Ξενώνες με απίστευτη θέα ανά την Ελλάδα

Πέντε κουκλίστικοι ξενώνες μας προσφέρουν παραδοσιακή φιλοξενία αλλά και συγκλονιστική θέα στα ωραιότερα φυσικά τοπία της Ελλάδας από τα μπαλκόνια τους.
Ξενώνες με απίστευτη θέα ανά την Ελλάδα
Μπαλκόνια που αντικρίζουν τις κορυφές του Ολύμπου και τη θάλασσα. Φιλόξενες βεράντες που κοιτάζουν «κατάματα» το φαράγγι του Βίκου ή τις πλαγιές του Ταΰγετου. Ξύλινα σπιτάκια με μεγάλα παράθυρα, στα οποία φιγουράρει η Καστροπολιτεία του Μυστρά ή το χιονισμένο Βέρμιο. Πέντε ξενώνες στις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας μας φιλοξενούν στα δωμάτιά τους για χαλάρωση και χάζι στην ελληνική φύση.

*Σημείωση: Τις παρακάτω τιμές εντοπίσαμε σε περίοδο εκτός εορτών των Χριστουγέννων.

Φεγγαρόπετρα… με θέα τον Όλυμπο 

Ένα παλιό αρχοντικό, χτισμένο στις αρχές του περασμένου αιώνα στους πρόποδες του βουνού των Θεών, στον Άγιο Παντελεήμονα, μας καλεί σε κάποιο από τα έξι ειδυλλιακά του δωμάτια με το παραδοσιακό στιλ. Μεταξύ των άλλων ανέσεων, περιλαμβάνεται και η «πολυτέλεια» της υπέροχης θέας που φτάνει από τον Όλυμπο και τις κορφές του ως το Κάστρο του Πλαταμώνα και από εκεί στο απέραντο γαλάζιο του Θερμαϊκού. Τα δίκλινα στοιχίζουν περί τα 65€ με πρωινό.

Μηλίτσα… με θέα το Βέρμιο 

Βρίσκεται στους πρόποδες του κατάφυτου Βερμίου, μόλις τρία χιλιόμετρα από τη Νάουσα, και δίπλα στο άλσος του Αγίου Νικολάου, αλλά μας ταξιδεύει… μακριά. Εκεί όπου υπάρχει μόνο ηρεμία, γαλήνη και συγκλονιστική θέα από τα μεγάλα παράθυρα των πολυτελών δωματίων του. Ο ξενώνας Μηλίτσα διαθέτει δωμάτια από πέτρα και ξύλο, πιστά στην αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής. Τα δίκλινα στοιχίζουν περί τα 50€.

Ξενώνας Μαζαράκη… με θέα την καστροπολιτεία του Μυστρά 

Σκαρφαλωμένο στα 600 μέτρα, το παραδοσιακά χτισμένο Guesthouse Mazaraki βρίσκεται στην καρδιά ενός καταπράσινου τοπίου κοντά στον Μυστρά. Αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα κτίρια με σουίτες μοναδικής διακόσμησης και αισθητικής (όπως για παράδειγμα το «Στάχυ» με την γήινη ατμόσφαιρα και η «Ελιά» με την country style αίσθηση). Όλες όμως, αντικρίζουν τον Μυστρά και το υπέροχο φυσικό τοπίο της λακωνικής γης, από την κοιλάδα του Ευρώτα ως τον Ταΰγετο. Οι υπέροχες junior σουίτες στοιχίζουν περί τα 99€ τη βραδιά με πρωινό.

Αλαγονία… με θέα τον Ταΰγετο 

Στα ορεινά της Μεσσηνίας, στην καρδιά του Δυτικού Ταύγέτου, βρίσκεται το μικροσκοπικό χωριουδάκι της Αλαγονίας, στο οποίο ορθώνονται τα μεγάλα, παραδοσιακά όσο και άνετα ξύλινα σπιτάκια του ομώνυμου καταλύματος. Εδώ, θα αγναντεύετε το συγκλονιστικό τοπίο του Ταΰγετου από τις βεράντες, αλλά και το σπιτάκι-εστιατόριο. Κάθε σπιτάκι έχει πάρει το όνομα ενός λουλουδιού που ευδοκιμει στο βουνό της Πελοποννήσου, ενώ διαθέτουν και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, κλιματισμό, σόμπες και αυτόνομη θέρμανσης, δωρεάν επιτραπέζια παιχνίδια, ποδήλατα βουνού και τη δυνατότητα να φιλοξενηθεί και το κατοικίδιό σας κατόπιν συνεννοήσεως. Τα δίκλινα σαλέ ξεκινούν από τα 55€ με σούπερ πρωινό.

Το Ρόδι… με θέα το φαράγγι του Βίκου 

Στο πανέμορφο Μεγάλο Πάπιγκο, ένας πετρόχτιστος ξενώνας με πλακόστρωτες αυλές, δωμάτια με παραδοσιακή διακόσμηση και κοινόχρηστο lounge με τζάκι, μας καλεί να απολαύσουμε την ηπειρώτικη φιλοξενία. Και όχι μόνο: Από τα μπαλκόνια θα χαζέψουμε το συγκλονιστικό τοπίο, αφού από το σημείο αυτό απολαμβάνουμε απεριόριστη θέα στους Πύργους της Αστράκας, το Φαράγγι του Βίκου και το χωριό της Αρίστης. Τα δίκλινα ξεκινούν από τα 50€ με χορταστικό πρωινό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v