28η Οκτωβρίου: 10 προτάσεις για... άδεια από τη σημαία

Υπόλοιπο αδείας κρατήσατε; Όχι; Μην ανησυχείτε, μπορείτε πάντα να κάνετε δυο μερούλες "κοπάνα". Δέκα άκρως δελεαστικές προτάσεις ταξιδιωτικών γραφείων παρέχουν τα κίνητρα που (δε) χρειάζεστε για να πάρετε τη μεγάλη απόφαση.
28η Οκτωβρίου: 10 προτάσεις για... άδεια από τη σημαία
της Ηρώς Κουνάδη

Κρατήσατε υπόλοιπο αδείας; Όχι; Μη στεναχωριέστε, μπορείτε πάντα να «αρρωστήσετε». Όσο κι αν επιμένουμε να γκρινιάζουμε για τις «άβολες» αργίες του 2009, η αλήθεια είναι ότι η επικείμενη 28η, που πέφτει Τετάρτη, μας κόβει μεν την εβδομάδα στα δύο, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για long weekends στο χωριό, μας βάζει δε σε εξαίσιους πειρασμούς για λίγο –ή και πολύ– πιο μακρινά ταξίδια. Συν ότι κάνει στους προνοητικούς και… έκπτωση αδείας, κάνοντας δώρο μία εργάσιμη στις τέσσερις και επιτρέποντάς τους να φύγουν για οκτώ ολόκληρες ημέρες. Αν ανήκετε σε αυτήν την αξιοζήλευτη κατηγορία, σκρολάρετε κατ’ ευθείαν στο τέλος του κειμένου, οι δύο τελευταίες παράγραφοι σας αφορούν.

Οι υπόλοιποι, μπορείτε να συμβιβαστείτε με κάτι πιο ταπεινό –ένα τετραήμερο στο Παρίσι, ας πούμε. Οι προσφορές και τα πακέτα των ταξιδιωτικών γραφείων φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά εμφανίζονται δελεαστικότατα –θα λέγαμε «ένεκα κρίσης», αλλά μάλλον το ξέρετε– και όσο κι αν ξέρουμε πόσο δε χρειάζεστε, ή δε θέλετε κιόλας, Έλληνα ξεναγό στη Ρώμη, οι τιμές συνήθως βγαίνουν πιο συμφέρουσες απ’ ό,τι αν κλείνατε αεροπορικά και το πολυτελές ξενοδοχείο του πακέτου μόνοι σας, και η παρακολούθηση των ξεναγήσεων δεν είναι υποχρεωτική.

Ξεχωρίσαμε δέκα μοναδικές εκδρομές – προτάσεις διαφορετικών ταξιδιωτικών γραφείων, που αναχωρούν γύρω στην 28η Οκτωβρίου, και σας τις παρουσιάζουμε, για να κάνουμε την επιλογή μεταξύ της πόλης που δε χορταίνετε κι ας την έχετε δει δέκα φορές κι εκείνης που όλοι σας λένε ότι πρέπει να επισκεφθείτε γιατί είναι κούκλα (έστω και λίγο) ευκολότερη.

[Κάντε κλικ στον κάθε προορισμό για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής]

Παρίσι: Πενθήμερη ή εξαήμερη εκδρομή στην πόλη του φωτός προτείνει το Mayfair Travel, με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου. Το πακέτο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, επίσκεψη στις Βερσαλλίες και το Μουσείο του Λούβρου, μίνι κρουαζιέρα στο Σηκουάνα, εκδρομή στον παραμυθόκοσμο της Ντίσνεϊλαντ, και προαιρετική στη Νορμανδία ή στα Κάστρα του Λίγηρα. Για τη διαμονή σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο 4 αστέρων Concorde St. Lazare και στο 3 αστέρων Opera Cadet. Οι τιμές για το πρώτο ξεκινούν από 825 κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, και για το δεύτερο από 745 ευρώ. Στην περίπτωση της 6ήμερης εκδρομής, οι τιμές ανεβαίνουν στα 945 και 835 ευρώ αντίστοιχα.

Λισσαβώνα: Πέντε μέρες στην πανέμορφη πορτογαλική πρωτεύουσα, με διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, ξενάγηση στην πόλη, επίσκεψη στο Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, το περίτεχνο μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το μνημείο των Ανακαλύψεων και το χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, απ' όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης, προτείνει το Manessis Travel. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης εκδρομή στο Κασκαΐς, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι δίπλα στην πρωτεύουσα, τη Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, με το Παλάσιο Ρεαλ, και το Εστορίλ, το θέρετρο όλων των εποχών, στην παραλιακή λεωφόρο που συνδέει τη Λισσαβώνα με το Κασκαΐς. Οι τιμές ξεκινούν από 665 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, και οι αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 24 και 25 Οκτωβρίου.

Κωνσταντινούπολη: 4ήμερο στην Πόλη προτείνει το 24 Hours Travel, που σχεδίασε ένα άκρως ενδιαφέρον πακέτο το οποίο περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια με Ολυμπιακή (που μέχρι τότε θα έχουμε συνηθίσει να τη λέμε Olympic Air), διαμονή στο 4 αστέρων The Peak Hotel, ξεναγήσεις και επισκέψεις στο παλάτι του Ντολμά Μπαξέ, την Αγία Σοφία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα τείχη του Θεοδοσίου, τον Κεράτιο Κόλπο, τα τζαμιά Σουλεϊμανιέ, Μπλε Τζαμί, Γένι Τζαμί, τη θάλασσα του Γαλατά, το Πέραν και τη θάλασσα του Μαρμαρά, την Παναγία του Μαρμαρά και προαιρετικές εκδρομές στα Πριγκιπονήσια και μίνι κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Οι τιμές ξεκινούν από 499 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Αναχωρήσεις πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη.

Βιέννη: Μήπως ονειρεύεστε (άλλο) ένα πενθήμερο στην αυτοκρατορική Βιέννη; Το Travel Plan μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το όνειρο πραγματικότητα, προσφέροντας ένα πενθήμερο πακέτο που περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, ξεναγήσεις στα –αμέτρητα– αξιοθέατα της πόλης, και προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στη γενέτειρα του Μότσαρτ, το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ, και τις λίμνες της ευρύτερης περιοχής, στην τιμή των 615 ευρώ το άτομο σε δίκλινο, και αναχώρηση στις 24 Οκτωβρίου.

Πράγα: Το… αντίπαλο κάλλος, η κατά πολλούς ομορφότερη πόλη της Ευρώπης, σας περιμένει για τέσσερις παραμυθένιες μέρες, και το Marathon Travel αναλαμβάνει να σας δελεάσει ακόμα περισσότερο με τις τιμές του, που ξεκινούν από 425 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο στο 4 αστέρων Park Inn Hotel στην παλιά πόλη, και περιλαμβάνουν επίσης αεροπορικά εισιτήρια με CSA, τρία γεύματα σε τοπικά εστιατόρια, ξενάγηση στο Κάστρο και το ιστορικό κέντρο της πόλης, και την απαραίτητη εκδρομή στη λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ. Αν είστε αποφασισμένοι να… υπερβάλλετε λίγο στην πολυτέλεια, μπορείτε να επιλέξετε το ίδιο πακέτο με διαμονή στο 5 αστέρων Intercontinental της παλιάς πόλης, η τιμή του οποίου ξεκινά από 605 ευρώ.

Άμστερνταμ: Πέντε μέρες στη Βενετία του Βορρά, στα κανάλια του Άμστερνταμ, είναι η πρόταση του Signature Travel για το πενθήμερο της 28ης. Το πακέτο περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια με την KLM, διανυκτερεύσεις στο 3 αστέρων Alexander ή στο 4 αστέρων Novotel, πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, εκδρομή στα ψαροχώρια Marken και Volendam, επίσκεψη και γευσιγνωσία σε ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, και όλα αυτά σε τιμές που ξεκινούν από 635 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου.

Στοκχόλμη: 4 ημέρες στην κουκλίστικη σκανδιναβική πρωτεύουσα, θα σας στοιχίσουν μόλις 535 ευρώ το άτομο, αν κλείσετε το ταξίδι σας με το Acadimos Travel, που ετοίμασε ένα άκρως δελεαστικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, τρίωρη ξενάγηση στην πόλη, στο μεσαιωνικό κομμάτι της, το παλάτι, το Δημαρχείο στις αίθουσες του οποίου πραγματοποιείται η απονομή των βραβείων Νόμπελ, την Όπερα, το κοινοβούλιο, τους εμπορικούς δρόμους, το λιμάνι και προαιρετική εκδρομή στην Ουψάλα.

Ρώμη: Κι αν θέλετε να επιμείνετε… κλασικά; Κανένα πρόβλημα. Το Zorpidis Travel προτείνει 4 μέρες στη Ρώμη, σε τιμές που ξεκινούν από μόλις 369 ευρώ το άτομο, και περιλαμβάνουν διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, ξεναγήσεις και επισκέψεις στη βίλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, τη Βία Βένετο, την πλατεία του Τρίτωνα, την Πιάτσα Βενέτσια με το ομώνυμο ιστορικό παλάτσο, το λόφο του Καπιτωλίου με την Σκάλα των Διοσκούρων, τις αυτοκρατορικές αγορές, το Μαμερτίνουμ (φυλακή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου), το Κολοσσαίο, τον μέγα ιππόδρομο, το νησί Τιβερίνα, το κάστρο του Αγ. Αγγέλου και προαιρετικές εκδρομές στη Φλωρεντία και το Βατικανό.

Σιγκαπούρη – Μπαλί: Αν σκοπεύετε να… τραβήξετε την άδεια στο έπακρο, η TUI σε συνεργασία με το Dream Travel υπόσχονται να σας βοηθήσουν να φτάσετε μακριά. Μέχρι τη Σιγκαπούρη, και το εξωτικό Μπαλί. 11 ημέρες, 8 διανυκτερεύσεις, πτήσεις με Singapore Airlines, ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, ξεναγήσεις στην πόλη της Σιγκαπούρης και στα μοναδικά φυσικά τοπία του Μπαλί, εκδρομές στο ηφαίστειο Κινταμάνι, στο δάσος των μαϊμούδων και στους ινδουιστικούς ναούς… Και όλα αυτά στην τιμή των 1.390 ευρώ κατ’ άτομο.

Μαρόκο: 8 ημέρες στο Μαρόκο με το Mayfair Travel, δε θα σας κοστίσουν παρά μόνο 725 ευρώ το άτομο. Κι αυτά θα περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια με Hellenic Imperial, διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5 αστέρων lux, ξεναγήσεις σε πόλεις το όνομα και μόνο του οποίου ξυπνά εξωτικούς συνειρμούς (Τύνιδα, Καζαμπλάνκα, Μαρακές, Φεζ και Ραμπάτ μεταξύ άλλων) και εκδρομές στο φοινικόδασος, την έρημο, και την οροσειρά του Άτλαντα. Το σκέφτεστε ακόμα;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v