14 νέους προορισμούς φέρνει στην Ελλάδα η Ryanair

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα των δρομολογίων της Ryanair από Ελλάδα έχει απ’ όλα: Και Πράγα και Τουλούζη και Μπορντό και Αμμάν. Για περάστε.
14 νέους προορισμούς φέρνει στην Ελλάδα η Ryanair
Όταν ο χαμός των ημερών καταλαγιάσει, η Ryanair θα εξακολουθεί να είναι εδώ, και να μας πετά πάμφθηνα σε ένα σωρό πόλεις της Ευρώπης, στις οποίες έρχονται να προστεθούν 14 ολόφρεσκοι προορισμοί, από πολλά διαφορετικά αεροδρόμια της Ελλάδας, για το καλοκαίρι του 2020.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας, Ντέιβιντ Ο' Μπράιαν, οι θερινές συνδέσεις του 2020 είναι συνολικά 147, εκ των οποίων οι 14 νέες. Το νέο πρόγραμμα από Αθήνα περιλαμβάνει τέσσερις νέες απευθείας πτήσεις σε Βαρκελώνη, Νυρεμβέργη, Μαδρίτη και Τουλούζη.

Από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει τρεις νέες με Πράγα, Μπορντό, Αμμάν, από Χανιά μία νέα σύνδεση με Μασσαλία, από Ρόδο μία νέα με Πράγα, από Κεφαλλονιά δύο νέες με Μπολόνια και Φρανκφούρτη. Νέα απευθείας πτήση έχουν και η Καβάλα για Βουκουρέστι, και η Καλαμάτα για Γκντανσκ και Μιλάνο.

Η Ryanair υπολογίζει πως με τα νέα της δρομολόγια θα εξυπηρετήσει συνολικά 6,6 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ θα προσφέρει περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπράιαν ανέφερε απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ότι η Ryanair επανεξετάζει μεν την επανεγκατάσταση βάσεων στην Ελλάδα, χωρίς αυτό όμως να αφορά την ερχόμενη χρονιά. Επίσης, σημείωσε πως η Ryanair έχει στείλει επιστολή στην σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την προμήθεια του ραντάρ στον αερολιμένα Χανίων, χωρίς όμως να έχει λάβει απάντηση.

Τέλος, εξέφρασε την δυσφορία του για την Fraport και τις αυξημένες χρεώσεις, χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει αντίστοιχη παροχή υπηρεσιών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, πράγμα που δυσκολεύει την περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης προς τη χώρα, ιδιαίτερα σε μήνες χαμηλής ζήτησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v