Πάσχα: (20)12 ευρωπαϊκά ταξίδια κάτω από 184€

Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο; Τα αεροπορικά εισιτήρια για όπου και αν θέλετε να σας βρει το πασχαλινό τετραήμερο κυμαίνονται από 106€ έως 184€. Και μην ακούσουμε γκρίνιες τύπου «τότε μπορεί να μην έχουμε ευρώ». Η κάρτα σας θα χρεωθεί τώρα.
Πάσχα: (20)12 ευρωπαϊκά ταξίδια κάτω από 184€
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι νωρίς, λέτε; Συμφωνούμε. Είναι, όμως, και μεγάλες οι ευκαιρίες. Τέτοιες που αξίζει να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα, να βάλουμε στην άκρη μεμψίμοιρες σκέψεις του τύπου «μέχρι το Πάσχα μπορεί να μην έχουμε δουλειά/ ευρώ/ χώρα/ αεροδρόμιο» και να θυσιάσουμε εκείνα τα 150€ κάτω από το στρώμα, στο βωμό ενός ανοιξιάτικου τετραήμερου για το οποίο δεν θα χρειαστεί καν να ζητήσουμε άδεια. Στο κάτω κάτω, είναι καλύτερα να μετανιώνουμε τότε μια απερισκεψία της στιγμής αν όλα πάνε στραβά, παρά να σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσαμε να βολτάρουμε στη Ρώμη αντί να σουβλίζουμε αρνί με αντιπαθητικές θείες αν όλα πάνε καλά.

(*) Disclaimer: Όλες οι τιμές είναι με επιστροφή, και περιλαμβάνουν φόρους, επίναυλους, χρεώσεις πιστωτικών και κάθε άλλη πιθανή χρέωση. Οι τιμές έχουν υπολογιστεί στις 16 Ιανουαρίου, για πτήσεις το τετραήμερο του Πάσχα (Πέμπτη 12 με Δευτέρα 16 Απριλίου) εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό. Δε δημοσιεύουμε ποτέ προσφορές που δεν έχουμε ελέγξει ότι ισχύουν, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιείται η έρευνα.

* Το Λονδίνο στην προ-Ολυμπιακή του εποχή είναι ο πιο «τώρα» προορισμός του 2012. Ένα πασχαλινό τετραήμερο στην πόλη που ετοιμάζει πυρετωδώς τη μεγαλύτερη γιορτή του πλανήτη δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 150€ μετ’ επιστροφής και φόρων, αν πετάξετε χωρίς βαλίτσα με την easyJet –υπολογίστε 34€ επιπλέον για μια αποσκευή.

* Μιλώντας για την easyJet, εξαιρετική είναι και η τιμή που προσφέρει η βρετανική low cost για ένα τετραήμερο γεμάτο shopping στο Μιλάνο και εκδρομές στην ιταλική εξοχή γύρω του –σκεφτείτε ανοιξιάτικη Τοσκάνη, sightseeing στη Φλωρεντία, ρομαντζάδα στα βενετικά κανάλια, και όλα αυτά από 106€ μετ’ επιστροφής και φόρων, συν 36€ αν θέλετε να δώσετε βαλίτσα στο check in.

* Μήπως προτιμάτε Ρώμη; Κινηματογραφικές βόλτες, sightseeing και αυθεντικά ιταλικά gelatos στις όχθες του Τίβερη; Από 115€ μετ’ επιστροφής και φόρων ξεκινούν οι τιμές της easyJet –υπολογίστε συν 29€ για την βαλίτσα σας.

* Πάσχα εκεί που οι άλλοι κάνουν Χριστούγεννα, στην «αυτοκρατορική» κατά το κλισέ Βιέννη, που η Άνοιξη της πάει πολύ. Η Aegean υπόσχεται να σας πετάξει εκεί, με μόλις 184€, με επιστροφές, φόρους, βαλίτσες, όλα μέσα στην τιμή. Το σκέφτεστε ακόμα;

* Ένας ακόμη πάλαι ποτέ χριστουγεννιάτικος προορισμός, η Πράγα, κερδίζει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες την εποχή που τα χιόνια της αρχίζουν να λιώνουν: όχι μόνο γιατί το κρύο του χειμώνα μπορεί να είναι αποθαρρυντικά τσουχτερό, αλλά και γιατί οι επτά λουλουδιασμένοι λόφοι της είναι την άνοιξη φαντασμαγορικοί, όπως και ολόκληρη η πόλη. Η Malev, λοιπόν, μας πετά με ανταπόκριση στη Βουδαπέστη μέχρι την τσέχικη πρωτεύουσα, σε τιμές που ξεκινούν από 172€ μετ’ επιστροφής και φόρων –εγγυάται, δε, ως εθνικός αερομεταφορέας της Ουγγαρίας ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αποσκευές και άλλες έξτρα χρεώσεις.

* Αν σκέφτεστε να επεκτείνετε το πασχαλινό τετραήμερο με μερικές ημέρες άδεια, η Aegean έχει να προτείνει μία ωραιότατη εβδομάδα στο ανοιξιάτικο Παρίσι: η τιμή μετ’επιστροφής, φόρων και αποσκευών ξεκινά από 175€ αν μπορείτε να αφήσετε πίσω σας τις δουλειές στην Αθήνα την Τρίτη 10 Απριλίου και να επιστρέψετε μια εβδομάδα μετά, την Τρίτη 17.

* Άλλη μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που βρίσκεται στα καλύτερά της αυτήν την εποχή, το Άμστερνταμ γιορτάζει τον ερχομό της άνοιξης στήνοντας γιγάντιες υπαίθριες αγορές λουλουδιών, και βέβαια συνεχίζοντας, όπως πάντα, τα ολονύχτια πάρτι του. Το πασχαλινό τετραήμερο εκεί είναι ευγενική χορηγία της Malev, που δεν θέλει περισσότερα από 173€ για να σας πετάξει, μέσω Βουδαπέστης, στην ολλανδική πρωτεύουσα.

* Το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη είναι εδώ και χρόνια τάση για τους εξ Αθηνών ορμώμενους ταξιδιώτες. Τα κακά νέα είναι ότι οι αεροπορικές που μας συνδέουν απευθείας με το αεροδρόμιο Kemal Ataturk (ήτοι, η Aegean, η Olympic Air και η Turkish Airlines) το έχουν καταλάβει, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη από τον Ιανουάριο ανεβάσει τις τιμές στα ύψη. Τα καλά νέα είναι ότι η Airtickets είχε μια ωραία ιδέα: να εξασφαλίσει θέσεις στις πτήσεις της Singapore Airlines, που κάνουν στάση στην Κωνσταντινούπολη πηγαίνοντας ή γυρνώντας σε διάφορα αεροδρόμια της Ασίας από την Αθήνα. Έτσι, αν καταφέρετε να εξασφαλίσετε μερικές μέρες άδεια, φεύγετε από την Αθήνα την Μεγάλη Δευτέρα και επιστρέφετε Δευτέρα του Πάσχα, πετάτε (απευθείας, εννοείται) με τα ωραιότατα Boeing μιας εκ των καλύτερων αεροπορικών του κόσμου, και όλο αυτό σας στοιχίζει μόλις 165€ μετ’ επιστροφής και φόρων.

* Τι θα λέγατε για Βαρκελώνη; Η άνοιξη στην πρωτεύουσα της Καταλονίας έχει και sightseeing, και τσιμπολόγημα tapas σε ηλιόλουστες ταράτσες, και παραθαλάσσιες περαντζάδες στη Barceloneta, και ολονυχτίες σε μπαράκια στο Barrio Gotico. Η Alitalia μας πηγαίνει Βαρκελώνη μέσω Ρώμης σε τιμές που ξεκινούν από 164€, πάντα μετ’ επιστροφής, φόρων και αποσκευών.

* Στην ανερχόμενη Αγία Πετρούπολη το μενού έχει πολλά περισσότερα από sightseeing στο περιώνυμο Ερμιτάζ: έχει ρομαντικές βόλτες στις όχθες καναλιών, φυσιολατρικούς περιπάτους στο δέλτα του Νέβα, ταχύρρυθμα σεμινάρια αιώνων αρχιτεκτονικής, γαστριμαργικές εμπειρίες και (χρειάζεται να το αναφέρουμε;) πολύ βότκα. Με την Alitalia μέσω Ρώμης, το πασχαλινό τετραήμερο θα σας «βγει» οικονομικότερο από ποτέ: μόλις 174€ μετ’ επιστροφής, φόρων και αποσκευών.

* Τη Λισσαβώνα έχουμε εξηγήσει πολλές φορές γιατί την αγαπάμε: για τις χρωματιστές γειτονιές της, τις νοσταλγικές διαδρομές του τραμ στους ρομαντικούς λόφους της, την αύρα του Ατλαντικού που συναντά το πνεύμα της Μεσογείου, την εξαιρετική κουζίνα της… Τελευταία έχουμε κι ένα λόγο παραπάνω, τις ωραιότατες και οικονομικότατες συνδέσεις που έχει αποκτήσει με την Αθήνα. Συγκεκριμένα για το πασχαλινό τετραήμερο, η Air France αναλαμβάνει τη μεταφορά μας μέσω Παρισιού, σε τιμές που ξεκινούν από 179€ μετ’ επιστροφής και φόρων –και αποσκευών, βεβαίως βεβαίως.

* Οι fans του Βορρά έχουν κι εκείνοι έναν λόγο να πανηγυρίσουν: η χρωματιστή Κοπεγχάγη, το λιμάνι-πατρίδα του μεγαλύτερου παραμυθά που γνώρισε η Ευρώπη τους τελευταίους αιώνες, απέχει μόλις 170€ μετ’ επιστροφής και φόρων, ευγενική προσφορά της ουγγρικής Malev, που θα κάνει μια ενδιάμεση στάση στη Βουδαπέστη. Συμβιβαζόμαστε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v