Διακοπές από τη ρουτίνα των... διακοπών

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν να περνούσατε μια νύχτα μέσα σε σπηλιά; Κάτω από το νερό; Επάνω σε ένα δέντρο; Αν η ιδέα σας φαίνεται ενδιαφέρουσα, ξεχάστε -για λίγο, έστω- το room service και τη δορυφορική τηλεόραση και ελάτε να σας ξεναγήσουμε σε επτά από τα πιο πρωτότυπα ξενοδοχεία του κόσμου. Αν μη τι άλλο, η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.

του Γιώργου Φλώκα

Συνήθως, στην αναζήτηση ξενοδοχείου, η πλειοψηφία των ταξιδιωτών εξετάζει και αποφασίζει ανάλογα με τα τυπικά κομφόρ που διαθέτουν, όπως το room service, το air-condition, την τηλεόραση και τις λοιπές εγκαταστάσεις.

Όμως, εάν αναζητάτε κάτι εντελώς διαφορετικό, ίσως θα πρέπει να ξεχάσετε αυτές τις πολυτέλειες και τα ξενοδοχεία ”πέντε αστέρων”. Σε αυτή την περίπτωση, σας προτείνουμε 7 τόπους διαμονής, κάθε ένας εκ των οποίων είναι μοναδικός στο είδος του.

Τα ξενοδοχεία αυτά μιλάνε από μόνα τους, καθώς η τοποθεσία -από 10 μέτρα κάτω από τη θάλασσα έως 15 μέτρα πάνω από το έδαφος, σε δέντρο- αλλά και το όλο concept εγγυώνται μια μοναδική εμπειρία.

Wild Canopy Reserve

Τοποθεσία: Masinagudi, Tamilnadu, Ινδία

Το Wild Canopy Reserve έχει να προσφέρει τα καλύτερα, τόσο από άποψη πολιτισμού όσο και άγριας φύσης. Πρόκειται για αγροτόσπιτα κατασκευασμένα από μπαμπού και σκοινί πάνω σε δέντρα που βρίσκονται 15 μέτρα από το έδαφος, αλλά τα οποία προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις που μπορεί να επιθυμήσετε, μεταξύ των οποίων και τζακούζι.

Τα σπίτια βρίσκονται σε ένα ιδιωτικό πάρκο άγριας φύσης, όπου θα βρείτε τίγρεις, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, ύαινες, φίδια και άλλα. Ελπίζουμε μόνο η ασφάλεια να είναι ανάλογη, αλλιώς θα βρείτε εύκολα δωμάτιο ”στο κλαρί 16, γιατί ο προηγούμενος είχε μια αναπάντεχη συνάντηση με ύαινες”...

Ξενοδοχείο Exploranter – Overland (Ξενοδοχείο σε ρόδες)

Τοποθεσία: Sao Paulo, Βραζιλία

Το Exploranter είναι ένα ξενοδοχείο πάνω σε ρόδες, το οποίο φυσικά έχει σχεδιαστεί για τον περιπετειώδη ταξιδιώτη. Ωστόσο, είναι εξοπλισμένο με τις τυπικές ανέσεις, όπως κουζίνες και μπάνιο. Το Exploranter έχει τη βάση του στο Σάο Πάολο και στα ταξίδια του περνάει μέσα από τη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Χιλή. Το ξενοδοχείο διοργανώνει και θεματικά πάρτι αλλά προσοχή στον σέφ, ο οποίος έχει εμμονή με την τοπική κουζίνα και ενδέχεται να βρείτε στο πιάτο σας τραγανιστά κόκκινα μυρμήγκια...

Kasbah Du Toubkal (το Πέτρινο)

Τοποθεσία: Μαρακές, Μαρόκο

Το Kasbah είχε κατασκευαστεί αρχικά ως εξοχικό ενός μέλους της οικογένειας Glaoui, μιας εκ των κυρίαρχων στο Μαρόκο της δεκαετίας του ’40. Βρίσκεται στους πρόποδες της μεγαλύτερης κορυφής στη Βόρειο Αφρική, είναι χτισμένο (ή μάλλον σκαμμένο) μέσα στο βουνό Jbel Toubkal και έχει θέα σε τρεις μεγάλες πεδιάδες. Προσφέρεται για πραγματική απομάκρυνση από τα εγκόσμια.

Woodpecker Hotel (Το ξενοδοχείο του τρυποκάρυδου)

Τοποθεσία: Σουηδία

Συγκαταλέγεται μεταξύ των μικρότερων ξενοδοχείων του κόσμου. Μπορεί να φιλοξενήσει μόλις έναν επισκέπτη ή ζευγάρι, καθώς πρόκειται για ένα δεντρόσπιτο 20 μέτρα πάνω από τη γη, μέσα σε ένα φυσικό πάρκο στη Σουηδία. Το δωμάτιο δεν είναι εντελώς ρουστίκ, καθώς έχει εντυπωσιακή βεράντα και τουαλέτα. Ωστόσο, την ευκαιρία να μείνετε μαζί με τους τρυποκάρυδους θα την έχετε μόνο εάν διαθέτετε την απαραίτητη φυσική κατάσταση, καθώς θα πρέπει να σκαρφαλώσετε μέχρι τη σουίτα σας με σκοινί...

Whitepod

Τοποθεσία: Ελβετία

Εάν θέλετε να ανακαλύψετε τις Άλπεις, το Whitepod είναι αυτό που ψάχνετε. Βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 1.500 μέτρων και ουσιαστικά αποτελείται από πέντε ιγκλού υψηλής τεχνολογίας με ξύλινες πλατφόρμες και ένα κεντρικό σαλέ στην καρδιά των Άλπεων. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η πρόσβαση στα ιγκλού είναι δυνατή μόνο με σκι ή χιονοπέδιλα.

Jules Undersea Lodge

Τοποθεσία: Key Largo, Φλόριντα

Το Jules Undersea Lodge ανάγει τις καταδύσεις σε ένα νέο επίπεδο. Προκειμένου να εισέλθετε στο ξενοδοχείο, θα πρέπει να φορέσετε στολή καταδύσεων και να βουτήξετε στην Emerald Lagoon (Σμαραγδένια Λίμνη). Το υποβρύχιο κατάλυμα ήταν κάποτε επιστημονικό εργαστήριο παρατήρησης της θαλάσσιας ζωής. Έκτοτε, έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο με όλες τις υπερθαλάσσιες ανέσεις που γνωρίζετε αλλά και μια εξαιρετική θέα του βυθού από το παράθυρό σας.

Gamirasu Cave Hotel

Τοποθεσία: Urgup, Τουρκία

Ο ύπνος σε σπηλιά, σύμφωνα με το management του ξενοδοχείου Gamirasu Cave Hotel, είναι εξαιρετικά αναπαυτικός ενώ ο ηφαιστειακός βράχος που την περιβάλλει διατηρεί τη θερμοκρασία μεταξύ 17 και 20 βαθμών Κελσίου, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η σπηλιά αποτελούσε βυζαντινό μοναστήρι πριν από 1.000 περίπου χρόνια. Μέχρι πρόσφατα, χρησιμοποιούταν ακόμη από χριστιανούς μοναχούς. Για κάτι πιο ιδιαίτερο, ζητήστε την σουίτα της σπηλιάς, ένας από τους μεγαλύτερους χώρους της, ο οποίος έχει τζακούζι και ιδιωτική ταράτσα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v