Τα 5 μεγαλύτερα amusement parks της Ευρώπης

Η αδρεναλίνη συναντά το παραμύθι και η παιδικότητα βρίσκει την πατρίδα της: Μπείτε στο rollercoaster του in2life, περάστε μέσα από πολύχρωμα carousel και μαγικούς κόσμους και γνωρίστε μαζί μας τα μεγαλύτερα και πιο ενδιαφέροντα amusement parks της Ευρώπης.
Τα 5 μεγαλύτερα amusement parks της Ευρώπης
του Γιώργου Κόκουβα

Πολύχρωμα καρουζέλ, πελώρια παιχνίδια, θεματικοί κήποι, πειρατικά καράβια, λουλούδια, νερά, αγαπημένοι φανταστικοί ήρωες. Το σκηνικό δεν θα μπορούσε να είναι πιο παραμυθένιο στα μεγαλύτερα amusement parks της Ευρώπης, που μπορούν να κάνουν ακόμη και τον πιο κυνικό ενήλικο να ξεθάψει το παιδί που κρύβει μέσα του. Ή απλώς να πάρει από το χέρι το δικό του παιδί και να ξεχάσουν για λίγο μαζί πώς είναι ο πραγματικός κόσμος.

Από την κλασική όαση της παριζιάνικης Disneyland μέχρι την τούβλινη Legoland της Δανίας και από τους Κήπους της Απόλαυσης μέχρι την μικρογραφία της Ευρώπης στην Γερμανία, σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο ενδιαφέροντα ευρωπαϊκά amusement parks, είτε για να «χαζέψετε» πόση διασκέδαση μπορεί να συγκεντρώσει ένας χώρος, είτε –γιατί όχι- όταν κάποτε τα οικονομικά σας το επιτρέψουν, να κάνετε ένα δώρο στο παιδί σας ή στον εαυτό σας. Ναι, και στα 40 μπορείτε να θεωρηθείτε παιδί.

*Disneyland (Παρίσι, Γαλλία) 


Τα πιο διάσημο, το πιο μεγάλο, το πιο δημοφιλές amusement park της Γηραιάς Ηπείρου δεν είναι άλλο από το ευρωπαϊκό κατάλυμα όλων των αγαπημένων ηρώων της Disney. Εδώ κρύβονται οι Πειρατές της Καραϊβικής, εδώ και οι πριγκίπισσες μέσα στα φυσικού μεγέθους κάστρα τους. Στα δρομάκια της, πλάι στα μαγαζάκια με τις σοκολάτες, τα ζαχαρωτά και τα memorabilia, παρελαύνουν ο Μίκυ, ο Ντόναλντ, η Αλίκη στον λαβύρινθό της και όλοι οι χάρτινοι χαρακτήρες που εδώ ζωντανεύουν και φωτογραφίζονται για χάρη σας. Η Disneyland χωρίζεται σε δύο πελώρια θεματικά πάρκα, ενώ από τις πιο δημοφιλείς και τρομακτικές ατραξιόν είναι ο Πύργος του Τρόμου στην Ζώνη του Λυκόφωτος, του οποίου το ασανσέρ ανεβοκατεβαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Πληροφορίες: Οι τιμές για την είσοδο και στα δύο πάρκα ξεκινούν από τα 60€ για τους ενηλίκους και τα 54€ για παιδιά 3-11 ετών, αλλά κατά την διάρκεια της σεζόν γίνονται διάφορες προσφορές – μείνετε συντονισμένοι για κάθε πληροφορία εδώ

*Europa Park (Rust, Γερμανία) 


Βρίσκεται κοντά στα γαλλογερμανικά σύνορα και αποτελεί το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Γερμανίας, με πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Λειτουργεί μόνο την θερινή περίοδο (από τις παραμονές του Πάσχα μέχρι τον Νοέμβριο) και περιλαμβάνει 15 διαφορετικές περιοχές, καθεμία από τις οποίες έχει το όνομα (και την χάρη) μιας ευρωπαϊκής χώρας. Έτσι, εκτός από ένα μαγεμένο δάσος, μια χώρα περιπέτειας και ένα παιδικό χωριό Viking, εκεί θα βρείτε ένα γερμανικό πανόραμα, ρωσικά διαστημόπλοια, ιταλικά καρναβάλια, γαλλικό σινεμά τεσσάρων διαστάσεων, σκανδιναβικές θεότητες και μεσογειακούς χορούς, καθώς φυσικά και άφθονη ελληνική μυθολογία, ζωντανή και σπαρταριστή. Κάπου γύρω θα συναντήσετε και την μασκότ του Europa Park, έναν γκρίζο ποντικό που ακούσει στο όνομα Euromaus και προκαλεί τους πάντες να ανέβουν στο rollercoaster του.

Πληροφορίες: Το ημερήσιο πάσο για τους ενηλίκους στοιχίζει 37,50€ και για τα παιδιά 4-11 ετών 33€. Για εκπτώσεις και πληροφορίες πρόσβασης και διαμονής επισκεφθείτε την σχετική ιστοσελίδα

*Efteling (Kaatsheuvel, Tilburg, Ολλανδία) 


Δημιουργήθηκε για να στεγάσει νεράιδες, αλλά στην πορεία επέκτεινε τις παραμυθένιες του δραστηριότητες και σε άλλους τομείς: Το πάρκο του Efteling πλέον φιλοξενεί τέσσερις «κόσμους»: Των νεραϊδών, των ταξιδιών, της περιπέτειας και των εναλλακτικών. Αυτό σημαίνει πως εκτός από τα παλάτια, τα κάστρα και τα δάση της Ωραίας Κοιμωμένης και άλλων πριγκιπισσών, το Efteling περιλαμβάνει παιχνίδια για ρεκόρ αδρεναλίνης, όπως το rollercoaster-Πύθωνα διπλής τροχιάς, ενώ κατά την διάρκεια του Χειμώνα, ολόκληρο το Πάρκο μεταμορφώνεται σε μια χιονισμένη όαση παιδικότητας.

Πληροφορίες: Η είσοδος στο Efteling στοιχίζει 32€. Περισσότερα μάθετε εδώ

*Tivoli Pleasure Gardens (Κοπεγχάγη, Δανία) 


Οι Κήποι της Απόλαυσης άνοιξαν για πρώτη φορά τις πύλες τους για το κοινό το 1843. Αυτό τους καθιστά το παλιότερο amusement park της Ευρώπης (ίσως και του κόσμου), αλλά παρ’ όλη την ηλικία, συνεχίζουν να προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες και μπαίνουν στην κορυφαία τριάδα με τα πάρκα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Οι κήποι ωστόσο δεν στάθηκαν στις ρομαντικές επιταγές του 19ου αιώνα. Πλέον, φιλοξενούν shows με πυροτεχνήματα, πειρατικά πλοία και υδάτινες διαδρομές, θέατρα, υπαίθριες συναυλίες και λουλουδιασμένες εκτάσεις για ρεμβασμό, καθώς και το μεγαλύτερο carousel του κόσμου. Δεν ακούγεται κι άσχημο μέρος… Μην ξεχάσετε αν ο δρόμος σας βγάλει προς την Κοπεγχάγη, να τσεκάρετε τα μιούζικαλ και τις παραστάσεις που παρουσιάζει το Πάρκο.

Πληροφορίες: Η είσοδος στοιχίζει 13€, ενώ τα rides χρεώνονται ξεχωριστά. Περισσότερα εδώ.

*Legoland (Billund, Δανία) 


Μικροί φτιάχναμε, με την φαντασία μας και με μερικά τουβλάκια, μικρούς ανθρώπους, κτίρια, γειτονιές, μικρούς κόσμους. Στην Δανία, πάντως, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και έχτισαν τεράστιους κόσμους με τα ίδια τουβλάκια. Ο παράδεισος των LEGO βρίσκεται εδώ και περιλαμβάνει συναρμολογούμενα σκηνικά για πειρατικά πλοία, καταρράκτες, περιπετειώδεις εκτάσεις, μίνι ιπποτικές πολιτείες, μέχρι και μικρογραφία όλου του πλανήτη, σηματοδοτημένη από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του κόσμου, φτιαγμένα από τουβλάκια. Οι μικροί επισκέπτες θα ξετρελαθούν με τις τρισδιάστατες προβολές του κινηματογραφικού studio της LEGO αλλά και με το καθημερινό Μεσαιωνικό show όπου πρωταγωνιστούν ιππότες που μάχονται live.

Πληροφορίες: Το πάρκο λειτουργεί από τον Μάρτιο ως τον Οκτώβριο. Η ημερήσια είσοδος στοιχίζει για τους ενηλίκους περί τα 40€, αλλά γίνονται σημαντικές προσφορές για οικογένειες για online αγορές – μάθετε περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v