Πήραμε... τα βουνά οι Έλληνες φέτος το καλοκαίρι

Διέξοδο στη φύση βρήκαν οι Έλληνες λόγω κορωνοϊού και πήραν τα βουνά γεμίζοντας κάποιους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.
Πήραμε... τα βουνά οι Έλληνες φέτος το καλοκαίρι
Το καθαρό αεράκι του βουνού επέλεξαν αρκετοί έλληνες φέτος το καλοκαίρι για να απολαύσουν τις διακοπές τους στον καιρό του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ζαγοροχώρια, Όλυμπος και Περτούλι ήταν οι προορισμοί που αναζήτησαν διαφυγή πολλές οικογένειες και παρέες, αντικαθιστώντας το μπάνιο στη θάλασσα με βουτιές σε καταρράκτες και λίμνες καθώς και ηλιοθεραπεία με πεζοπορία.

Συγκεκριμένα, στο Ζαγόρι φέτος τον Αύγουστο, τα περίπου 400 ξενοδοχεία και ξενώνες που υπάρχουν στους 46 οικισμούς όχι μόνο άνοιξαν και λειτούργησαν αλλά κατάφεραν να έχουν και υψηλές πληρότητες.

Στο Περτούλι, που είναι κατεξοχήν χειμερινός προορισμός, φέτος το καλοκαίρι οι επαγγελματίες της περιοχής είδαν την κίνηση να αυξάνεται και μάλιστα κατά 30% σε σχέση με πέρσι, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδιοκτήτης επιχείρησης για τον εναλλακτικό τουρισμό, Γιώργος Πολυγένης.

Με τους ξένους τουρίστες να απουσιάζουν, ο Όλυμπος  φέτος είδε πολύ μικρή επισκεψιμότητα, όπως αναφέρει ο οδηγός βουνού Μπάμπης Μαρινίδης και ο διοργανωτής εκδρομών "σαφάρι" με Jeep και Buggy Αχιλλέας Δημητρίου.

«Το βουνό έχει μείωση των επισκεπτών κατά 70% σε σχέση με πέρσι το καλοκαίρι. Ωστόσο έχει κάποια κίνηση κυρίως από Έλληνες που φέτος βρίσκουν εύκολα θέση να διανυκτερεύσουν είτε σε κάποιο καταφύγιο, είτε σε αντίσκηνο, το οποίο επιλέγουν αρκετοί λόγω του νέου κορονοϊού. Σκεφτείτε ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρσι όλα ήταν γεμάτα και κυρίως από ξένους τουρίστες», εξηγεί ο κ. Μαρινίδης.

Σε ό,τι αφορά τις πληρότητες στην περιοχή της Πιερίας, δεν ξεπερνούν για τον Αύγουστο το 35%, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά, ωστόσο υπάρχει ικανοποιητική εικόνα για την επισκεψιμότητα ημέρας σε Πλαταμώνα και Λιτόχωρο, που αποτυπώνεται κυρίως στην εστίαση, όπως επεσήμανε.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v