Άνοιξε η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ

Μέχρι τα Μεσάνυχτα της Πέμπτης 17/6 μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό, τρεχάτε.
Άνοιξε η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ
Άνοιξε η πολυσυζητημένη πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τις φετινές αιτήσεις του κοινωνικού τουρισμού. Αναλυτικά όλες τις προϋποθέσεις και τις παροχές για τους δικαιούχους του προγράμματος σου τις έχουμε εδώ αλλά ας κάνουμε μια επανάληψη στα γρήγορα:

Δικαιούχοι του φετινού προγράμματος είναι όσοι το 2020 είτε δούλεψαν για 50 ημέρες ή παραπάνω, είτε έλαβαν επίδομα ανεργίας ή ειδική παροχή προστασίας μητρότητας από τον ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 50 ημέρες. Μοναδική εξαίρεση είναι όσοι πήραν πέρυσι κουπόνι κοινωνικού τουρισμού –και το οποίο μπορούν ακόμα να εξαργυρώσουν, ως τις 31 Ιουλίου 2021.

Στις παροχές του κοινωνικού τουρισμού φέτος περιλαμβάνονται 6 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε όλη την Ελλάδα, ή 10 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και νομό Έβρου, συν 66% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Το voucher μπορεί να εξαργυρωθεί στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία οποιαδήποτε στιγμή, κατόπιν διαθεσιμότητας, από 1η Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022.

Για να κάνεις αίτηση, κάνεις κλικ εδώ και μετά login είτε με τους κωδικούς του ΟΑΕΔ, αν έχεις, είτε με αυτούς του Taxisnet.

Σε αυτή την δεύτερη περίπτωση, η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη, γιατί πρέπει αφού συμπληρώσεις τους κωδικούς του Taxisnet και «εξουσιοδοτήσεις την ΑΑΔΕ» να εγγραφείς στα μητρώα του ΟΑΕΔ, συμπληρώνοντας μια ατελείωτη φόρμα ενώ το σύστημα πέφτει συνεχώς. Μην πτοηθείς, για κάθε error που σου βγάζει εσύ θα πατάς ctrl+F5, και “resend” στον browser, και κάποια στιγμή η φόρμα θα συμπληρωθεί. Ιδανικά, αν είσαι νυχτοπούλι, μπες ώρα που οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας κοιμούνται, για να πετύχεις το σύστημα όσο λιγότερο φορτωμένο γίνεται.

Αφού τα καταφέρεις με την αίτηση (εννοείται πως έχεις διαθέσιμους αριθμούς ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, ΑΦΜ, ταυτότητας κλπ) πατάς απλώς υποβολή και περιμένεις. Κάποια στιγμή προς τις αρχές του Ιουλίου, ο ΟΑΕΔ θα δημοσιεύσει τις λίστες με τους δικαιούχους του φετινού προγράμματος και θα είσαι, ευχόμαστε, κάπου μέσα σε αυτές. Σημείωσε πάντως πως τα voucher που θα δοθούν φέτος είναι 300.000 και αν οι αιτήσεις ξεπεράσουν τον αριθμό αυτό –πράγμα σχεδόν βέβαιο– θα γίνει επιλογή, με εισοδηματικά κυρίως κριτήρια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v