Πέντε νέες πτήσεις εξωτερικού από το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Λονδίνο, Μιλάνο, Στοκχόλμη, Μόσχα και Μόναχο. Το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποκτά πέντε νέες τακτικές γραμμές, συν οκτώ γραμμές charter, και υποδέχεται δυναμικά την σαιζόν, από το ερχόμενο Σάββατο.
Πέντε νέες πτήσεις εξωτερικού από το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας
Είχε πάντα ένα από τα καλύτερα ελληνικά φεστιβάλ, απέκτησε πρόσφατα έναν ολοκαίνουριο δρόμο που την φέρνει τρεις ώρες πιο κοντά στην Αθήνα, και από αυτήν την εβδομάδα θα έχει και ένα από τα καλύτερα δικτυωμένα ελληνικά αεροδρόμια. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα μπαίνει δυναμικά στον ταξιδιωτικό χάρτη του 2013, με πέντε ολοκαίνουριες τακτικές συνδέσεις εξωτερικού, συν οκτώ γραμμές charter, που εγκαινιάζουν δυναμικά την σαιζόν για το αεροδρόμιο της.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr, οι τακτικές πτήσεις προς το εξωτερικό που έχουν οριστικοποιηθεί, είναι τρεις από την Aegean (Μόσχα, Στοκχόλμη και Μόναχο), μία πτήση της Ryanair, που θα συνδέσει την Καλαμάτα με το Μιλάνο, καθώς και μία πτήση της Easy Jet προς το Λονδίνο.

Το πρώτο δρομολόγιο εξωτερικού για φέτος θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου από την Aegean και αφορά τη γραμμή Καλαμάτα - Στοκχόλμη. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 10 Μαρτίου, η ίδια εταιρεία εγκαινιάζει τη σύνδεση της Καλαμάτας με το Μόναχο. Δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί ο χρόνος έναρξης της πτήσης προς τη Μόσχα.

Οι άλλες δύο τακτικές πτήσεις θα ξεκινήσουν αργότερα. Σε έναν μήνα, δηλαδή στις 2 Απριλίου, θα ξεκινήσει η πτήση της Ryanair προς το Μιλάνο. Κάθε εβδομάδα θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις, Τρίτη και Σάββατο, ενώ η σύνδεση θα διατηρηθεί ως τις 26 Οκτωβρίου. Η πτήση της Easy Jet προς το Λονδίνο θα ξεκινήσει στις 9 Ιουλίου. Πτήσεις θα πραγματοποιούνται, επίσης, κάθε Τρίτη και Σάββατο ως τις 26 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στις πτήσεις εσωτερικού η Astra Airlines θα συνδέει την Καλαμάτα με τη Θεσσαλονίκη έξι φορές την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Το πλέον πιθανό είναι ότι και η Aegean θα έχει σύνδεση με την Αθήνα τη θερινή περίοδο. Στα σχέδια της Aegean περιλαμβάνεται επίσης η σύνδεση της Καλαμάτας με Γκέτεμποργκ, Αγία Πετρούπολη, Κίεβο και Τελ Αβίβ, ωστόσο λεπτομέρειες για αυτά τα σχέδια αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα από την εταιρεία.

Μια πρώτη ματιά στις τιμές των εισιτηρίων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι καθότι το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας ανήκει στα λεγόμενα «μικρά», με επιβατική κίνηση που δεν ξεπερνά τους 250.000 επιβάτες τον χρόνο, οι εταιρείες επέλεξαν να κινηθούν προς το παρόν συντηρητικά στην τιμολογιακή πολιτική τους. Ενδεικτικά, οι πτήσεις μετ' επιστροφής της Aegean για Στοκχόλμη κυμαίνονται στα 300€, και εκείνες της Easyjet για Λονδίνο στα 240€. Εξαίρεση αποτελεί, φυσικά, η Ryanair, το εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Μιλάνο της οποίας δεν ξεπερνά τα 43€.

Εντυπωσιακή, παρ’ όλα αυτά, είναι η διαφορά στους φόρους των αεροδρομίων. Ενδεικτικά, σε ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Στοκχόλμη, από την Καλαμάτα θα πληρώσετε 36€ φόρους αεροδρομίων, ενώ από την Αθήνα 81,70€. 

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε, στο σχετικό ρεπορτάζ του euro2day.gr, περισσότερες λεπτομέρειες για τις πτήσεις charter, αλλά και για τα σχέδια ενίσχυσης των περιφερειακών αεροδρομίων, η εκμετάλλευση των οποίων πρόκειται να παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v