Οι κορυφαίες παραλίες των Σποράδων

Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος. Βουτάμε σε γαλαζοπράσινα νερά με φόντο τη φύση και προτείνουμε τις top παραλίες των Σποράδων. 
Οι κορυφαίες παραλίες των Σποράδων
Το νησιώτικο σύμπλεγμα των Σποράδων προσφέρει ό,τι θα θέλαμε από έναν καλοκαιρινό προορισμό στην Ελλάδα: γραφικά χωριά, πλούσια βλάστηση και – φυσικά – πανέμορφες παραλίες. 

Τις τελευταίες επιλέγουμε να τιμήσουμε – προς το παρόν φωτογραφικά –επιλέγοντας τις καλύτερες ανά νησί. Ακολουθήστε μας σε μια γαλαζοπράσινη και κρυστάλλινη περιήγηση. 

Σκιάθος 

Κουκουναριές 
Αμμουδερή και κοσμοπολίτικη, η παραλία των Κουκουναριών βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο και αποτελεί άξια «σούπερ σταρ» του νησιού, με το δάσος να φτάνει μέχρι τα γαλαζοπράσινα νερά της. 

Μπανάνα 
Πρώην πλαζ γυμνιστών, η Μπανάνα απολαμβάνει την διακριτική της γοητεία καμουφλαρισμένη από τα πεύκα που την κρύβουν από τα βλέμματα του δρόμου και προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους. Η πρόσβαση σε αυτήν απαιτεί αρκετό περπάτημα. 

Λαλάρια 
Από τις πιο απομονωμένες παραλίες του νησιού, τα Λαλάρια έχουν κατάλευκα τεράστια βότσαλα και τοπίο που θυμίζει έντονα Σελήνη. Θα φτάσετε σε αυτά μόνο με βαρκάκι το οποίο ξεκινά από το λιμάνι του νησιού. 

Σκόπελος 

Μηλιά 
Η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού. Η φύση εδώ επέλεξε τα λαμπρότερα χρώματά της, τα ένωσε με πανύψηλα πεύκα και κρυστάλλινα νερά και δημιούργησε ένα ονειρεμένο τοπίο το οποίο οφείλετε να εκμεταλλευτείτε για τις βουτιές σας. 

Στάφυλος 
Πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο βασιλιά και βρίσκεται σε έναν πανέμορφο πευκόφυτο κόλπο, με άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι οργανωμένη και διαθέτει beach bar για πάρτι μέχρι πρωίας. 

Βελανιό 
Παράδεισος για τους γυμνιστές, η συγκεκριμένη παραλία προσεγγίζεται αν ακολουθήσετε το μονοπάτι ανατολικά του Στάφυλου. Ήσυχη και απόμερή είναι ό,τι πρέπει για βουτιές χωρίς μαγιό. 

Λιμνονάρι 
Γαλαζοπράσινα νερά, ψιλή και άσπρη άμμος. Το όνομά της σημαίνει «μικρή λίμνη» και ο χαρακτηρισμός αυτός περιγράφει απόλυτα την εμπειρία που θα ζήσετε εδώ. 

Αλόννησος 

Άγιος Δημήτριος 
Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού είναι μια «γλώσσα» βοτσαλωτής στεριάς, η οποία μοιάζει να βουτά μέσα σε μια εντελώς διάφανη θάλασσα. 

Κοκκινόκαστρο 
Για πολλούς, η ομορφότερη παραλία του νησιού: Κόκκινο χρώμα, άμμος και βότσαλο και – φυσικά - πεντακάθαρα νερά. 

Γυάλια

Από τις πιο γραφικές και ήρεμες παραλίες του νησιού, τα Γυάλια είναι εκτεθειμένα μεν στον Βοριά, όμως ο ίδιος αυτός άνεμος έχει δημιουργήσει ένα πανέμορφο τοπίο με πολύχρωμους θάμνους περιμετρικά. 

Σκύρος 

Άγιος Πέτρος

Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και ένα εντυπωσιακό πευκόδασος στο background συνθέτουν το τοπίο για τις βουτιές μας στην καλύτερη παραλία του νησιού. 

Κυρά – Παναγιά

Βρίσκεται προς την πλευρά της Εύβοιας, σε ένα πευκόφυτο περιβάλλον με κρυστάλλινα νερά, τα οποία θα λατρέψετε αν σας αρέσουν οι… κρύες βουτιές. Χαλίκια και άμμος στην παραλία, σκέτη άμμος μέσα στη θάλασσα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v