9 μέρη στην Ευρώπη για τους φαν της Αυτοκίνησης

Θρυλικά σιρκουί και εντυπωσιακά Μουσεία κατασκευαστικών κολοσσών που κάθε λάτρης της αυτοκίνησης οφείλει να επισκεφθεί.
9 μέρη στην Ευρώπη για τους φαν της Αυτοκίνησης

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Για κάποιους ένα απλό μεταφορικό μέσο, για άλλους έρωτας με την πρώτη… γκαζιά, και αντικείμενο φετίχ.

Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, τότε οι παρακάτω μηχανοκίνητοι προορισμοί θα προκαλέσουν μπόλικες ανατριχίλες στην σπονδυλική σας στήλη.

Monaco GP – Monte Carlo, Μονακό

Ferrari 312 T2

Το Grand Prix στο χλιδάτο πριγκηπάτο αποτελεί κομμάτι της "Αγίας Τριάδας" του μηχανοκίνητου αθλητισμού μαζί με τις 24 ώρες του Les Mans και τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης. Η διαδρομή έχει κρατηθεί σχεδόν αναλλοίωτη από το 1929 όταν ξεκίνησαν και οι πρώτοι αγώνες και αποτελεί κομμάτι των οδικών δρόμων της πόλης, επομένως στις βόλτες σας περπατάτε στα… χνάρια των θρυλικών μονοθέσιων. Το φετινό circuit ξεκινά στις 21 Μαΐου, εισιτήρια θα βρείτε εδώ και ξεκινούν από 300€ ανά άτομο. 

Silverstone Circuit - Αγγλία

Silverstone Circuit

Η πίστα στην οποία έγινε ο πρώτος επίσημος αγώνας στην ιστορία της Φόρμουλα 1, το 1950, το «Σπίτι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» της Αγγλίας βρίσκεται κοντά στο Towcester και πέρα από τους εντυπωσιακούς αγώνες, φιλοξενεί και ένα υπέροχο, διαδραστικό μουσείο για μικρούς και μεγάλους. Τα εισιτήρια για το grand prix ξεκινούν από 55 λίρες, ενώ η είσοδος στο μουσείο κοστίζει 20 λίρες για τους ενήλικες.

Circuit de la Sarthe – Le Mans, Γαλλία

Circuit de la Sarthe 2013 Megane Tropy edited (6)

Ένας ακόμα θρυλικός αγώνας δρόμου σε ευρωπαϊκό τερέν διαδραματίζεται κάθε Ιούνιο στην πίστα Le Mans. Για περισσότερα από 90 χρόνια το Le Mans 24 Hour Circuit φιλοξενεί απίστευτες ταχύτητες για 24 ώρες και οχήματα που φτάνουν στα όριά τους, μαζί φυσικά με τους οδηγούς. Porsche, Audi, Mercedes-Benz, Ford, Toyota, Ferrari, Aston Martin, Jaguar και Chevrolet είναι μερικές από τις φίρμες που πρωταγωνιστούν στον εντυπωσιακό αγώνα. H γενική είσοδος ξεκινά από 33€. 

Nurburgring Nordschleife - Nürburg, Γερμανία

Nürburgring

Η πρώτη επίσημη πίστα αγώνων και δοκιμών της Γερμανίας πέρα από όνομα… γλωσσοδέτη κατέχει και τη φήμη μιας εκ των πιο επικίνδυνων του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως την αποκαλούν «Πράσινη Κόλαση», λόγω του υπέροχου φυσικού τοπίου που αγκαλιάζει ένα μεγάλο κομμάτι της. Έχει συνολικό μήκος 25.947 χιλιόμετρα, ενώ κάποια κομμάτια της μπορούν να τα οδηγήσουν και κοινοί θνητοί. Τα προκριματικά της κούρσας ξεκινούν τον Απρίλιο και οι αγώνες τον Μάιο. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 24€.

The Autobahn -Γερμανία

Fernverkehr auf der Autobahn / On the highway

Ο θρυλικότερος αυτοκινητόδρομος της Ευρώπης και πιθανότατα ο μοναδικός αυτοκινητόδρομος που δεν έχει όριο ταχύτητας σε αρκετά σημεία του. Ο τραγουδισμένος από τους Kraftwerk Autobahn, εκτείνεται σε 12.993 χιλιόμετρα διαπερνώντας το μεγαλύτερο κομμάτι της Γερμανίας και είναι ιδανικός για όσους θέλουν να το… πατήσουν και να ζήσουν κάτι από τις κούρσες του video game Need For Speed.

The Bentley Factory - Cru, Αγγλία



Αν η γοητεία των πολυτελών Bentley σας άφηνε πάντα με ανοιχτό το στόμα, τότε μπορείτε να δείτε εν ιδίοις όμμασι πώς κατασκευάζονται με μια επίσκεψη στο εργοστάσιο στο Κρου, κοντά στο Μάντσεστερ. Η φίρμα διοργανώνει συχνά τουρ διάρκειας περίπου δύο ωρών και κόστους 30 λιρών Αγγλίας ανά άτομο, τα οποία παρακολουθούν με κάθε λεπτομέρεια την κατασκευή των πολυτελέστατων super cars - δείτε εδώ.

Ferrari Factory/ Museo Ferrari – Maranello, Ιταλία

Museo Ferrari

Το εργοστάσιο της διασημότερης φίρμας αυτοκινήτων του πλανήτη είναι προσβάσιμο μόνο για όσους λίγους και εκλεκτούς πελάτες έχουν στην κατοχή τους ή θέλουν να αγοράσουν μια Ferrari. Οι λοιποί κοινοί θνητοί, όμως, έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση χάρη στο tour bus που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή αγοράς εισιτηρίου για το επίσης εντυπωσιακό Μουσείο. Το τελευταίο εκτείνεται σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περί τα 40 μοντέλα περιστροφής, μια αίθουσα αφιερωμένη στη Φόρμουλα 1, και δεκάδες προθήκες με κράνη, τρόπαια και λοιπά μεμοραμπίλια. Το εισιτήριο για ενήλικες κοστίζει 15€

Ferrari Land - Βαρκελώνη, Ισπανία



Μια… Disneyland για τους λάτρεις της «κόκκινης αστραπής» βρίσκεται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και αποτελεί μέρος του συγκροτήματος θεματικών πάρκων PortAventura. Σε  70.000 τμ. ξεδιπλώνεται όλος ο μαγικός κόσμος της Ferrari, με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις και καταστήματα με αναμνηστικά. Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 55€ για ενήλικες και 48€ για παιδιά, ενώ για την low season (6/4 με 21/6) είναι στα 20€ και 18€ αντίστοιχα. 

Mercedes-Benz Museum - Στουτγκάρδη, Γερμανία

Mercedes-Benz Museum#1

Ένας πραγματικός Ναός του αυτοκινήτου, δίπλα στον ποταμό Νέκαρ, ξεδιπλώνει στους οκτώ ορόφους του όλη την συγκλονιστική ιστορία του «κολοσσού» της αυτοκίνητης, από το πρώτο τρίκυκλο αυτοκίνητο του πλανήτη που φτιάχτηκε το 1886 μέχρι κινητήρες αεροπλάνων που κατασκεύασε η εταιρεία, λιμουζίνες, τεθωρακισμένα τζιπ θρυλικά οχήματα αγώνων και έναν προσομοιωτή οδήγησης του μονοθέσιου του Λιούς Χάμιλτον. Και όλα αυτά με εισιτήριο μόλις 10€. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v