Πόσο κοστίζει τώρα ο γύρος του κόσμου

Ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου φαντάζει άπιαστο όνειρο, αλλά πολλές φορές οι αεροπορικές εταιρίες κρύβουν εκπλήξεις: Δείτε τις οικονομικότερες πτήσεις για τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, για να έχετε μια ιδέα πόσο στοιχίζει ο γύρος του κόσμου με βάση την Αθήνα.
Πόσο κοστίζει τώρα ο γύρος του κόσμου
Είναι κάποια ταξίδια που γίνονται απωθημένα. Κι όταν το ταξιδεύειν είναι ο τρόπος ζωής σου, κάτι τέτοιοι προορισμοί, που βρίσκονται πάνω από έναν ωκεανό μακριά, που η χιλιομετρική τους – και κατ’ επέκταση η πολιτισμική τους – απόσταση από το μέρος που βρίσκεσαι είναι αχανής, είσαι συνεχώς έτοιμος να πατήσεις το κλικ και να κλείσεις το εισιτήριο, ακόμη κι αν ο κόσμος τριγύρω καίγεται. Γιατί όταν έχεις το ταξιδιωτικό μικρόβιο, ο κουμπαράς υπέρ booking στο σπίτι φροντίζει να παρακάμπτει την κρίση.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, όλοι συμφωνούμε σε αυτό, και το παρόν δημοσίευμα σε καμία περίπτωση δεν προτείνει να παρατήσετε τα δάνεια και τα φροντιστήρια του παιδιού για να φύγετε ταξιδάκι στην Κούβα. Απλώς, συγκεντρώνει τις οικονομικότερες πτήσεις σε κάθε ήπειρο αυτού του πλανήτη, για εκείνους που ακόμη μπορούν να το τολμήσουν. Άλλωστε, κατά την γνώμη μας, αν το αντίτιμο ενός ναύλου είναι 500 ευρώ, η ανταμοιβή του ταξιδιού τα επιστρέφει στο πολλαπλάσιο σε εκείνους που γνωρίζουν πώς να εκμεταλλεύονται κάθε λεπτό του.

Αφήνουμε, λοιπόν, για λίγο την Γηραιά Ήπειρο, και φεύγουμε για τις υπόλοιπες, αναζητώντας τις πιο συμφέρουσες προσφορές. Σημείωση: Όλες οι τιμές που αναφέρονται στο δημοσίευμα αφορούν εισιτήρια μετ’ επιστροφής και φόρων.

*Βόρεια Αμερική
Μισή ήπειρος, δύο λέξεις: Νέα Υόρκη. Το Μεγάλο Μήλο μονοπωλεί το ενδιαφέρον του υπερατλαντικού τουρισμού (και όχι άδικα) και εμείς «καίμε» τις μηχανές αναζήτησης των αεροπορικών, για να καταρρίψουμε ένα κλισέ: Όχι, δεν χρειάζεται να κλείσεις έναν χρόνο πριν εισιτήριο για να εξασφαλίσεις οικονομική τιμή. Με τα σημερινά δεδομένα, το οικονομικότερο εισιτήριο της χρονιάς εντοπίζεται τον Απρίλιο (δύο μήνες από την ημερομηνία κράτησης δηλαδή) και στοιχίζει 547,48€, με την Virgin Atlantic μέσω Λονδίνου (το πρώτο κομμάτι εξυπηρετείται από την Aegean). Γενικότερα, ένας μέσος όρος καλής τιμής που μπορείτε να πετύχετε ανά πάσα στιγμή είναι τα 600€ των πτήσεων της Turkish Airlines (μέσω Κωνσταντινούπολης). Φυσικά, μπορείτε πάντα να περιμένετε κάποια «μαγική» προσφορά της British, η οποία όταν έχει γενέθλια, το γιορτάζει με προσφορές, όπως τα 400€ για το Μεγάλο Μήλο – ανάλογες προσφορές αναμένουμε όταν η Qatar Airways εγκαινιάσει τις απευθείας πτήσεις Αθήνας-Νέας Υόρκης, όπως ανήγγειλε.

*Νότια και Κεντρική Αμερική
Το κάτω κομμάτι του «Νέου Κόσμου» δεν φημίζεται για τους οικονομικούς του ναύλους, ωστόσο σας παραθέτουμε τις καλύτερες τιμές που βρήκαμε για τις πιο hot πρωτεύουσες της Λατινικής Αμερικής, για να έχετε μια ιδέα:
-Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Από 788€ (η καλύτερη τιμή, την οποία εντοπίσαμε για τον Απρίλιο, με την Air France μέσω Παρισιού)
-Αβάνα, Κούβα: Από 747,45€ για τον προσεχή Μάρτιο, με την Aeroflot μέσω Μόσχας
-Μεξικό: Από 662€ με την Iberia, μέσω Μαδρίτης για τον προσεχή Απρίλιο – δείτε εδώ τις προσφορές της

*Αφρική
Στην περίπτωση της γειτονικής Αφρικής, έχετε δύο βασικές επιλογές: Να επισκεφθείτε τα πιο κοντινά, βόρεια παράλια της Μαύρης Ηπείρου, που είναι πιο οικονομικές αλλά πιο «light» ταξιδιωτικές επιλογές ή να δοκιμάσετε την άγρια αυθεντικότητα της Νότιας Αφρικής, με σίγουρα αυξημένο budget.

Ξεκινάμε με την Βόρεια Αφρική:
-Αίγυπτος: Το Κάιρο απέχει ένα πέλαγος και 265€ από την Αθήνα, με τις πτήσεις της EgyptAir
-Μαρόκο: Για την Καζαμπλάνκα, εντοπίσαμε πτήση κόστους 232,24€ με την Iberia μέσω Μαδρίτης, ενώ για το Μαρακές ή την Φεζ μπορείτε να επιλέξετε τις super low τιμές της Ryanair, από Θεσσαλονίκη μέσω Ρώμης ή Βρυξελλών. Για κάθε κομμάτι πτήσης υπάρχουν προσφορές από 25€ (ή και λιγότερα), καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, ενώ αν υπολογίσετε την χρέωση της αποσκευής και τους λοιπούς φόρους, υπολογίστε κατά μέσο όρο 250€.
Και συνεχίζουμε με την Νότια:
-Τανζανία: Στην πανέμορφη χώρα που συναγωνίζεται (αν όχι ξεπερνά) τις δικές μας παραλίες και νικά σε εξωτικό ταμπεραμέντο, θα φτάσετε μέσω Καΐρου με τις πτήσεις της EgyptAir προς την πρωτεύουσα Dar es Salaam, σε τιμές από 521,98€ για τον προσεχή Μάρτιο. Απλησίαστοι προς τον παρόν είναι προορισμοί όπως η Μαδαγασκάρη (πάνω από 1.000€) και οι Σεϋχέλλες ή το Cape Town, που στοιχίζουν περί τα 800€, γι’ αυτό και από την νότια Αφρική, ψηφίζουμε Τανζανία.

*Ωκεανία
Η Νέα Ζηλανδία και τα τοπία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ίσως να μας ενέπνεαν πιο πολύ για ένα ταξίδι στην Ωκεανία, αλλά οι κατώτερες τιμές των 1.200€ τουλάχιστον για Όκλαντ μας διαλύουν την έμπνευση, γι’ αυτό και καταλήγουμε στην Αυστραλία, όπου οι οικονομικότερες επιλογές είναι η Μελβούρνη (από 928€ με την Qatar Airways μέσω Ντόχα), το Περθ (από 971€ με την Emirates μέσω Ντουμπάι), η Αδελαΐδα (από 1076€ μέσω Ντουμπάι με την Qantas Airways) και το Σύδνεϋ (από 1.083€ μέσω Ντουμπάι με την Emirates).

*Ασία
Η πιο οικονομική επιλογή για την ασιατική ήπειρο είναι το Ντουμπάι, με εισιτήριο από 380€ με την EgyptAir μέσω Καΐρου, αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, το Ντουμπάι δεν θεωρείται και τόσο «Ασία», αφού δύσκολα θα πάρετε εκεί γεύση από Ανατολή. Ακολουθούν μερικές πιο «καθαρόαιμες» επιλογές:
-Ινδία: Στο Δελχί θα φτάσετε με πτήσεις της Aeroflot μέσω Μόσχας (τον Απρίλιο εντοπίσαμε τιμή 541,33€) ή με την Qatar Airways (από 562€ μέσω Ντόχα). Στην Βομβάη θα φτάσετε με την EgyptAir μέσω Καΐρου με 521€ (πτήση που εντοπίσαμε για τον προσεχή Μάιο)
-Κίνα: Για το Πεκίνο εντοπίσαμε τον Απρίλιο πτήση της EgyptAir μέσω Καΐρου στα 479€, ενώ για την Σαγκάη πτήση της Aeroflot μέσω Μόσχας τον ίδιο μήνα στα 508€
-Ταϋλάνδη
: Στην Μπανγκόκ θα φτάσετε πληρώνοντας αντίτιμο 525€ για την οικονομικότερη πτήση της EgyptAir (μέσω Καΐρου) που εντοπίσαμε για τον Μάιο (τους υπόλοιπους μήνες, η Qatar Airways προσφέρει πτήσεις σε τιμή μέσου όρου 620€)

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v