Κλείνοντας δωμάτιο για το καλοκαίρι: Συμφέρει;

Μπορούμε εν μέσω Άνοιξης να εντοπίσουμε προσφορές που αξίζουν τον κόπο, για να κλείσουμε από τώρα τις αυγουστιάτικες διακοπές μας; Ονειρευόμαστε τις αμμουδιές των ελληνικών νησιών από νωρίς και βγαίνουμε προς αναζήτηση του early booking.
Κλείνοντας δωμάτιο για το καλοκαίρι: Συμφέρει;
του Γιώργου Κόκουβα

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν κάνουν booking. Ή έστω το επιχειρούν, για να διαπιστώσουν αν συμφέρει να κλείσουν οικονομικά «νησιώτικα» δωμάτια σε ακόμη οικονομικότερες τιμές ή αν θα βρουν μία συμφέρουσα ευκαιρία στους πολυτελείς παραδείσους που μοιάζουν απλησίαστοι την καλοκαιρινή σεζόν.

Επιχειρούμε λοιπόν μια καλοκαιρινή αναζήτηση εν μέσω Άνοιξης, για να εντοπίσουμε τυχόν κελεπούρια κοντά σε αμμουδιές που ονειρευόμαστε για τις high season διακοπές μας. Αν γνωρίζετε από τώρα τις ημερομηνίες της άδειάς σας, που το πιθανότερο είναι να την βρει σφηνωμένη κάπου στον Αύγουστο, πάρτε μια ιδέα για τις τιμές που μπορείτε να πετύχετε στα πιο «mainstream» παραλιακά θέρετρα της χώρας κάνοντας κράτηση… τέσσερις μήνες πριν.

Χαλκιδική
Οι παραλίες που προσεγγίζονται χωρίς να χρειαστείτε ακτοπλοϊκές περιπέτειες και απολαμβάνουν το status νησιού βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό και αποτελούν βολική λύση για την Βόρεια Ελλάδα. Στον exclusive παράδεισο του Sani Resort στην Κασσάνδρα θα βρείτε την καλύτερη παραλία του πρώτου «ποδιού» και τις καλοκαιρινές ανέσεις του resort σε όλο τους το μεγαλείο. Κλείστε μέχρι τις 30 Απριλίου για έκπτωση μέχρι 10%. 

Οι πιο low budget προσφορές των ξενοδόχων της Χαλκιδικής είναι οι εξής:
Portes Beach 4* στη Νέα Ποτίδαια, από 59 € (early booking offer μέχρι 30/4).
Portes Palace 4* στη Νέα Ποτίδαια, από 59 € (early booking offer μέχρι 30/4).
- Filippos 2* στα Νέα Μουδανιά, από 50 € (early booking offer μέχρι 15/4, εξαιρείται ο 15αύγουστος).
- Δείτε περισσότερες προσφορές της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής από το LTCnews.

Κρήτη
Η κρητική γη μάλλον εξελίσσεται στην γη της τουριστικής επαγγελίας, καθώς είναι από τους λίγους προορισμούς στους οποίους βρήκαμε αρκετές προσφορές early booking, που ακόμη κι αν δεν μεταφράζονται σε ευκαιρίες μισοτιμής, δείχνουν ότι σέβονται τον οργανωμένο ταξιδιώτη.

*Σε έναν από τους exclusive παραδείσους του νησιού, το υπερπολυτελές resort Elounda Bay γιορτάζει τα 35 χρόνια του και εκτός από την μειωμένη τιμή στα δωμάτιά του (το Superior Double room ρίχνει την δυσθεώρητη τιμή του από τα 467 ευρώ στα 324), για minimum διανυκτερεύσεων μίας εβδομάδας σας κάνει δώρο την μία βραδιά ή upgrade σε πακέτο πλήρους διατροφής. Το early booking ισχύει μέχρι τις 30/4.

*Στα παραδοσιακότατα Σφακιά, ανακαλύψαμε την προσφορά του Ilingas Hotel, το early booking του οποίου αφορά τις ημερομηνίες 15/6-20/7 και 26/8-30/10 και θα σας στοιχίσει 20 ευρώ κατ’ άτομο με πρωινό για κάθε διανυκτέρευση (ελάχιστη διαμονή: 5 ημέρες). Αν ωστόσο προγραμματίζετε να επισκεφθείτε τα Σφακιά και τις νοτιοδυτικές παραλίες της Κρήτης την υψηλή περίοδο, και πάλι οι τιμές των αξιοπρεπών δωματίων του είναι αρκετά χαμηλές, στα 50 ευρώ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο.

*Στην περιοχή της Ιεράπετρας, στα όμορφα studios του Creta Suites, οι τιμές της peak season ξεκινούν από τα 100 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο. Αν, όμως, τα κλείσετε από τώρα μέσω του Booking, η τιμή μειώνεται κατά 34% (64 ευρώ ανά διανυκτέρευση).

*Tip: Όσοι επιλέξετε την Κρήτη για τις διακοπές σας, τσεκάρετε συχνά την σελίδα προσφορών του AmazingCrete.com, όπου υπάρχει εκτενής λίστα με κάθε κατάλυμα που διαθέτει early booking προσφορά, με το ποσοστό έκπτωσης, τις τιμές και τις διορίες των κρατήσεων.

Κυκλάδες
*Σαντορίνη: Η αγαπημένη Κυκλάδα είναι προφανώς… αγαπημένη πολλών, γι’ αυτό και οι τιμές των δωματίων είναι ήδη απλησίαστες. Ωστόσο, εντοπίσαμε για όσους ψάχνουν ευκαιρίες τα εξής: Το «βαρύ πυροβολικό» στο Ημεροβίγλι, το πολυβραβευμένο Grace Hotel στέκει πάνω από την Καλντέρα και προσφέρει 10% έκπτωση στα «early birds» για κρατήσεις τρεις μήνες πριν την διαμονή (το δίκλινο στοιχίζει από 375 ως 426 ευρώ για την υψηλή περίοδο).

Ωστόσο, επειδή ακόμη και με την έκπτωση, μια τέτοια τιμή δεν παύει να είναι απαγορευτική για πολλούς από εμάς, εντοπίσαμε στο Booking.com τα δωμάτια στις «Τρεις Χάριτες» στην Περίσσα στα 45 ευρώ και στην «Villa Maria» με… ηφαιστειακή θέα στα 50 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αν κάνετε κράτηση για τον Αύγουστο. 

*Φολέγανδρος: Αν επιλέξετε την άγριας ομορφιάς και ήπιας τουριστικής ανάπτυξης γειτόνισσα της Σαντορίνης, μπορείτε να βρείτε τα υπερπολυτελή διαμερίσματα του Anemi Hotel με 10% έκπτωση, αν τα κλείσετε μέχρι τις 30 Απριλίου. Οι αρχικές τιμές του δίκλινου δωματίου κυμαίνονται από 220 ως 320 ευρώ, ανάλογα την περίοδο.

*Μύκονος
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί μας, οι προσφορές early booking αφορούν επίσης σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες και πολυτελή καταλύματα. Αν έχετε προνοήσει και «στήσατε κουμπαρά» όλο τον χρόνο για να απολαύσετε πεντάστερες διακοπές, μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα ποσοστό από τα χρήματά σας, δοκιμάζοντας τις παρακάτω προσφορές:

Το SanGiorgio για κρατήσεις στα πολυτελή δίκλινα και στις σουίτες του μέχρι 30 Απριλίου μειώνει τις χρεώσεις από 15 μέχρι 30%, αναλόγως την σεζόν την οποία αφορά η κράτηση. Δείτε αναλυτικά τις τιμές ανά τύπο δωματίου και περίοδο και κάντε κράτηση με έκπτωση εδώ
Στα Mykonos Blu Exclusive Resort, μπορείτε αν επιλέξετε το πακέτο early booking που θα βρείτε εδώ να κλείσετε το island bungalow των ονείρων σας σε τιμές που ξεκινούν από 200 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Έκπτωση 10% θα έχετε και για την διαμονή σας στο τεσσάρων αστέρων Aphrodite Beach αν πραγματοποιήσετε κρατήσεις από εδώ μέχρι τις 30 Απριλίου. Δείτε τις τιμές των δωματίων ανά κατηγορία και περίοδο εδώ (το δίκλινο στην υψηλή περίοδο ξεκινά από τα 183 ευρώ). 

Ιόνιο
Στην Ζάκυνθο, οι εκπτώσεις για τα «παιδιά των φρονίμων» περιλαμβάνουν 10-15% έκπτωση στο Plaza Hotel στον Λαγανά για διαμονή σε ευρύχωρο studio (2-4 ατόμων) σε τιμές που ξεκινούν από 57 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Στην Κεφαλονιά, οι low budget ευκαιρίες μέσω Booking.com είναι πολλές. Από τις πιο οικονομικές, η Villa Dizis στην Σκάλα, με θέα στο βουνό και πρόσβαση σε κοντινή παραλία διαθέτει δίκλινα δωμάτια των 35 ευρώ για τον Αύγουστο. Τα διαμερίσματα του Terra Mare στο κέντρο ενός όμορφου κήπου στο Ληξούρι θα σας στοιχίσουν από 49 ευρώ για τον Αύγουστο, ενώ γενικότερα για κρατήσεις τουλάχιστον τρεις μήνες πριν, το ξενοδοχείο προσφέρει έκπτωση 20%.

Στην Κέρκυρα, τα ρομαντικά «Φούξια» Apartments προσφέρουν 10% έκπτωση στα ήδη οικονομικά δωμάτιά τους για κρατήσεις μέχρι 31/5. Έτσι, το studio «πέφτει» στην τιμή των 45 ευρώ και το διαμέρισμα στα 72 ευρώ ανά διανυκτέρευση για την high season.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v