Πού ζουν οι αγενέστεροι κάτοικοι του πλανήτη;

Στην Γαλλία, την Ρωσία και την Αγγλία είπαν ότι αισθάνθηκαν περισσότερο αφιλόξενα οι χρήστες της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Skyscanner, η οποία δημοσίευσε πρόσφατα λίστα με τις πιο «αγενείς χώρες» του πλανήτη.
Πού ζουν οι αγενέστεροι κάτοικοι του πλανήτη;
Σας έχει τύχει ποτέ να ταξιδέψετε σε χώρες όπου νιώθετε εντελώς αφιλόξενα, σα να μην σας θέλει κανείς εκεί; Προφανώς δεν είστε οι μόνοι, γι’αυτό και η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Skyscanner.com δημοσίευσε μία λίστα στην οποία διάφορες χώρες έχουν βαθμολογηθεί ανάλογα με την... αγένεια των κατοίκων τους.

Σύμφωνα με την International Business Times, η δημοσκόπηση χρησιμοποίησε περισσότερες από 1.200 απαντήσεις χρηστών στο επίμαχο ερώτημα και έφερε στο φως ορισμένα ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά οι τέσσερις χώρες που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στο θέμα της αγένειας είναι: η Γαλλία, η Ρωσία, η Μ. Βρετανία και η Γερμανία.

Δεδομένης της φήμης της ως σνομπ, η Γαλλία δεν εξέπληξε πολλούς με τον συγκεκριμένο «τίτλο» της πρώτης σε αγενείς κατοίκους. Κατέλαβε, μάλιστα, το ένα πέμπτο των ψήφων. Ο εκπρόσωπος της τουριστικής ιστοσελίδας, βέβαια, σχολιάζει σχετικά ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον «πόλεμο» που υπάρχει ανέκαθεν ανάμεσα σε Αγγλόφιλους και Γαλλόφιλους και ότι σίγουρα έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Ρωσία και στην τρίτη θέση η Αγγλία –περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι το 60% των απαντήσεων προήλθαν από Βρετανούς χρήστες της ιστοσελίδας. Φαίνεται, λοιπόν, πως ο συγκεκριμένος λαός μπορεί να είναι αγενής αλλά έχει και αυτοκριτική. Σε παλαιότερη δημοσκόπηση της ίδιας ιστοσελίδας χαρακτήρισαν εαυτούς, τους χειρότερους τουρίστες παγκοσμίως.

Όσο για την Ρωσία, η υπεύθυνη marketing της Skyscanner στην Ρωσία, Tatiana Danilova, είπε στους Forbes ότι η δεύτερη θέση της χώρας στην λίστα της αγένειας έχει να κάνει με τις σημαντικές πολιτισμικές διαφορές της με άλλες χώρες: «Η Ρωσική γλώσσα δεν είναι τόσο ευγενική όσο η Αγγλική, έτσι όταν οι Ρώσοι μεταφράζουν κάτι απευθείας από την γλώσσα τους στα Αγγλικά μπορεί να ακουστούν αγενείς σε έναν Άγγλο, χωρίς πραγματικά να το θέλουν».

Η Κίνα και η Αμερική κατέλαβαν την 6η και 7η θέση της λίστας αγένειας, η Ελλάδα κατέλαβε την 14η θέση, η Κύπρος την 17η, ενώ στις λιγότερο αγενείς χώρες συμπεριλήφθηκαν η Καραϊβική, οι Φιλιππίνες και η Βραζιλία.

Πηγή: Forbes.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v