ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Η Θεσσαλονίκη στους κορυφαίους προορισμούς του National Geographic

Το National Geographic συγκαταλέγει την Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους προορισμούς για το 2013, και προτείνει σε όλους τους αναγνώστες του να την επισκεφθούν μέσα στην επόμενη χρονιά. Δείτε το σχετικό δημοσίευμα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η πόλη.

Η Θεσσαλονίκη στους κορυφαίους προορισμούς του National Geographic

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν άδειο – κι αυτό είναι καλό. Παραμένει ένα από τα τελευταία αστικά παραλιακά μέτωπα της Ευρώπης που δεν έχουν μετατραπεί σε γιγάντιες μαρίνες. Αντ’ αυτού, ξύλινα καΐκια βρίσκονται ακόμη στον ήσυχο κόλπο… 504 χιλιόμετρα - κι έναν ολόκληρο κόσμο – μακριά από την χαώδη Αθήνα».

Έτσι ξεκινά μία από τις είκοσι καταχωρίσεις του National Geographic, που παρουσιάζουν τους 20 κορυφαίους προορισμούς, τους οποίους προτείνει στον καθένα να επισκεφθούν μέσα στο 2013. Σωστά καταλάβατε, στους είκοσι κορυφαίους προορισμούς της επόμενης χρονιάς, το γνωστό περιοδικό διεθνούς ακτινοβολίας συγκαταλέγει την Θεσσαλονίκη.

«Παρά την κρίση του ευρώ, που έχει φέρει κύματα αγανάκτησης εδώ, οι αιωνόβιες υπαίθριες αγορές, τα ώριμα φρούτα και τα βαρέλια με την φρέσκια φέτα συμβολίζουν ακόμη την πόλη», συνεχίζει το δημοσίευμα του National Geographic, και παραθέτει εν συντομία την Ιστορία της πόλης, τις προσπάθειές της να γίνει Πρωτεύουσα Νεότητας για το 2014, και φυσικά τα αξιοθέατά της, που ποικίλουν από τα βυζαντινά της «καλούδια» μέχρι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και την Έκθεση Βιβλίου.

Σε όσα δεν πρέπει να χάσει ο επισκέπτης της Θεσσαλονίκης, το περιοδικό συγκαταλέγει τα τρίγωνα Πανοράματος, τον μπακλαβά, τα σουτζουκάκια και τον γύρο στην Νέα Διαγώνιο στην Καλαμαριά, τις λιχουδιές στα Λαδάδικα και τις παλιές και νεότερες πλατείες και αγορές της πόλης.

Δείτε το δημοσίευμα του National Geographic καθώς και τις υπόλοιπες 19 πόλεις που προτείνει εδώ

Πηγή: National Geographic

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v