Βαμβακού έχεις πάει; Το φεστιβάλ της είναι ευκαιρία

Δυόμιση ώρες από την Αθήνα, ένα εγκαταλελειμμένο χωριουδάκι του Πάρνωνα απέκτησε ξανά ζωή και μας περιμένει με θέατρα, συναυλίες και εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι.
Βαμβακού έχεις πάει; Το φεστιβάλ της είναι ευκαιρία
Την ιστορία της Βαμβακούς ίσως την έχεις ακουστά: Ένα εγκαταλελειμμένο χωριουδάκι του Πάρνωνα πήρε ξανά ζωή χάρη στην πρωτοβουλία της παρέας που ίδρυσε τον οργανισμό Vamvakou Revival, και την χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τη Βαμβακού τη βρίσκεις δυόμιση ώρες από την Αθήνα (στον χάρτη εδώ) σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 903 μέτρων, στην δυτική πλαγιά του Πάρνωνα. Πολύ κοντά της βρίσκονται χωριά όπως οι Καρυές, ιδιαίτερη πατρίδα των Καρυάτιδων, τα Άνω Δολιανά με ένα από τα ωραιότερα καφενεία ολόκληρης της Πελοποννήσου, και η Βλαχοκερασιά, δίπλα στο ιδανικό για πεζοπορίες Δάσος της Σκυρίτιδας.

Η Βαμβακού είναι πλέον ένα ολοζώντανο χωριό με δικό του ξενώνα, τη Ρούγα, γλυκύτατο εστιατόριο-καφέ που λέγεται Βουρέικο και σερβίρει νοστιμιές της τοπικής κουζίνας, ψητά στη σχάρα αλλά και πρωινά και χειροποίητα γλυκά (μενού εδώ) και ένα σούπερ ενδιαφέρον φεστιβάλ που τρέχει όλο το καλοκαίρι, και περιλαμβάνει… τα πάντα, από θέατρα και συναυλίες μέχρι δραστηριότητες όπως πεζοπορία και περιήγηση με 4x4, εργαστήρια για τα πιτσιρίκια, και πολλά άλλα.



Στο παλιό σχολείο του χωριού, στο προαύλιο, θα δούμε για παράδειγμα την Κυριακή 1η Αυγούστου την απολαυστική θεατρική παράσταση Το Τάβλι, και την Κυριακή 8/8 θέατρο σκιών, τον Καραγκιόζη… Ορειβάτη στη Βαμβακού από τον Ηλία Καρελλά και την Παρασκευή 13/8 το μουσικό σχήμα Γραμμές θα μας ταξιδέψει με μουσικές από τη δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα. Σε όλες τις εκδηλώσεις, το εισιτήριο είναι 5€.

Και δεν τελειώνει εδώ: Η Αναβίωση της Βαμβακούς, μαζί με το χωριό, ζωντάνεψε και τα μονοπάτια γύρω του, τα οποία απλώνονται σε ένα συνολικό δίκτυο 20 χιλιομέτρων για να περπατήσεις δύο διαφορετικές (άψογα σηματοδοτημένες, όπως φαντάζεσαι) πεζοπορικές διαδρομές. Οι πεζοπορίες γίνονται και οργανωμένες, αν προτιμάς, καθημερινά 10.00-16.00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέρα από την πεζοπορία, εδώ έχεις επίσης να διαλέξεις ανάμεσα σε τρεις ποδηλατικές διαδρομές που διασχίζουν τη δυτική πλαγιά του Πάρνωνα γύρω από τη Βαμβακού. Κι αν δεν έχεις δικό σου ποδήλατο, ή βαριέσαι να το κουβαλήσεις, μην ανησυχείς, νοικιάζεις εδώ με την ώρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v