ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Το τραγούδι της ερήμου σε 10 σιωπηλές (;) φωτογραφίες

Από την Αφρική μέχρι την Ανταρκτική, και από την Αργεντινή ως την Ιορδανία, ταξιδεύουμε νοερά σε δέκα τοπία βγαλμένα από άλλο πλανήτη, που έχουν τόσες ιστορίες να διηγηθούν όσες και οι επιφανειακές σιωπές τους.

της Ηρώς Κουνάδη

«Τι εννοείς όμορφη έρημος; Όλες ίδιες δεν είναι;». Αυτή η φράση –που ακούστηκε περισσότερες από μία φορές στο μηνιαίο meeting του in2life– θα μπορούσε να συνοψίζει την ιδέα του περισσότερου κόσμου που δεν έχει βρεθεί ποτέ σε έρημο για τις ερήμους. Μια απέραντη, σιωπηλή έκταση καλυμμένη από άμμο. Κι όμως, από την Σαχάρα ως την Κόκκινη Έρημο της Αυστραλίας, και από την έρημο-αλυκή Uyuni στη Βολιβία μέχρι την έρημο που «υιοθέτησε» ο Λόρενς της Αραβίας (ή μήπως ήταν η έρημος που υιοθέτησε τον Λόρενς της Αραβίας;) στην Ιορδανία, κάθε έρημος του πλανήτη έχει την δική της ομορφιά, τις δικές της ιστορίες, και τις δικές της σιωπές, που όπως είπε και ο Μποντιγιάρ, είναι μόνο οπτικές.

Κάντε κλικ στο Photo Gallery, επάνω, και ακολουθήστε μας σε μια βόλτα σε δέκα από τις ωραιότερες –ή πιο ενδιαφέρουσες, αν προτιμάτε– ερήμους του πλανήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v