Πού θα βουτήξουμε στην Εύβοια;

Καταγάλανα νερά, εναλλαγές πράσινου και μπλε, οργάνωση, αλλά και ηρεμία. Το κοντινό μας νησί έχει παραλίες για φίλημα (και βούτημα).
Πού θα βουτήξουμε στην Εύβοια;

Και εμείς ξεχωρίσαμε δώδεκα αγαπημένες για βουτιές μέχρι να δύσει ο ήλιος. Ή και αφού.

Χηλή



Στον γραφικό οικισμό της Χηλής, «παραλία» όπως την ξέρουμε δεν υπάρχει, όμως τα νερά είναι υπέροχα και οι βουτιές γίνονται από τα βραχάκια, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα Λιμανάκια της Αττικής.

Χιλιαδού

Chiliadou

Η μεγάλη σταρ του νησιού είναι τεράστια, χωρίζεται σε τρία επίπεδα (τα δύο για γυμνιστές) και την αγκαλιάζει το πράσινο του βουνού. Είναι βοτσαλωτή, με βαθιά, πεντακάθαρα νερά.

Κάλαμος

καλαμος ευβοια κακια 0575

Καταγάλανα νερά με ενδιαφέροντα βυθό για καταδύσεις, βράχια στα δεξιά της για βουτιές από (πολύ) ψηλά, ψιλή άμμος και εύκολη πρόσβαση. Τι άλλο να ζητήσουμε;

Τσίλαρος

τσιλαρος tsilaros 0643

«Μυστική» παραλία με εξωτική ομορφιά βόρεια της Κύμης, θυμίζει γαλάζια λίμνη, έχει ψιλό χαλικάκι μέσα και έξω και αγκαλιάζεται από το καταπράσινο τοπίο γύρω της. Το απόλυτο ησυχαστήριο.

Θαψά

θαψα thapsa 0679

Ο – όχι τόσο κρυμμένος πια- Παράδεισος της Εύβοιας έχει ίσως τα ομορφότερα νερά του νησιού, βοτσαλάκι μέσα και έξω και συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα. Απαραίτητο για να την προσεγγίσετε ένα 4Χ4.

Κορασίδα

Summer 2011 - Evia

Μια όμορφη… κορασίδα με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλα σε σχήμα… κουφέτου και ιδανικό συνδυασμό βουνού – θάλασσας μας υποδέχεται στην κεντρική Εύβοια.

Μουρτερή

2015-07-13_11-52-02_GREECE_Mourteri

Καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, περί τα 4 χιλιομέτρα παραλίας, χωρίς μεγάλα βότσαλα. Η Μουρτερή έχει ψιλό χαλικάκι και μπόλικη άπλα για να αράξετε με την ησυχία σας χωρίς… παρενοχλήσεις.

Αγία Άννα

Agiokampos to Agias Annas-Agkali

Η πιο "σταρ" παραλία της Βόρειας Εύβοιας, βρίσκεται στον δρόμο για Ιστιαία και είναι πραγματικά τεράστια τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος. Είναι αμμουδερή, με όμορφα νερά και αρκετά τουριστική.

Πευκί

Synset at Pefki Beach,North Evia ,Greece

Καλύπτει πέντε χιλιόμετρα έκτασης τα οποία γεμίζει με πανέμορφα μπλε νερά, ψιλή άμμο και βοτσαλάκι. Είναι οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της, αφήνοντας όμως επαρκή «άπλα» για να στήσετε ομπρέλα.

Δάφνη

Daphne Beach, Evia island

Το πράσινο του βουνού βυθίζεται στο γαλάζιο, σε αυτόν τον κολπίσκο που περιτριγυρίζεται από πεύκα και διαθέτει βοτσαλάκι και κρύα νερά λόγω των πηγών που καταλήγουν εδώ.

Βυθούρη

Vithouri Evia beach-Only 40min from Eviafoxhouse

Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ερημικό τοπίο πλαισιωμένο από τεράστιους βράχους, βότσαλα και ενδιαφέρων βυθός για καταδύσεις συνθέτουν την «άγρια» και συνάμα ελκυστική γοητεία αυτής της παραλίας στη Βόρεια Εύβοια.

Χερόμυλος

χερομυλος 0109

Θα την βρείτε στην κεντρική Εύβοια μετά τις Πετριές και θα βουτήξετε στα καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά της. Έχει χοντρή άμμο στην ακτή της και δεν είναι οργανωμένη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v