Η Ελλάδα top τουριστικός προορισμός της Ευρώπης

Στην κορυφή της λίστας του Lonely Planet με τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης βρέθηκε η Ελλάδα για το 2014. Δείτε την κατάταξη.
Η Ελλάδα top τουριστικός προορισμός της Ευρώπης
Ολόκληρη την Ελλάδα τοποθέτησε στην κορυφαία θέση της λίστας του, «Best in Europe» ο πασίγνωστος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet για το 2014.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης των Καλύτερων Ευρωπαϊκών Προορισμών της Χρονιάς, εξαιτίας της ομορφιάς αλλά και των χαμηλών τιμών.

«Νομίζατε ότι δεν αντέχετε οικονομικά ένα ταξίδι στην Ελλάδα; Ξανασκεφτείτε το. Η Ελλάδα αγγίζει την κορυφή της λίστας μας φέτος, καθώς η εμπειρία των ηλιοκαμένων νησιών της χώρας και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού είναι πλέον πολύ πιο προσιτή από όσο θα περίμενε κανείς», αναφέρει το δημοσίευμα του Lonely Planet.

Η κρίση, συνεχίζει η ανάρτηση, μείωσε την τουριστική κίνηση τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα οι τιμές να πέσουν σημαντικά. Για την ακρίβεια, ακόμη και η Σαντορίνη προστέθηκε φέτος στην λίστα των Κορυφαίων Προορισμών για Backpackers. Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει πως το Αιγαίο ψηφίστηκε από το περιοδικό Wine Enthusiasts ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους οινόφιλους.

Η πλήρης δεκάδα της λίστας «Best in Europe 2014» είναι η εξής:
1. Ελλάδα
2. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
3. Νοτιοδυτική Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο
4. Ιταλία
5. Η Δανία των Vikings (πόλεις και μουσεία της χώρας αφιερωμένα στην παράδοσή τους)
6. Σεβίλλη, Ισπανία
7. Outer Hebrides, Σκωτία
8. Plzeň, Τσεχία
9. Stavanger, Νορβηγία
10. Τουλούζη, Γαλλία

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα του Lonely Planet εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v