Προσφορές αεροπορικών: Φθινοπωρινή Ευρώπη από 80€

Μιλάνο με 80€, Παρίσι με 155€, Βελιγράδι με 130€, Βιέννη με 170€. Ποιος είπε ότι των φρονίμων τα παιδιά περιμένουν τα Χριστούγεννα για να ταξιδέψουν; Η φθινοπωρινή Ευρώπη είναι πολύ πιο οικονομική, και γι’ αυτό πολύ πιο δελεαστική.
Προσφορές αεροπορικών: Φθινοπωρινή Ευρώπη από 80€
της Ηρώς Κουνάδη

Αν υπάρχει μία περίοδος κατά την οποία είναι «ασφαλές» να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια τελευταία στιγμή (όπου τελευταία στιγμή για τις αεροπορικές εταιρείες είναι οποιοδήποτε χρονικό διάστημα κάτω του διμήνου) αυτή είναι τώρα. Τώρα που οι αεροπορικές εταιρείες, μαζί με τα ταξιδιωτικά γραφεία, ακονίζουν τα μαχαιροπίρουνα για το επερχόμενο φαγοπότι των γιορτών, και ο ενάμισης μήνας που μεσολαβεί είναι αυτό που θα περιγράφαμε ως νεκρή περίοδος. Αν αναρωτιόσασταν γιατί βλέπετε newsletter με προσφορές αυτές τις μέρες στο inbox σας, τώρα ξέρετε.

Εντοπίσαμε τις καλύτερες τιμές για αεροπορικά εισιτήρια ανά την Ευρώπη, για όσους εξ ημών δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα –ή δεν θέλουν να διαθέσουν το διπλάσιο budget που απαιτούν τα ταξίδια τα Χριστούγεννα.

(*) Όλες οι τιμές είναι μετ’ επιστροφής και περιλαμβάνουν όλους τους φόρους –πιστωτικών καρτών, αεροδρομίων, καυσίμων και πάει λέγοντας. Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για την εβδομάδα 25 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου. Δε δημοσιεύουμε ποτέ προσφορές που δεν έχουμε ελέγξει ότι ισχύουν, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιείται η έρευνα.

* Τι θα λέγατε για μια γεύση από Ιταλία; Η easyJet μας πετάει σε Μιλάνο και Ρώμη, στις δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από 79,48€ και 87,48€ αντίστοιχα. Οικονομικότερα και από το Αθήνα-Θεσσαλονίκη, δηλαδή.

* Φθινοπωρινές βόλτες στο Βόσπορο, gourmet γεύσεις σε δροσερούς κήπους γύρω από τον πεζόδρομο της Istiklal και sightseeing χωρίς τα πλήθη τουριστών που σας χαλούν την θέα; Η Πόλη στα τέλη του φθινοπώρου είναι ακόμα πιο μαγευτική, και οι τιμές των πτήσεων δελεαστικότατες: 165€ πήγαινε-έλα είτε με την Olympic Air, είτε με την Aegean.

* Οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου θα έχουν λάβει τις θέσεις τους στις αρχές του Δεκεμβρίου –τότε δηλαδή που βρήκαμε τις καλύτερες διαθέσιμες τιμές της easyJet για την γερμανική πρωτεύουσα: 161€ και φύγατε για gluhwein.

* Στην πατρίδα του Gaudi υπόσχεται να σας πετάξει η ισπανική low cost Vueling, οι τιμές της οποίας δεν ξεπερνούν τα 169€ απευθείας πτήση Αθήνα-Βαρκελώνη. Οι ανταποκρίσεις της σε όλη την υπόλοιπη Ισπανία είναι επίσης δελεαστικότατες: Μπιλμπάο με 213€, Μαγιόρκα με 206€, Σεβίλλη με 209€. Όλες οι τιμές αφορούν πτήσεις από Αθήνα, με ανταπόκριση στην Βαρκελώνη, και είναι πάντα τελικές, μετ' επιστροφής και φόρων.

* Τα λιθόστρωτα σοκάκια του Bairro Alto, τα αφρισμένα κύματα του Ατλαντικού στο Belem, τα ανατολίτικα χρώματα της Alfama, βρίσκονται όλα 206€ μακριά, με την Iberia που συνδέει την Αθήνα με την Λισσαβώνα, τώρα που η απευθείας πτήσεις της TAP διακόπηκαν, μέχρι τον επόμενο Απρίλιο. Ενδιάμεσος σταθμός στη Μαδρίτη.

* Μιλώντας για τη Μαδρίτη, η Iberia μας πετά στην πολύχρωμη ισπανική πρωτεύουσα με 168€, για να δοκιμάσουμε tapas στη σκιά του φωταγωγημένου Prado.

* Φθινοπωρινό break χωρίς Λονδίνο γίνεται; Φυσικά και όχι. Γι’ αυτό και η easyJet φροντίζει για τις εξορμήσεις μας στην αγγλική πρωτεύουσα, με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 186€.

* Για το Βελιγράδι τα λέγαμε πρόσφατα: είναι δίπλα, είναι πανέμορφο με μια αντισυμβατική έννοια του όρου, είναι η τέλεια πόλη για ολιγοήμερο city break. Και η Jat, που τα ξέρει καλά όλα αυτά, ρίχνει τις τιμές της και μας πετάει με 131€. Πειρασμός.

* Βόλτες στα κανάλια, ποδηλατάδες στα γεφυράκια και… μπαρότσαρκες σε coffee shop, και όλα αυτά λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Νικολάου, όταν η πόλη φοράει τα γιορτινά της. Η Alitalia μας «πετάει» στο Άμστερνταμ, με μόλις 156€ μετ’ επιστροφής και φόρων.

* Στην ίδια προσφορά της αεροπορικής εταιρείας της γείτονος περιλαμβάνεται και το Παρίσι, στο οποίο επίσης το φθινόπωρο πηγαίνει πολύ. Στα 155€ λοιπόν, η πτήση με την Alitalia, και ενδιάμεσο σταθμό στη Ρώμη.

* Η Air France, από την άλλη, μπορεί να μην συναγωνίζεται τα 155€ της Alitalia για Παρίσι, έχει όμως μερικές εξίσου ενδιαφέρουσες… γαλλικές προτάσεις: Μασσαλία στα 214€, Λυόν στα 187€, Τουλούζη στα 229€, Νίκαια στα 179€.

* «Αυτοκρατορικό» φθινόπωρο με sightseeing μέχρι τελικής πτώσης, αλλά και χαλαρές βόλτες σε πάρκα ντυμένα με τα χρώματα του φθινοπώρου και γευσιγνωσία… γλυκών και αλμυρών υπόσχεται η Austrian Airlines, που μας «πετά» απευθείας στη Βιέννη με 170€.

* Ακόμη βορειότερη, ακόμη ωραιότερη, κι ακόμη πιο… εξωτική, για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα, η πολύχρωμη Κοπεγχάγη δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 229€ μετ’ επιστροφής και φόρων, με τον έξυπνο συνδυασμό που εντοπίσαμε στην Airtickets.gr: αναχώρηση με Lufthansa, και ενδιάμεσο σταθμό στο Μόναχο, και επιστροφή με Swiss, και ενδιάμεσο σταθμό στη Ζυρίχη.

* Κι αν το κρύο του Βορρά δεν σας τρομάζει, τώρα που χειμωνιάζει, σημειώστε κι αυτό: η Aerosvit μας πετά μέσω Κιέβου στην παγωμένη, αλλά τόσο γοητευτικά στολισμένη στις αρχές Δεκεμβρίου, Στοκχόλμη, με 219€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v