Trekking: Παιδικές κατασκηνώσεις... περιπέτειας

Το καλοκαίρι για τους μικρούς μας φίλους δε σημαίνει μόνο ξεγνοιασιά και ξεκούραση, αλλά και ευκαιρία για παιχνίδι, περιπέτεια και νέες εμπειρίες. Οι κατασκηνώσεις της Trekking Hellas στην Ευρυτανία, τη Λίμνη Πλαστήρα και την Πάρνηθα προσφέρουν σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 15 ετών την ευκαιρία να διασκεδάσουν, συμμετέχοντας σε δημιουργικές ομαδικές δραστηριότητες, κάνοντας πρωτότυπα σπορ και μαθαίνοντας να ζουν κοντά στη φύση.
Trekking: Παιδικές κατασκηνώσεις... περιπέτειας

Σε ένα τέλειο φυσικό περιβάλλον που ξεφεύγει από κάθε ”συμβατική” ιδέα κατασκήνωσης η Trekking Hellas περιμένει τους μικρούς φίλους της για συναρπαστικές εμπειρίες ζωής. Πρωταρχικός στόχος των παιδικών κατασκηνώσεων της Trekking Hellas είναι η διασκέδαση, σε συνδυασμό με τη μάθηση, τη συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες και τα σπορ στη φύση.

Μέσα από έξυπνα παιχνίδια και δραστηριότητες, που συνδυάζονται με σπορ του βουνού και του νερού, τα παιδιά αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση, σωστή κρίση, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα, κοινωνικότητα, ομαδικότητα και αποφασιστικότητα.

Αντιλαμβανόμενη την ανάγκη επαφής των παιδιών με τη φύση, εδώ και 19 χρόνια η Trekking Hellas, πρωτοπορεί διοργανώνοντας απόλυτα ασφαλείς και πρωτότυπες κατασκηνώσεις οι οποίες εξοπλίζουν τους μικρούς κατασκηνωτές με σημαντικά εφόδια για τη ζωή τους.

Κάθε μέρα κρύβει και μια διαφορετική έκπληξη για τους μικρούς κατασκηνωτές. Πεζοπορία, ιππασία, τοξοβολία, αναρρίχηση, rafting, canoe-kayak, ορειβατικό ποδήλατο, σπηλαιολογία, flying fox, στίβος περιπέτειας και διαβίωση στη φύση είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες, οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία και την εμπειρία του κάθε κατασκηνωτή.

Υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων, αλλά και για την ασφάλεια των παιδιών, είναι μια ειδικά καταρτισμένη ομάδα παιδαγωγών, καθηγητών φυσικής αγωγής, οδηγών βουνού, αναρριχητών, οδηγών ποταμού, περιβαλλοντολόγων, αθλητών και ανθρώπων με πάθος για τις υπαίθριες δραστηριότητες και την εργασία μαζί με παιδιά και νέους. Όλοι οι συνοδοί έχουν μεγάλη εμπειρία στις υπαίθριες δραστηριότητες και είναι επιλεγμένοι ειδικά για κάθε δραστηριότητα, με βασικό κριτήριο την εμπειρία και την ικανότητά τους να μεταδίδουν τις γνώσεις τους στα παιδιά.

Η διαμονή γίνεται σε αντίσκηνα τύπου igloo των 2-3 ή 4 ατόμων που βρίσκονται σε ελεγχόμενο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Κάθε αντίσκηνο έχει ειδικά στρώματα και χώρο για την τοποθέτηση των προσωπικών ειδών των παιδιών.

Και οι τρεις παιδικές κατασκηνώσεις της Trekking Hellas, στην Ευρυτανία, την Πάρνηθα και τη Λίμνη Πλαστήρα βρίσκονται μέσα στη φύση, μακριά από οικισμούς και μεγάλους δρόμους, προκειμένου για την καλύτερη εξοικείωση των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον και τη ζωή στην εξοχή.

Ειδικότερα, η κατασκήνωση στην Ευρυτανία βρίσκεται κάτω από την κορυφή του βουνού Καλιακούδα, 10 χιλιόμετρα από το Μεγάλο Χωριό και 20 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, και προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για εξορμήσεις στη λίμνη Κρεμαστών, στον ποταμό Ταυρωπό, στα επιβλητικά φαράγγια και τα βουνά της περιοχής.

Το κατασκηνωτικό κέντρο της Λίμνης Πλαστήρα βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Μπελοκομύτης και στο φράγμα, σε υψόμετρο 850 μέτρων. Λειτουργεί σε ένα όμορφο πλάτωμα περιτριγυρισμένο από δάση, σε απόσταση 500 μέτρων από τη Λίμνη και 30 χιλιομέτρων από την Καρδίτσα.

Τέλος, η νέα κατασκήνωση της Trekking Hellas που λειτουργεί από το 2005 στην Πάρνηθα, βρίσκεται στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, σε απόσταση μιάμισης ώρας από την Αθήνα, στο καταφύγιο Μπάφι του Ε.Ο.Σ Αθηνών και σε υψόμετρο 1.160 μέτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Trekking Hellas ή επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 210 3310323.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v