Campings Πελοποννήσου: Weekends… φύσει και θέσει

Φυσική σκιά, καρτποσταλική παραλία, εγκαταστάσεις που αστράφτουν, παροχές που θα ζήλευε αστεράτο ξενοδοχείο. Το ιδανικό κάμπινγκ τα έχει όλα, και βρίσκεται και δίπλα μας. Στην Πελοπόννησο.
Campings Πελοποννήσου: Weekends… φύσει και θέσει
της Ηρώς Κουνάδη 

Η Πελοπόννησος ενδείκνυται για κάμπινγκ. Είναι δίπλα, είναι πανέμορφη, και διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας –οι οποίες απολαμβάνουν και το σημαντικό πλεονέκτημα της απουσίας ακτοπλοϊκών και ωραρίων αναχώρησης. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι συγκεντρώνει, στις ακτές και τις πλαγιές της, περί τα εκατό οργανωμένα κάμπινγκ, για κάθε γούστο και βαλάντιο.

Ακριβώς λόγω του αριθμού τους, βέβαια, η αναζήτηση του ιδανικού χώρου για να στήσουμε σκηνή –αν υποθέσουμε ότι χρειαζόμαστε, ή απλά αγαπάμε, ορισμένες παροχές που δεν εξασφαλίζει το ελεύθερο κάμπινγκ– δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν δεν πας κάπου «συστημένος» από φίλους που γύρισαν με διθυράμβους για ένα συγκεκριμένο κάμπινγκ, είναι πολύ εύκολο να καταλήξεις σε ολονύχτια πάρτι όταν αναζητάς ξεκούραση, ή, αντίθετα, σε οικογενειακά κάμπινγκ με νεκρική σιγή όταν ονειρεύεσαι ξενύχτια με κιθάρες δίπλα στη σκηνή.

Για να μειώσουμε τις πιθανότητες που έχει ο Νόμος του Μέρφι να χτυπήσει το ονειρεμένο weekend σας, συγκεντρώσαμε δέκα από τα καλύτερα κάμπινγκ σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, για να στήσετε –και όχι να κάνετε– σκηνή.

Tholo Beach – Θολό Ζαχάρως, Ηλεία
τηλ.: 26250 61345, 61100
Τιμές: 5,50 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή και 4 ευρώ το αυτοκίνητο

Λίγο έξω από τη Ζαχάρω, σε απόσταση… βημάτων από την πανέμορφη, απέραντη αμμουδιά του Θολού, το Tholo Beach διεκδικεί επάξια περγαμηνές καθαριότητας, σκιάς και ησυχίας. Τα δέντρα του παρέχουν φυσική σκιά και απολαυστική δροσιά. Στις παροχές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, εστιατόριο, beach bar, παιδική χαρά, κοινόχρηστη κουζίνα και ηλεκτρικό ρεύμα στις θέσεις των σκηνών. Τα κατοικίδιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Το Seagull Beach Bar (φωτό) στην παραλία έξω από το κάμπινγκ, είναι η καλύτερη πρόταση για ολοήμερα –και ολονύχτια– πάρτι.

Ερωδιός – Γιάλοβα, Μεσσηνία
τηλ.: 27230 28240
Τιμές: 7 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η μικρή σκηνή και 4 ευρώ το αυτοκίνητο

Θεωρείται –και όχι άδικα– ένα από τα καλύτερα κάμπινγκ της Πελοποννήσου. Πεντακάθαρο, με σκιά φυσική ή τεχνητή σε όλες τις θέσεις, και παροχές που ξεκινούν από τα αναμενόμενα μπαρ, εστιατόριο, παιδική χαρά και φτάνουν μέχρι γήπεδα beach volley, ασύρματο internet, και δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία, η οποία, όμως, δεν είναι το δυνατό του σημείο, καθώς υστερεί σε σχέση με τις υπερπαραγωγές της περιοχής –βλέπε Βοϊδοκοιλιά, Διβάρι κλπ. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι το σπιτικό φαγητό του εστιατορίου, με πιάτα που αλλάζουν καθημερινά, και λογικότατες τιμές. 

Πόρτο Αγερανός– Βαθύ Γυθείου, Λακωνία
τηλ.: 27330 93342
Τιμές: 6 ευρώ το άτομο, 10 ευρώ η σκηνή, δωρεάν το αυτοκίνητο

Φυσική δροσιά, σκιά και όμορφο φυσικό περιβάλλον με πολλά δέντρα πλάι στο κύμα, και ελάχιστες ανθρώπινες παρεμβάσεις δίνουν στο Πόρτο Αγερανός την ατμόσφαιρα ελεύθερου κάμπινγκ, συνδυασμένη με τις βασικές παροχές του οργανωμένου. Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εστιατόριο που σερβίρει σπιτικές σπεσιαλιτέ, mini market, παιδική χαρά και γήπεδο beach volley. Ηλεκτρικό ρεύμα δε διατίθεται σε όλες τις θέσεις, αλά ποιος το χρειάζεται, μέσα σε τέτοιο φυσικό τοπίο;

Σκάλα – Κάντια, Αργολίδα
τηλ.: 27520 94366
Τιμές: 5 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ η σκηνή και 3 ευρώ το αυτοκίνητο

Ένα λιλιπούτειο κάμπινγκ εικοσιδύο θέσεων, σε απόσταση 100 μέτρων από μια εκ των ομορφότερων παραλιών της Αργολίδας, την βοτσαλοστρωμένη Κάντια, κατέκτησε τη φήμη του χάρη στην ιδιοκτήτριά του και το αξεπέραστο σουφλέ σοκολάτας της. Τα πλεονεκτήματά του, βέβαια, δε σταματούν εκεί: εξαιρετική φυσική σκιά, απαράμιλλη καθαριότητα και οι χαμηλότερες ίσως τιμές επί ελληνικού εδάφους, το καθιστούν ιδανικό τόσο για ένα weekend αστραπή –σημειώστε ότι απέχει περί τη μιάμιση ώρα από την Αθήνα, δεκαπέντε μόλις λεπτά από το Ναύπλιο– όσο και για απόδραση διαρκείας. 

Ίσθμια Beach– Ίσθμια, Κορινθία
τηλ.: 27410 37720
Τιμές: 6,30 ευρώ το άτομο, 4,80 ευρώ η σκηνή και 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο

Όσο πιο κοντά στο κλεινόν άστυ γίνεται –maximum μια ώρα απόσταση– το Ίσθμια Beach είναι μια καλή επιλογή για τα weekends σας. Πεντακάθαρο, με φυσική σκιά και όλες τις βασικές παροχές, είναι ιδανικό για οικογένειες, χάρη στην ησυχία που το χαρακτηρίζει. Η παραλία, που απέχει μερικά μέτρα, είναι στρωμένη με μεγάλα βότσαλα έξω και άμμο μέσα στο νερό. Το εστιατόριο του κάμπινγκ σερβίρει σπιτικές σπεσιαλιτέ σε λογικότατες τιμές. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων θα αναζητήσουν άλλο φυσικό παράδεισο, καθότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι τετράποδοι φίλοι τους δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο κάμπινγκ.

Τσόλης – Λαμπίρι, Αχαΐα
τηλ.: 26910 31469
Τιμές: 6,50 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή και 4 ευρώ το αυτοκίνητο

Αμφιθεατρικά κτισμένο σε μια πευκόφυτη πλαγιά, με πανοραμική θέα στη θάλασσα, το κάμπινγκ Τσόλης είναι πεντακάθαρο και προσεγμένο. Τα εντυπωσιακά πεύκα του προσφέρουν απλόχερα φυσική σκιά, ενώ η παραλία που απλώνεται στα πόδια του εντυπωσιάζει με τα κρυστάλλινα, βαθιά νερά της. Σχεδόν δίπλα στο κάμπινγκ λειτουργεί σχολή καταδύσεων, ενώ η ευρύτερη περιοχή βρίθει εντυπωσιακών παραλιών για εξερεύνηση. Σημειώστε, τέλος, το ατμοσφαιρικό beach bar του, κυριολεκτικά επάνω στο κύμα. 

Castle View– Μυστράς, Λακωνία
τηλ.: 27310 83303
Τιμές: 6 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή και 4 ευρώ το αυτοκίνητο
Στα "πόδια" της βυζαντινής καστροπολιτείας του Μυστρά, με πανοραμική θέα στο φωτισμένο κάστρο, το Castle View δεν απέκτησε τυχαία το όνομά του. Πέρα, όμως, από την ειδυλλιακή τοποθεσία του, οι λόγοι για τους οποίους συγκαταλέγεται στη λίστα με τα αγαπημένα μας είναι τα δέντρα του, που προσφέρουν παχιά φυσική σκιά, οι προσεγμένοι χώροι του και οι παροχές, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εστιατόριο, μπαρ και μεγάλη πισίνα για να δροσίζονται όσοι δεν θέλουν να οδηγήσουν μέχρι τις παραλίες του Γυθείου.

Fournia Beach – Κάστρο Κυλλήνης, Ηλεία
τηλ.: 26230 95095
Τιμές: 5,40 ευρώ το άτομο, 3,90 ευρώ η σκηνή και 3 ευρώ το αυτοκίνητο

Όποιος έχει περάσει έστω και μία φορά από το Fournia Beach, έχει να διηγείται για το εκπληκτικό, σπιτικό φαγητό στο ταβερνάκι του. Όχι, βέβαια, ότι το κάμπινγκ υστερεί στις υπόλοιπες παροχές: το mini market έχει τις χαμηλότερες ίσως τιμές που έχετε συναντήσει σε κάμπινγκ, το μανάβικο αναλαμβάνει να φροντίσει τη δίαιτά μας, πουλώντας φρούτα και λαχανικά, η παιδική χαρά είναι παράδεισος για τα πιτσιρίκια σας και όλοι οι χώροι είναι πεντακάθαροι. Η αμμουδερή παραλία βρίσκεται μερικά σκαλάκια ή ένα κατηφορικό δρομάκι μακριά σας.

Θίνες – Φοινικούντα, Μεσσηνία
τηλ.: 27230 71200
Τιμές: 6 ευρώ το άτομο, 4,50 ευρώ η σκηνή και 3 ευρώ το αυτοκίνητο

Μικρό και προσεγμένο, το Θίνες είναι ίσως το καλύτερο κάμπινγκ της Φοινικούντας. Καθαρό και προσεγμένο, με φυσική σκιά σε όλες τις θέσεις και με την εντυπωσιακή αμμουδιά της Φοινικούντας να απλώνεται μπροστά του –μόλις 50 μέτρα από την είσοδο– κερδίζει τις εντυπώσεις και με τις παροχές του, στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δωρεάν wi-fi και ηλεκτρικό ρεύμα σε όλες τις θέσεις. Ακριβώς δίπλα στο κάμπινγκ υπάρχει ένα συμπαθητικό beach bar. 

Νικόλας II– Γιαλάσι Παλαιάς Επιδαύρου, Αργολίδα
τηλ.: 27530 41218
Τιμές: 6,50 ευρώ το άτομο και 5,50 ευρώ η σκηνή

Σχεδόν επάνω στο κύμα, στην βοτσαλωτή παραλία Γιαλάσι της Παλαιάς Επιδαύρου –η οποία, κακά τα ψέματα, δεν είναι εντυπωσιακή, αλλά δεν αντενδείκνυται για μερικές βουτιές– το Νικόλας ΙΙ είναι δημοφιλές στους weekenders της Επιδαύρου, για την απεριόριστη σκιά που προσφέρουν τα δέντρα του, την καθαριότητα και, βέβαια, την ελάχιστη απόσταση από την Αθήνα και το ιδιαίτερο αρχαιολογικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v