Βαρκελώνη: Τρίποντο… ταξίδι

Πώς θα βρείτε εισιτήρια για τον τελικό; Πού θα πανηγυρίσετε τη νίκη; Πότε είναι φθηνότερα τα αεροπορικά; Μήπως συμφέρει να κλείσετε πακέτο από ταξιδιωτικό γραφείο; Όλα όσα θέλετε να ξέρετε… μιαν ανάσα πριν το Final Four.
Βαρκελώνη: Τρίποντο… ταξίδι
της Ηρώς Κουνάδη 

Στις 8 Μαΐου το εντυπωσιακό Palau San Jordi, στον λόφο του Montjuic, θα φιλοξενήσει το φετινό Final Four κι εμείς έχουμε παραπάνω από έναν λόγους να… σβήνουμε από τώρα μέρες στο ημερολόγιο. Ο Παναθηναϊκός που προκρίθηκε με τους καλύτερους οιωνούς είναι ένας από αυτούς. Ο άλλος είναι η πανέμορφη καταλανική πρωτεύουσα, που αυτήν την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά της, χωρίς τις ορδές τουριστών που την κατακλύζουν το καλοκαίρι. Κι αν σκέφτεστε πως αργήσατε, διότι δεν προνοήσατε να κλείσετε εισιτήρια/ αεροπορικά/ ξενοδοχεία, και πλέον δεν θα βρείτε τίποτα κάτω από τα όρια της αισχροκέρδειας, σας έχουμε καλά νέα.

Πού θα βρω εισιτήρια;
Πλέον, δέκα μέρες πριν τον αγώνα, μόνο στο ebay, και μόνο σε τιμές… μαύρης αγοράς. Αν «αισθάνεστε τυχεροί», που θα έλεγε και η Google, μπορείτε να κάνετε like στην fan page του Παναθηναϊκού στο Facebook για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό γα ένα (1) διπλό εισιτήριο για το Final Four. Επειδή, βέβαια, οι πιθανότητές σας θα είναι μία στις τέσσερις περίπου χιλιάδες, η ασφαλέστερη επιλογή είναι αυτή που ακολουθεί:

Πάμε (με) πακέτο
Τα εισιτήρια είναι δυσεύρετα, τα αεροπορικά εισιτήρια τσιμπημένα, και οι τιμές των ξενοδοχείων στα ύψη. Λογικό; Σίγουρα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε για να βρεθείτε στις κερκίδες του Final Four. Αρκετά ταξιδιωτικά γραφεία έχουν να προτείνουν δελεαστικά πακέτα, που περιλαμβάνουν πτήσεις, ξενοδοχεία και εισιτήρια αγώνα. Ιδού μερικές από τις καλύτερες επιλογές:

- Skylines: Η τιμή του πακέτου ξεκινά από 570 ευρώ και περιλαμβάνει απευθείας πτήσεις μετ’ επιστροφής, μετακινήσεις από/προς το αεροδρόμιο και το γήπεδο και δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό σε 4άστερο ξενοδοχείο. Τα (εξασφαλισμένα) εισιτήρια αγοράζονται ξεχωριστά, στις εξής τιμές: 340€, 370€ και 550€ VIP. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την κράτησή σας online.

- Imagination Travel: Πληρώνοντας 660 ευρώ κατ’ άτομο (φόρων αεροδρομίων περιλαμβανομένων) αγοράζετε πτήσεις με Swiss Air, τρεις διανυκτερεύσεις σε 4άστερο ξενοδοχείο με πρωινό και μεταφορές σε ξενοδοχείο και γήπεδο. Τα εισιτήρια του αγώνα είναι εξασφαλισμένα αλλά πωλούνται ξεχωριστά, στις ίδιες τιμές με το προηγούμενο πακέτο.

- Kyklos Travel: Τριήμερο πακέτο που περιλαμβάνει απευθείας πτήσεις, , μετακινήσεις από/προς το αεροδρόμιο και το γήπεδο και διαμονή με πρωινό σε 4άστερο ξενοδοχείο. Οι τιμές ξεκινούν από 575 ευρώ, συν 115 ευρώ για τους φόρους των αεροδρομίων. Για τα εισιτήρια του αγώνα, ισχύει ό,τι και προηγουμένως.

Πού θα το γιορτάσετε…
Ή πού θα αναζητήσετε παρηγοριά στο αλκοόλ, στην απευκταία περίπτωση που η έκβαση των αγώνων δεν είναι η επιθυμητή. Σημειώστε πως φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης, ο τελικός λαμβάνει χώρα στις 16.30 το απόγευμα (!) ώρα Ισπανίας, καθώς η ισραηλινή Maccabi αρνήθηκε να παίξει το βράδυ της 8ης Μαΐου, λόγω του εορτασμού της ανεξαρτησίας του Ισραήλ, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα έχετε πολύ χρόνο ελεύθερο για να γιορτάσετε –ή να θρηνήσετε– το βράδυ της Κυριακής.

- Στο Barrio Gotico: Η γοτθική συνοικία που απλώνεται αριστερά από την Rambla (όπως κατεβαίνετε) εκτός από το γραφικότερο ίσως κομμάτι της πόλης είναι επίσης και η γειτονιά με τα πιο arty μπαράκια. Βιομηχανικό design που κάνει ωραία αντίθεση με την γοτθική αρχιτεκτονική απέξω, ψαγμένες μουσικές, ενδιαφέρουσες εκθέσεις και καθαρά ποτά χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των μαγαζιών, που ανοίγουν από νωρίς το απόγευμα και ξενυχτούν μέχρι αργά το βράδυ.

- Στο The One: Στην καρδιά του Pueblo Espanol, του θεματικού πάρκου που απεικονίζει ολόκληρη την Ισπανία σε μικρογραφία, μέσα στον λόφο του Montjuic, ξεχωρίζει τόσο για την θέση του όσο και για τα parties και τα events που διοργανώνει, με επίτιμους καλεσμένους DJ’s από το εξωτερικό. Δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στην house μουσική, ενώ διαθέτει και δικά του λεωφορειάκια που μεταφέρουν τους clubbers από τις πλατείες Espana και Catalunya όλο το βράδυ. Η –ολίγον τσουχτερή– είσοδος ξεκινά από 18 ευρώ, και ανεβαίνει ανάλογα με την φήμη του ονόματος που αναλαμβάνει τα decks.

- Στο Club Fellini: Κεντρικότατο, στο νούμερο 27 της Rambla, χαρούμενο και για όλα τα γούστα, το Fellini έχει τρία stages, το Bad Room με house/electro/punk ακούσματα, το Red Room για pop και rock ήχους και το Mirror Room για πιο «χαλαρές» καταστάσεις, υπό τους ήχους mainstream και disco. Είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε μεν μια έξοδο πιο grande από εκείνη σε ένα μπαρ, αλλά χωρίς την «φασαρία» του ντύνομαι καλά – περιμένω στην ουρά που επιβάλλουν τα clubs.

Πού θα φάτε
Tapas μέχρι τελικής πτώσης στην Cerveseria Catalana (Carrer de Mallorca 236) κοντά στην Passeig de Gracia, στο πιο gourmet Tapaç 24 (Carrer de la Diputació 269) στην ίδια περιοχή και στο ιστορικό El Xampanyet (Carrer de Montcada 22).

Για την πρώτη σας επαφή με την καταλανική κουζίνα –η οποία παντρεύει σε έναν παράξενο συνδυασμό την ισπανική αδυναμία στα θαλασσινά με την γαλλική έμπνευση για σάλτσες και μαγειρικούς πειραματισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται αρχικά να σας ξενίσει– δοκιμάστε το Elisabets (Carrer d’Elisabets 2-4) που ξενυχτά μέχρι τη 1.00 Παρασκευές και Σάββατα ή το Agut (Carrer d’en Gignàs 16) στο Barrio Gotico.

Οι φαν της κρεατοφαγίας θα εκτιμήσουν σίγουρα το Mesón David (Carrer de les Carretes 63) και τις γενναίες, παραδοσιακές ισπανικές κρεατο-μερίδες του, ενώ για κλασική ισπανική κουζίνα –hit η εξαιρετική παέγια– θα κατευθυνθείτε στο Casa Delfin (Passeig del Born 36) στην Barceloneta.

Πού θα μείνετε
Ακόμη και το Booking.com συμβουλεύει να «αναζητήσουμε διαφορετικές ημερομηνίες, αν μπορούμε, διότι υπάρχει αυξημένη κίνηση στην Βαρκελώνη αυτές τις μέρες, και ενδέχεται οι τιμές να είναι ανεβασμένες». Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε να αναζητήσετε μεμονωμένα δωμάτια –και όχι να προτιμήσετε την ασφαλή λύση κάποιου οργανωμένου πακέτου– μερικές από τις καλύτερες επιλογές διαμονής για τις ημέρες του Final Four είναι οι εξής:

- Hostal Fernando: Στο Barrio Gotico, η καλύτερη επιλογή σας αν είστε μεγάλη παρέα, διαθέτει απλά αλλά καθαρά δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και τέσσερα άτομα, στην τιμή των 92 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

- Catalonia Park Putxet: Πολύ κοντά στο Park Guell, και δεκαπέντε λεπτά με τα πόδια από την Gracia, προσφέρει όμορφα δίκλινα δωμάτια σε τιμές που ξεκινούν από 100 ευρώ με πρωινό.

- Catalonia Born: Στεγάζεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα στην παλιά πόλη και προσφέρει συμπαθητικά δωμάτια σε τιμές που ξεκινούν από 134 ευρώ για το δίκλινο.

Περί αεροπορικών…
Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων πέφτουν αισθητά όσο απομακρυνόμαστε από την ημερομηνία του τελικού, βάζοντάς μας στον πειρασμό να ζητήσουμε μερικές ημέρες παραπάνω άδεια. Επί παραδείγματι, η τελική τιμή της ισπανικής low cost Vueling βγαίνει 278 ευρώ για αναχώρηση το Σάββατο 7 και επιστροφή την Δευτέρα 9 Μαΐου, και 218 ευρώ για αναχώρηση την ίδια μέρα και επιστροφή την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Παρομοίως, τα εισιτήρια της Aegean ανέρχονται στα 413 ευρώ μετ’ επιστροφής για αναχώρηση το Σάββατο 7 και επιστροφή την Τρίτη 10 Μαΐου, και στα 273 ευρώ για αναχώρηση την ίδια μέρα και επιστροφή την Πέμπτη 12 Μαΐου.


Δείτε στη δεξιά στήλη, σχετικά άρθρα, ή κάνοντας κλικ εδώ, παλαιότερα αφιέρωμα του in2life στην Βαρκελώνη, με βόλτες και highlights που δεν πρέπει να χάσετε στην καταλανική πρωτεύουσα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v