Πετάξτε με... στυλ: 10+1 first class πτήσεις

Η πρώτη θέση των αεροπορικών εταιρειών δεν αποτελεί απλά ”value for money”. Είναι ουσιαστικά η διαφορά μεταξύ της εφιαλτικής πτήσης και εκείνης που εύχεσαι να διαρκέσει μερικές ώρες ακόμη. Το in2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις παροχές που κάνουν τη διαφορά στις πρώτες θέσεις έντεκα μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, από τα δερμάτινα καθίσματα που μετατρέπονται σε κρεβάτια μέχρι τα γεύματα επτά πιάτων που φέρουν την υπογραφή κουρυφαίων σεφ. Καλωσήλθατε στον κόσμο της πρώτης θέσης!
Πετάξτε με... στυλ: 10+1 first class πτήσεις

Αν έχετε βιώσει ποτέ τον εφιάλτη της υπερατλαντικής πτήσης στριμωγμένοι σε ένα μικροσκοπικό κάθισμα ανάμεσα σε δύο συνεπιβάτες που δεν έδειχναν καμία διάθεση να μοιραστούν το χώρο για τα χέρια ανάμεσα στα καθίσματα, με το πιτσιρίκι πίσω να κλωτσάει ασταμάτητα την πλάτη σας και τον μπροστινό να έχει κατεβάσει το κάθισμά του σε σημείο να ακουμπά στα γόνατά σας, σίγουρα θα εκτιμήσετε δεόντως την επιλογή της πρώτης θέσης στο επόμενο ταξίδι σας.

Γεγονός είναι ότι το τμήμα του αεροσκάφους που εκτείνεται μπροστά από τη διαχωριστική κουρτίνα είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Με καθίσματα που μετατρέπονται σε πραγματικά κρεβάτια, πληθώρα παροχών ικανή να σας κάνει να νιώσετε τιμώμενο πρόσωπο της πτήσης, γεύματα πέντε και επτά πιάτων που σερβίρονται όποτε εσείς το θελήσετε, σαμπάνια και… μασάζ κατά παραγγελία. Και βέβαια το βασικότερο, άπλετος χώρος μεταξύ των καθισμάτων –ή μάλλον των κρεβατιών.

Καταγράψαμε και σας παρουσιάζουμε τις πολυτελέστερες των πολυτελών παροχών που θα συναντήσετε στην πρώτη θέση διαφόρων αεροπορικών εταιρειών, για να προγραμματίσετε το επόμενο ταξίδι σας, επαγγελματικό ή μη, απαλλαγμένοι από το άγχος πώς θα περάσουν οι αμέτρητες ώρες πτήσης.

British Airways

Ενδεικτική τιμή: 5.000 ευρώ από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο

Δεν είναι τυχαία η αεροπορική εταιρεία που έχουμε δει περισσότερο στις ταινίες του James Bond, όπως το Gold Finger και το Die Another Day. Η British Airways είναι η εταιρεία θρύλος σε ό,τι αφορά την πολύχρονη παράδοση στις πολυτελείς onboard παροχές. Στην πρώτη θέση των υπερατλαντικών της πτήσεων, οι επιβάτες απολαμβάνουν a la carte μενού, που σερβίρεται την ώρα που θα επιλέξουν οι ίδιοι, επεκτεινόμενα καθίσματα που φτάνουν σε μήκος τα δύο μέτρα και μεγάλη επιλογή ταινιών και video games. Επιπλέον, ως επιβάτης first class απογευματινών ή βραδινών πτήσεων, μπορείτε να δειπνήσετε στα κομψά εστιατόρια των αεροδρομίων πριν από την πτήση σας, ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας για να ξεκουραστείτε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Emirates

Ενδεικτική τιμή: 3.900 ευρώ από τη Νέα Υόρκη στο Ντουμπάι

Ξεκινώντας από ένα στόλο που περιελάμβανε μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates κατόρθωσε, μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια, να γίνει μία από τις πολυτελέστερες, και πλέον επικερδείς, αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. Η υπόληψη των exclusive πτήσεων που έχει κατακτήσει είναι απολύτως δικαιολογημένη: με ιδιωτικές καμπίνες, εντελώς απομονωμένες από το υπόλοιπο αεροσκάφος, οι οποίες μάλιστα σύντομα πρόκειται να αποκτήσουν ενσωματωμένες ντουζιέρες, καθώς και ψυχαγωγικό σύστημα 500 καναλιών, ο τίτλος της ”βασιλικής” αεροπορικής αναμφισβήτητα της ανήκει.

Eos Airlines

Ενδεικτική τιμή: 4.700 ευρώ από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο

Η νέα αεροπορική εταιρεία που απογειώθηκε για πρώτη φορά το 2005 φιλοξενεί σε κάθε της πτήση μόλις 48 επιβάτες, στο 220 θέσεων 757 της. Έτσι, ο κάθε επιβάτης έχει στη διάθεσή του δύο τετραγωνικά μέτρα, καθώς και ένα κάθισμα πολλαπλών χρήσεων, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει στους επιβάτες της την υπηρεσία late check-in, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και 45 λεπτά πριν από την πτήση. Για την απίθανη περίπτωση που δε μείνετε ευχαριστημένοι από τις παροχές της πτήσης, έχετε στη διάθεσή σας την εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Thai Airways International

Ενδεικτική τιμή: 2.300 ευρώ από την Μπανγκόκ στο Λονδίνο

Σαράντα συναπτά έτη αυξανόμενων κερδών αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι προσπάθειες της Thai να αναδειχθεί η καλύτερη ασιατική αεροπορική εταιρεία απέδωσαν καρπούς. Οι παροχές της πρώτης θέσης της εταιρείας περιλαμβάνουν ένα από τα καλύτερα γεύματα που θα δοκιμάσετε ποτέ σε αεροπλάνο, συνοδευόμενα από Dom Perignon και La Grande Dam, καθώς και υπηρεσία λιμουζίνας για να μη σας λείψει η πολυτέλεια μετά την προσγείωση. Το motto της εταιρείας, fly sabai, που στα ταϊλανδικά σημαίνει με υγιές μυαλό και σώμα, είναι η καλύτερη έκφραση της φιλοσοφίας της.

Virgin Atlantic

Ενδεικτική τιμή: 4.200 ευρώ από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

Bar μέσα στο αεροπλάνο, γεύματα κατά παραγγελία, μασάζ κατά τη διάρκεια της πτήσης, εκπληκτικά μεγάλα κρεβάτια και η παγκόσμια πρωτοπορία Snooze Zone, κατά τη διάρκεια των βραδινών πτήσεων, με χαμηλό φωτισμό και μειωμένους θορύβους συνθέτουν την εικόνα της μοναδικής Upper Class Suite, η οποία προς το παρόν διατίθεται σε επιλεγμένες πτήσεις της Virgin Atlantic. Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ο Sir Richard Branson βρίσκεται στο τιμόνι –ή μάλλον στο… πιλοτήριο της εταιρείας– τίποτα από τα παραπάνω δε μας εκπλήσσει.

Cathay Pacific Airways Limited

Ενδεικτική τιμή: 5.800 ευρώ από το Χονγκ Κονγκ στο Λος Άντζελες

Βραβευμένη ως η καλύτερη αεροπορική του κόσμου για το 2006 από το περιοδικό Air Transport World, η εδρεύουσα στο Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στον τομέα των exclusive αερομεταφορών. Δείπνα πέντε πιάτων, δεκάδες επιλογές ταινιών και μουσικής, προϊόντα περιποίησης Elemis και άπλετος χώρος για ύπνο και χαλάρωση δικαιολογούν απόλυτα τον παραπάνω τίτλο, αλλά και το αυξημένο σχετικά κόστος του εισιτηρίου.

KLM

Ενδεικτική τιμή: 3.400 ευρώ από το Άμστερνταμ στη Νέα Υόρκη

Μία από τις δημοφιλέστερες αεροπορικές της Ευρώπης, η KLM στέκεται επάξια απέναντι στους exclusive ανταγωνιστές της. Οι παροχές της πρώτης θέσης περιλαμβάνουν καθίσματα με δυνατότητα κλίσης έως και 170 μοιρών, ειδική ρύθμιση για μασάζ, σύνδεση για το laptop σας, διαδραστικό ψυχαγωγικό σύστημα και τηλέφωνο, δείπνα τριών γευμάτων, τα οποία σχεδιάζονται και επιμελούνται σε συνεργασία με τη Jeunes Restaurateurs d’Europe και εξαιρετική λίστα κρασιών, επιλεγμένη από το sommelier Hubrecht Duijker.

Japan Airlines

Ενδεικτική τιμή: 5.400 ευρώ από το Τόκιο στη Νέα Υόρκη

Από το 1951, οπότε και ιδρύθηκε, η JAL θεωρείται πρωτοπόρος στην πολυτέλεια της πρώτης θέσης –και απ’ ό,τι φαίνεται σκοπεύει να συνεχίσει την καλή δουλειά. Η νέα της πρωτοπορία, Skysleeper Solo, που διατίθεται σε επιλεγμένες πτήσεις, περιλαμβάνει δερμάτινα καθίσματα, με πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις θέσης για το σώμα και το κεφάλι, τα οποία σας κάνουν μασάζ με το πάτημα ενός κουμπιού. Ειδικά σχεδιασμένα για την ώρα που κοιμάστε, ή που απλά χαλαρώνετε απολαμβάνοντας την ταινία και το ποτό σας, είναι ίσως τα καλύτερα που θα συναντήσετε σε αεροπορική πτήση. Όσο για το γεύμα, είτε έχετε εντρυφήσει στη γοητεία της ιαπωνικής κουζίνας είτε προτιμάτε τις δοκιμασμένες και ”σίγουρες” δυτικές γεύσεις, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απογοητευτείτε.

Lufthansa Airlines

Ενδεικτική τιμή: 3.800 ευρώ από τη Νέα Υόρκη στη Φρανκφούρτη

Σε αντίθεση με τα συνήθη first class lounges των υπόλοιπων αεροπορικών εταιρειών, η Lufthansa διαθέτει ένα ολόκληρο terminal αποκλειστικά για τους επιβάτες της που ταξιδεύουν στην πρώτη θέση. Και, βέβαια, οι exclusive παροχές δε σταματούν εδώ. Το σύστημα ψυχαγωγίας Lufthansa Media World περιλαμβάνει τόσα video games, ταινίες, ψυχαγωγικά κανάλια και μουσική που θα μπορούσε να σας απασχολήσει ενόσω κάνατε τρεις φορές το γύρο της Γης. Κατά τα άλλα, κρεβάτια μήκους 2 και κάτι μέτρων, απόσταση 2,30 μέτρων μεταξύ της κάθε σειράς, ιδιωτική οθόνη μπροστά από κάθε κάθισμα και ένα μενού γευμάτων και κρασιών που ανανεώνεται διαρκώς από καταξιωμένους σεφ και sommeliers.

Singapore Airlines

Ενδεικτική τιμή: 3.900 ευρώ από το Λος Άντζελες στη Σιγκαπούρη

Με το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, το πολυσυζητημένο Α380, να συγκαταλέγεται στο στόλο της, η Singapore Airlines κατέχει αναμφισβήτητα μια θέση ανάμεσα στις ”μεγάλες δυνάμεις” των διεθνών αεροπορικών. Η πρώτη θέση της ασιατικής αεροπορικής μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται για τα δερμάτινα καθίσματα, τις SkySuites, τα προϊόντα περιποίησης Bulgari και την υπηρεσία ”Book the Cook”, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε τα γεύματά σας εκ των προτέρων.

Swiss International Airlines

Ενδεικτική τιμή: 3.800 ευρώ από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη

Η ελβετική εταιρεία που πρόσφατα συγχωνεύθηκε με τη Lufthansa διατήρησε τον... ιδιαίτερο χαρακτήρα της σε ό,τι αφορά τις παροχές των πτήσεων. Σοκολατάκια Sprungli, προϊόντα περιποίησης La Prairie, duty free αγορές onboard, και πληθώρα επιλογών σε ό,τι αφορά τα γεύματα –από ελαφριά σνακ μέχρι δείπνο επτά πιάτων– είναι μερικές μόνο από τις παροχές που φιλοδοξούν να σας… κακομάθουν. Εξάλλου, η οθόνη στην οποία απολαμβάνετε τις ταινίες και τα video games σας είναι συνδεδεμένη με τις κάμερες του αεροσκάφους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να θαυμάζετε τον ουρανό μπροστά και κάτω από το αεροπλάνο, χωρίς να βρίσκεστε απαραίτητα δίπλα στο παράθυρο, ενώ ταυτόχρονα έχετε στη διάθεσή σας πληροφορίες όπως η ταχύτητα του αέρα, η απόσταση που έχετε διανύσει και η ώρα που απομένει μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v