκυτάλη στον Στρυμονικό, για να μας δροσίσει στα καθαρά νερά της. Πιο ήσυχη και χαμηλών τόνων από τις παραλίες της Ασπροβάλτας και των Βρασνών, η Τούζλα προτιμάται από τις οικογένειες, καθώς διαθέτει όχι μόνο ελεύθερο χώρο για να απλώσουν ψάθες, αλλά και ήσυχα café στην αμμουδιά, με εγκαταστάσεις για παιχνίδι και νεροτσουλήθρες.

Νέα Φλογητά

(φωτο: Pastazi beach bar Facebook page)
Η πιο κοντινή στην Θεσσαλονίκη γεύση από Χαλκιδική βρίσκεται 58 χιλιόμετρα και 45 λεπτά μακριά, στις ακτές των Φλογητών, όπου το καλοκαίρι μεταφέρεται σημαντικό κομμάτι της νυχτερινής ζωής της πόλης. Εδώ θα βρείτε all day beach bars με δυνατές μουσικές, αλλά και ελεύθερα σημεία για να απολαύσετε μόνοι σας την ψιλή άμμο, τα ωραία νερά και το ακόμη ωραιότερο ηλιοβασίλεμα.

Σάνη

(φωτο: Sani Resort)
Κοσμοπολίτικη, με τιρκουάζ νερά και καλά οργανωμένη, η Σάνη είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για βουτιές στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, και ηλιοθεραπεία στα κομψά beach bars με θέα τον Όλυμπο και το Αιγαίο. Στα συν, η βλάστηση που φτάνει ως τις ακτές, και τα ρηχά νερά που καθιστούν την θάλασσα ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Ολυμπιακή Ακτή

(φωτο: Daca I. foursquare user)
Το μπάνιο δεν είναι… μονόδρομος προς τα ανατολικά για τους Θεσσαλονικείς: Παίρνοντας τον δρόμο για Κατερίνη, σε λιγότερο από μία ώρα, μπορείτε να βρεθείτε στην Ολυμπιακή Ακτή της Πιερίας. Πολλά χιλιόμετρα χρυσής αμμουδιάς καλύπτουν κάθε γούστο: Beach bars και οργανωμένα τμήματα, ελεύθερα σημεία για χαλάρωση, γήπεδα για beach sports στην αμμουδιά, clubs, ποδηλατόδρομοι και οικογενειακές ταβέρνες στην άκρη της παραλίας είναι μερικές από τις επιλογές στην «σκιά» του Ολύμπου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v