Η έξοδος του Σαββάτου: Μια μέρα για τα παιδιά

Αυτό το Σάββατο είναι αφιερωμένο στα πιτσιρίκια καθώς η πόλη-θαύμα Μικρόπολις, στο Γκάζι, τα περιμένει για ξεφάντωμα και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Όχι πως οι μεγάλοι θα βγουν λιγότερο κερδισμένοι…
Η έξοδος του Σαββάτου: Μια μέρα για τα παιδιά
Τρίτος χρόνος για την επιτυχημένη διοργάνωση Μικρόπολις, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, με περισσότερα «θέματα» που, όπως πάντα, στόχο έχουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν παιδιά 2-13 ετών σε θέματα ποιότητας ζωής μέσα από το παιχνίδι και την δημιουργία.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου η Μικρόπολις, στην Τεχνόπολη, ανοίγει τις πόρτες της στο ευρύ κοινό, τα παιδιά και τους συνοδούς τους, από τις 10.00 έως τις 20.00, και μας περιμένει να περιηγηθούμε στις συναρπαστικές Γειτονιές της, να επισκεφθούμε την πρωτότυπη έκθεση παιδικού βιβλίου και να συμμετέχουμε στους διαγωνισμούς που χαρίζουν πλούσια δώρα.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Μικρόπολις το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου κάντε κλικ εδώ.

Πεινάσατε;
Λίγα μέτρα από την Τεχνόπολη, στην γωνία της Κωνσταντινουπόλεως με την Ευμολπίδων, η Κανέλλα αποτελεί εγγυημένη πρόταση γνήσιας «μαμαδίσιας» κουζίνας, με μαγειρευτά που σε κάνουν να γλύφεις τα δάχτυλά σου και ένα γλυκό -κέρασμα- πειρασμό, στο τέλος. Ο χώρος είναι λιτός και φιλόξενος, θυμίζοντας παραδοσιακό ταβερνάκι, αν όχι καφενείο, και διαθέτει και μερικά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο. Όσο για το κόστος, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 15-20 ευρώ κατ’άτομο.

Και το βράδυ;

Είπαμε, η μέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά και δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο «κλείσιμο» από σινεμά και μάλιστα στην ολοκαίνουργια ταινία της Disney Pixar «Brave». Ο λόγος για την γενναία πριγκίπισσα Μεριντά, η οποία αναλαμβάνει να σώσει μόνη της το βασίλειο της οικογένειάς της –είναι η πρώτη φορά που πριγκίπισσα της Disney τα βγάζει πέρα μόνη της, χωρίς τη βοήθεια κάποιου άντρα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και πού παίζεται.

Πάρτε, λοιπόν, μια αγκαλιά ποπ-κορν και παγωμένα γιαούρτια για όλους και, μετά από ένα σούπερ πρωινό, χαρίστε στα παιδιά ένα αξέχαστο Σαββατόβραδο.

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v