Forbes: 10 λόγοι να αγαπήσεις την Αθήνα

Δείτε την λίστα με 10 μέρη της Αθήνας, για τα οποία το γνωστό περιοδικό Forbes δηλώνει πως αξίζει να αγαπήσει κανείς την ελληνική πρωτεύουσα.
Forbes: 10 λόγοι να αγαπήσεις την Αθήνα
"Δεν είναι μόνο η Ιστορία και τα αρχαιολογικά ευρήματα. Αφήστε στην άκρη τις οικονομικές ειδήσεις, και γνωρίστε την ζωντάνια και την ενέργεια της Αθήνας, με τα café στους πεζόδρομους, τα νέα εστιατόρια, το design και την τέχνη"

Τα παραπάνω αποτελούν συμβουλές που δίνει το Forbes στους αναγνώστες τους, σε πρόσφατο αφιέρωμα που δημοσίευσαν για την ελληνική πρωτεύουσα, και στο οποίο απαριθμεί δέκα «διαμάντια» που ανακάλυψε στην Αθήνα. Δείτε τους δέκα λόγους για τους οποίους το Forbes αγάπησε την πόλη:

*Το design του New Hotel
Πρόκειται για το ξενοδοχείο με τα μοντέρνα δωμάτια και το εντυπωσιακό εστιατόριο, με την υπογραφή των διάσημων σχεδιαστών Fernando και Humberto Campana, στις παρυφές της Πλάκας στο 16 της οδού Φιλελλήνων.

*Η ζωντάνια της πλατείας Αγίας Ειρήνης
Η μικρή πλατεία στην καρδιά της πόλης ξεχειλίζει από ζωή, καινούρια café και μοντέρνα μπαράκια, κάτι που φαίνεται να συγκίνησε, εκτός από χιλιάδες Αθηναίους, και το Forbes.

*Το κρασί του Heteroclito 
Το μικρό wine bar που βρίσκεται δύο βήματα από το Σύνταγμα σερβίρει εκλεκτά ελληνικά κρασιά και ωραίες ποικιλίες για να τα συνοδεύσετε.

*Καφές στο Μοναστηράκι
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για την «κουλτούρα του παγωμένου καφέ» που επιβάλλεται στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες και εξυμνεί τα «360 Cocktail bar» και Taf στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου μπορεί κανείς να τον απολαύσει σε ωραίο περιβάλλον.

*Θαλασσινοί μεζέδες στου Παπαδάκη 
Το εστιατόριο του Κολωνακίου, όπου σερβίρονται οι θαλασσινές γεύσεις της γνωστής μαγείρισσας Αργυρώς Μπαρμπαρήγου συγκίνησε τους ουρανίσκους των απεσταλμένων του περιοδικού, που φροντίζουν να επισημάνουν το μελωμένο χταπόδι και το σαντορινιό κρασί στα highlights του εστιατορίου.

*Χειροποίητα προϊόντα από το Greece is for Lovers 
Σύγχρονο ελληνικό design, σε ένα κατάστημα με «καλούδια» που μπορεί κανείς να δει στο showroom μόνο έχοντας κλείσει ραντεβού.

*Ελληνικές γεύσεις στον Μελίλωτο 
Το ελληνικό ταβερνάκι πίσω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης σερβίρει τοπικές γεύσεις με δημιουργικά twists, και μάλιστα σε οικονομικότατες τιμές, περί τα 12€ κατ’ άτομο.

*Η θέα από την «Μεγάλη Βρετάννια»
Το ιστορικό ξενοδοχείου του Συντάγματος έχει μία από τις καλύτερες ταράτσες, όπου απλώνει τα τραπέζια του το GB Roof Garden Restaurant and bar, με απίστευτη θέα προς την Ακρόπολη.

*Η νυχτερινή ζωή στο Island 
Το Forbes κατηφορίζει προς την αθηναϊκή ριβιέρα και εντυπωσιάζεται από την lounge ατμόσφαιρα και την θέα προς τον Σαρωνικό που προσφέρει το γνωστό club της παραλιακής.

*Ταξιδιωτικές ιδέες όπως αυτή του Dopios 
Το περιοδικό κάνει λόγο για τους Έλληνες με καινοτόμες ιδέες στον τομέα του τουρισμού, που προσφέρουν περιπατητικές ξεναγήσεις από ντόπιους κατοίκους στους ταξιδιώτες, ανατρέποντας το παλιομοδίτικο μοντέλο του “tour guide”.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v