Καλοκαίρι 2013: Συναυλίες και Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα

James στο Νεστόριο ή Δεληβοριάς στα Κουφονήσια; Βοηθήστε μας σε αυτό το δίλημμα (και σε πολλά ακόμα), καθώς ανακαλύπτουμε το μουσικό καλοκαίρι της επαρχίας.
Καλοκαίρι 2013: Συναυλίες και Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Νομίζετε ότι μόνο η Αθήνα μπορεί να περηφανεύεται για τα φεστιβάλ και τις συναυλίες της; Ξανασκεφτείτε το. Σας πληροφορούμε ότι η επαρχία τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ "ζεστά" το θέμα "Καλοκαιρινό Φεστιβάλ", με τους μεγαλύτερους δήμους να διοργανώνουν φέτος όπως και κάθε χρόνο εντυπωσιακές πολιτισμικές εκδηλώσεις για κάθε ηλικία και γούστα.

Rock and Roll και Blues με ελληνικές μπάντες στην Καβάλα ή low bap με τους Active Member στη Βοιωτία; Μήπως James στην Καστοριά καλύτερα; Ή reggae με τους Locomondo στους Δελφούς; Δύσκολα διλήμματα. Σε κάθε περίπτωση, ιδού τι θα δούμε και θα ακούσουμε αυτό το καλοκαίρι στην επαρχία και τα νησιά. 

Sani Festival 2013, Χαλκιδική

Είκοσι χρόνια μουσικής πορείας δεν είναι και λίγα. Φέτος το φεστιβάλ στην Χαλκιδική μπαίνει, όπως λένε οι υπεύθυνοι, σε «νέα εποχή για ένα ακόμα πιο μελωδικό μέλλον» και τα πρώτα δείγματα αυτής της εποχής είναι ενθαρρυντικά. Το πρόγραμμα Jazz on the Hill αφιερώνεται φέτος σε σπουδαίες γυναικείες φωνές μέσω της θεματικής “Female Jazz Vocalists”, που θα φέρει στη σκηνή του κορυφαίες καλλιτέχνιδες του διεθνούς jazz στερεώματος όπως η China Moses, κόρη της διάσημης Dee Dee Bridgewater (12/07), η μοναδική Cassandra Wilson (13/7) και η Madeleine Peyroux (14/7) και ενώ στις 20/7 τη σκυτάλη θα πάρει η Βελγίδα συνθέτρια world music Myriam Alter. Στην ελληνική του ενότητα, φιλοξενεί μεταξύ άλλων τη Σαββίνα Γιαννάτου, τον Μανώλη Μητσιά και την Αφροδίτη Μάνου. H γενική είσοδος για κάθε ημέρα κοστίζει 15€.

Περισσότερα για την Χαλκιδική σε παλαιότερο αφιέρωμα

Ήχοι του Δάσους, Καλοσκοπή Δελφών

Από τα πιο δημοφιλή κατασκηνωτικά φεστιβάλ της Ελλάδας, μαζί με το River Party (βλ. παρακάτω), οι «Ήχοι του Δάσους» ακούγονται για ακόμα μια χρονιά. Φέτος φιλοξενεί τους Locomondo, Χαϊνηδες και Mode Plagal (19/7), τον Ορφέα Περίδη, τον Χρήστο Θηβαίο και τους Cabaret Balkan (20/7) και τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Μανώλη Φάμελο, τα Μωρά στη Φωτιά και τους Monostyle (21/7). Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 20€ και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το δικαίωμα κατασκήνωσης στον χώρο του φεστιβάλ.

Δείτε την περιήγησή μας στους όμορφους Δελφούς εδώ

RiverParty, Νεστόριο Καστοριάς

Ίσως το κορυφαίο κατασκηνωτικό φεστιβάλ εν Ελλάδι, το οποίο κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο. Φέτος φιλοξενεί στις.. όχθες του «δυνατά» ονόματα του εξωτερικού όπως οι James, οι Thievery Corporation και οι Dub Inc. Όμως και η ελληνική σκηνή δεν πάει πίσω: Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Τζίμης Πανούσης, Θάνος Ανεστόπουλος, Υπόγεια Ρεύματα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Μπάμπης Στόκας - Δημήτρης Σταρόβας - Γιάννης Ζουγανέλης, Μίλτος Πασχαλίδης, Imam Baildi, Γιάννης Χαρούλης, Marietta Fafouti, Γιώργης Χριστοδούλου, Tricky Pony, Minor Project, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Στέλιος Ρόκκος και Μάριος Φραγκούλης είναι μερικά μόνο από τα ελληνικά ονόματα που θα παρευρεθούν στις όχθες του ποταμού. Το φεστιβάλ διαρκεί από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, ενώ το πενθήμερο εισιτήριο κοστίζει 50€.

Bikes & Blues Festival, Χρυσούπολη Καβάλας
Blues και ατόφιο Rock and Roll στην Καβάλα; Γιατί όχι. Το τρίτο κατά σειρά Bikes & Blues Festival φιλοξενεί ελληνικά συγκροτήματα του χώρου μεταξύ των οποίων και οι Sakis Dovolis & The BluesBone Band, The Bullets, Black Snake Moan και Barry Barnes. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 2 και 3 Αυγούστου. Περισσότερα εδώ.



Φεστιβάλ Δάσους «Αρβανίτσας», Βοιωτία 

Οι μελωδίες πλημμυρίζουν για δεύτερη χρονιά το δάσος των Μουσών και του Διονύσου στον Ελικώνα σε ένα μουσικό φεστιβάλ το οποίο φέτος περιλαμβάνει και ένα σωρό ακόμα παράλληλα events, όπως ορειβατικές εξορμήσεις, μαθήματα yoga, χορούς και βόλτες με mountain bikes. Στο μουσικό τμήμα τώρα, το φεστιβάλ φιλοξενεί τους Active Member και Σωκράτη Μάλαμα (12/7), τους Χαΐνηδες και τον Θανάση Παπακωσταντίνου (13/7) και την Δημοτική Ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα (14/7). Το ενιαίο εισιτήριο κοστίζει 25€, ενώ θα επιτρέπεται το ελεύθερο κάμπινγκ σε οριοθετημένους χώρους του φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Μουσών, Ελατοχώρι Πιερίας

Οι καταπράσινες πλαγιές των Πιερίων, με τους πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς, γεμίζουν μουσικές από μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής. Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουλίου εμφανίζονται οι Μπλε, στις 19 ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, στις 20 ο Βασίλης Παπακωσταντίνου, στις 21 ο Θανάσης Παπακωσταντίνου και ο Γιάννης Αγγελάκας και στις 22 ο Παύλος Παυλίδης. Οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Μείνετε όμως συντονισμένοι εδώ για οτιδήποτε νεότερο έχει να κάνει με το «ορεινό» φεστιβάλ. 

Άρδας 2013: 19η συνάντηση νέων

Ακόμα ένα «ποταμίσιο» φεστιβάλ με μπόλικα χρόνια στην πλάτη του. Η «συνάντηση νέων» του Άρδα διεξάγεται στις όχθες του ποταμού, σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από το χωριό Καστανιές, ενώ ο χώρος της κατασκήνωσης βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το ποτάμι. Το φεστιβάλ φέτος φιλοξενεί, μεταξύ άλλων τους Professional Sinnerz, τον Μύρωνα Στρατή και τον Στέλιο Ρόκκο (24/7), τους Μίκρο, τους Μπλε και Ελεωνόρα Ζουγανέλη (25/7), τις Μέλισσες, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Στάθη Δρογώση (27/7) και τους Encardia με τον Γιάννη Αγγελάκα (28/7). Η ημερήσια είσοδος κοστίζει 8€ και η πενταήμερη κάρτα 25€.

UpFestival, Κουφονήσια

Δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας Πορί, στήνεται εδώ και τρία χρόνια ένα μουσικό γλέντι από την εναλλακτική εγχώρια σκηνή. Στο τριήμερο UpFestival στα Κουφονήσια θα δούμε τον Φοίβο Δεληβορία (25/7), τους Xaxakes και Wedding Singers (26/7), και τον Παύλο Παυλίδη με τους B-Movies (27/7). Αναλυτικά το φετινό line up εδώ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα για τα μαγευτικά Κουφονήσια σε παλαιότερο αφιέρωμα.

Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, Αίγινα

Οι λάτρεις τις κλασσικής μουσικής αναμένεται να τιμήσουν δεόντως το νησί στο οποίο και χρόνια λαμβάνει χώρα ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ του είδους. Φέτος, περισσότερο από ποτέ το φεστιβάλ έχει ανάγκη από οικονομική ενίσχυση κάτι το οποίο είναι εμφανές στις μόλις τρεις ημέρες διεξαγωγής του (πέρυσι διήρκεσε σχεδόν ένα μήνα). Όπως και να’χει, αυτήν τη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε κορυφαία ελληνικά σχήματα τζαζ και κλασσικής μουσικής από τις 6 μέχρι και τις 9 Αυγούστου. Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v