Για πού υπάρχουν φθηνές πτήσεις τώρα;

Πού μπορείς να πας (και να γυρίσεις) με λιγότερα από 100€ την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020; Σου φτιάξαμε τον απόλυτο χάρτη φθηνών πτήσεων από την Αθήνα.
Για πού υπάρχουν φθηνές πτήσεις τώρα;
της Ηρώς Κουνάδη

Πού ονειρεύεσαι να βρεθείς όταν η ανησυχία με τον κορονοϊό θα ‘χει καταλαγιάσει; Ή αλλιώς: Πού θα ήθελες να σε βρει η φετινή άνοιξη; Σου μαζέψαμε σε μια σύντομη, περιεκτική λίστα τις πόλεις στις οποίες μπορείς να πετάξεις φθηνά από την Αθήνα: Φθηνά σημαίνει με λιγότερα από 100€ πήγαινε-έλα, ή και με τα μισά σε κάποιες περιπτώσεις.

(*) Όλες οι τιμές που ακολουθούν είναι με επιστροφή, περιλαμβάνουν φόρους και χρεώσεις και χειραποσκευή (σε όλες τις εταιρείες πλην της Ryanair και της Wizz, που χρεώνουν την χειραποσκευή έξτρα 20€, αλλά καλοκαίρι θα ‘ναι, εξέτασε και το ενδεχόμενο να πας χωρίς).

Εδώ στον νότο…

Ρομάντζο στη Βενετία και στη Βερόνα, παραθαλάσσιο μεγαλείο στη Γένοβα, και road trips που ξεκινούν από το Μπάρι για να καταλήξουν στον ιταλικό νότο υπόσχεται η Volotea, οι τιμές της οποίας σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 50€.

Στην αιωνιότητα της Ρώμης πετά η Ryanair δυο φορές τη μέρα, κάθε μέρα, με τις τιμές να ξεκινούν τον Μάιο από τα 40€.

Η Ryanair πετά επίσης στον ιταλικό βορρά, Μιλάνο και Μπολόνια για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, με τις τιμές της σταθερά κάτω από τα 50€.

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ιταλίας, τη Νάπολη, μια ωρίτσα μακριά από την Πομπηία, μας πετά η easyjet με λιγότερα από 60€ στα μέσα Μαΐου.

Παραμένουμε Ιταλία, αλλά νησιωτική αυτή τη φορά, μιας και η Volotea πετά επίσης από φέτος στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, από τέλος Μαΐου και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Τιμές λίγο πάνω από το φράγμα των 100€, στα 113€.

Μιλώντας για νησιά, νησί σαν τη Σικελία άλλο δεν υπάρχει και η Ryanair φροντίζει να μας πετάξει στις δυο μεγάλες πόλεις της, την Κατάνια και το Παλέρμο με λιγότερα από 70€.

Στην ομορφιά που είναι η Μάλτα μας πετά επίσης η Ryanair, με κάτι λιγότερο από 50€.

Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε, και Ντουμπρόβνικ πάμε με 48€ στις αρχές Μαΐου με τη Volotea, και Σπλιτ επίσης με την ίδια εταιρεία, με 51€. Αμφότερα στην Κροατία, για τους μη εξοικειωμένους με την επιστήμη της Γεωγραφίας.



Στην Ισπανία, επίσης, πετά η Ryanair, Βαρκελώνη και Μαδρίτη, με 70-80€ αντίστοιχα. Βαρκελώνη πάει επίσης απευθείας και η ισπανική Vueling, με 90€ περίπου (περιλαμβάνει όμως χειραποσκευή αυτή η τιμή, σε αντίθεση με εκείνη της Ryanair).

Και γαλλικό νότο έχουμε: Η Volotea πάει τον Μάιο απευθείας Μασσαλία με 70€, και Λυών με 65€.

Νότος βέβαια δεν είναι μόνο η Ευρώπη, ας μην το ξεχνάμε αυτό: Στις παραλιάρες του Τελ Αβίβ, ας πούμε, μπορείς να πεταχτείς τέλη Απριλίου για μια βουτιά με τη Ryanair πληρώνοντας μόνο 50€.

Για την Άκαμπα της Ιορδανίας έχεις μια τελευταία ευκαιρία στα τέλη Μαρτίου, πριν η Ryanair σταματήσει την απευθείας πτήση από την Αθήνα (πιθανότατα θα την ξαναξεκινήσει από το φθινόπωρο, δεν είναι όμως ακόμα επίσημο). Στα 60€ πήγαινε-έλα, για να κάνεις τις βουτιές σου στην Ερυθρά Θάλασσα και να πεταχτείς και μέχρι την Πέτρα.



Μην ξεχάσουμε και το Μαρακές, βεβαίως, στο οποίο η Ryanair συνεχίζει ακάθεκτη τις απευθείας πτήσεις της, με τιμές γύρω στα 80€.

…και εκεί στον βορρά

Η Volotea ξεκινά αρχές Ιουνίου πτήσεις για Στρασβούργο, που κυμαίνονται στα 80€.

Η κεντρική Ευρώπη έχει σταθερά εδώ και χρόνια την τιμητική της στις low cost πτήσεις: Μπρατισλάβα και Βουδαπέστη πηγαίνει η Ryanair, όπως και σε ένα σωρό πόλεις της Πολωνίας (βαθιά ανάσα και: Βαρσοβία, Κρακοβία, Κατόβιτσε, Πόζναν, Λοτζ, Γκντανσκ και Βρότσλαβ) όλα αυτά με 40-50€.



Βιέννη πετά απευθείας η Wizzair, σταθερά λιγότερα από 30€ τα εισιτήρια, και στις αρχές Μαΐου η αυστριακή πρωτεύουσα θα είναι ένα ποίημα, θεωρούμε.

Μιλώντας για τη Wizz, σημείωσε επίσης ότι εξαιρετικά φθηνές πτήσεις απευθείας από την Αθήνα διαθέτει και για το Λούτον του Λονδίνου, το Κισινάου στη Μολδαβία, το Βίλνιους της Λιθουανίας, το Κίεβο της Ουκρανίας, και το Κιουτάισι της Γεωργίας. Όλα σταθερά κάτω από τα 70€.

Και Γερμανία έχουμε, βεβαίως: Στουτγάρδη, Βερολίνο, Καρλσρούη (κοντά στο Μπάντεν Μπάντεν) πετά με λιγότερα από 80€ η Ryanair, και ακόμα φθηνότερα, 40€ στις αρχές Μαΐου, στο Μέμινγκεν, κοντά στο Μόναχο.

Από φέτος τον Μάιο, επίσης, η Ryanair μας βάζει ιδέες να εξερευνήσουμε την Αρμενία, ξεκινώντας απευθείας πτήσεις στο Γκιουμρί, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Εισιτήρια κάτω των 60€.

Και τέλος, στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, μας πάει επίσης η Ryanair, στα 70€ περίπου στις αρχές Μαΐου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v