ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Μισή ώρα πιο κοντά από το 2015

Σε ενάμιση χρόνο δεν θα χρειάζεται να περνάμε πια από τα Τέμπη, ενώ όταν το νέο οδικό τμήμα ολοκληρωθεί, η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα μειωθεί κατά μισή ώρα.

Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Μισή ώρα πιο κοντά από το 2015

Μέχρι τον Αύγουστο του 2015 θα ολοκληρωθεί το οδικό τμήμα που θα καταστήσει… αχρείαστη τη διέλευση από την επικίνδυνη κοιλάδα των Τεμπών και θα μειώσει κατά μισή ώρα τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το μακεδονικό portal Voria.gr, το έργο κατασκευής του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που είχε παγώσει για τρία περίπου χρόνια, επανεκκινήθηκε και η πορεία εξέλιξής του βρίσκεται στο 76%. Μάλιστα, μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται να παραδοθεί και η τρίτη σήραγγα, ενώ τον Αύγουστο του 2015 το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί.

Στελέχη της κατασκευάστριας εταιρίας, αλλά και ο υπουργός Μεταφορών, τόνισαν με ανακοίνωσή τους πως το έργο δεν θα καθυστερήσει ούτε μία ημέρα. Στην κατασκευή συμπεριλαμβάνονται και 14 χιλιόμετρα ανοιχτού δρόμου, καθώς και 20 γέφυρες, εκ των οποίων έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι 10.

Κατά μήκος του νέου οδικού άξονα λειτουργούν ήδη τέσσερις Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σκοτίνα, Ευαγγελισμός, Αλμυρός και Κορινός), ενώ σε ενάμιση χρόνο θα λειτουργήσει άλλος ένας στη Νίκαια.

Πηγή: Voria.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου."

Jim Morrison

  • 1790 - Εκδίδεται στις ΗΠΑ το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, για τον εφευρέτη Σάμιουελ Χόπκινς στην παραγωγή ποτάσας.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2