Φθηνά δωμάτια στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Βρήκαμε τα πιο low budget δωμάτια για οικονομικά σαββατοκύριακα στην Αίγινα, την Ύδρα, τις Σπέτσες, το Αγκίστρι και τον Πόρο.
Φθηνά δωμάτια στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Ρομαντζάδα στην Ύδρα. Βαρκάδες στον Πόρο. Ουζομεζέδες στα ψαροχώρια της Αίγινας, βόλτες στα αρχοντικά σοκάκια των Σπετσών και οι πρώτες βουτιές της χρονιάς στα γαλανά νερά του Αγκιστρίου. Τα τελευταία σαββατοκύριακα της Άνοιξης ανήκουν στον Αργοσαρωνικό, κι εμείς συγκεντρώνουμε τις οικονομικότερες επιλογές διαμονής σε καθένα από τα νησάκια του, για low budget θαλασσινά weekends, μια ανάσα από την Αθήνα.

Σημ.: Οι τιμές είναι ενδεικτικές και αφορούν διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Αίγινα

Στην πόλη της Αίγινας τα δωμάτια είναι εύλογα πιο περιζήτητα, γι’ αυτό κινούνται σε υψηλότερες τιμές. Χαμηλότερες τιμές θα βρείτε στην Αγία Μαρίνα, ενώ στο ψαροχώρι της Πέρδικας βρίσκονται οι «ενδιάμεσες» λύσεις, σε πιο γραφικό σκηνικό από την Αγία Μαρίνα, αλλά και σε καλύτερες τιμές από την πόλη της Αίγινας.



Rachel Hotel, από 27€ το δίκλινο  
Βρίσκεται στην καρδιά της Αγίας Μαρίνας, 40 μέτρα από την αμμουδιά και προσφέρει λιτά, παραδοσιακά δωμάτια με ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στο Σαρωνικό, κλιματισμό και δωρεάν wifi. Στην τιμή περιλαμβάνεται και ο πλούσιος σε σπιτικά εδέσματα πρωινός μπουφές, ενώ ο ναός της Αφαίας βρίσκεται 2,5 χιλιόμετρα μακριά.

Perdika Mare, από 30€ το δίκλινο
Στο ψαροχώρι της Πέρδικας, λίγα μόλις μέτρα από την παραλία, το Perdika Mare προσφέρει απλά αλλά ευρύχωρα δωμάτια εξοπλισμένα με ψυγείο, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, δωρεάν wifi, δωρεάν προϊόντα περιποίησης και μπαλκόνι. Για πιο άνετο κρεβάτι και βεράντα με θέα τη θάλασσα, υπολογίστε 10€ παραπάνω.

Hotel Aegina, από 40€ το δίκλινο
Τα κλιματιζόμενα δωμάτια του Aegina βρίσκονται 200 μέτρα από το πολύβουο λιμάνι της Αίγινας και τα όμορφα σοκάκια της πόλης. Περιλαμβάνουν ψυγείο, τηλεόραση και λιτή επίπλωση αλλά με διακόσμηση σε ευχάριστα, φωτεινά χρώματα και δωρεάν wifi.

Ύδρα

Παραδοσιακά «τσιμπημένο» νησί, η αρχοντική Ύδρα διαθέτει ορισμένα value for money «μυστικά» ακόμα και στην ολόλευκη πόλη της, που είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο μέρος για να μείνετε. Στις γειτονιές του λιμανιού, εντοπίσαμε τις εξής λύσεις:



Achilleas Pension, από 55€ το δίκλινο
Σε ένα παραδοσιακό κτίριο, 150 μέτρα από το λιμάνι και την παραλία της Σπηλιάς, τα δωμάτια του Αχιλλέα περιτριγυρίζονται από μία ανθισμένη αυλή, διαθέτουν βεράντες με όμορφη θέα, λιτή επίπλωση, μικρή εξοπλισμένη κουζίνα, κλιματισμό και δωρεάν wifi.

Athina Guesthouse, από 55€ το δίκλινο
Ο ξενώνας της Αθηνάς βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά, πέντε λεπτά με τα πόδια από την προκυμαία της Ύδρας, και στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό πέτρινο αρχοντικό με δωμάτια που περιλαμβάνουν τηλεόραση, δωρεάν wifi και μικρή εξοπλισμένη κουζίνα με εστίες, βραστήρα και κουζινικά σκεύη.

Ξενώνας Πιτυούσσα, από 60€ το δίκλινο
Ρομαντικά, μίνιμαλ και ατμοσφαιρικά, τα δωμάτια του ξενώνα Πιτυούσσα βρίσκονται σε ένα ήσυχο σοκάκι της Ύδρας λίγα μέτρα από το λιμάνι, είναι κομψά διακοσμημένα και εξοπλισμένα με τηλεόραση, DVD player, κλιματισμό, ανατομικά στρώματα και δωρεάν wifi.

Πόρος

Το Ασκέλι, η παραθαλάσσια περιοχή στα ανατολικά του λιμανιού του Πόρου, με τις καταπράσινες εκτάσεις και την έντονη τουριστική ανάπτυξη είναι το οικονομικότερο μέρος για να μείνετε στο νησί. Αν πάλι δεν αποχωρίζεστε την κοσμοπολίτικη αίσθηση της διαμονής στην πόλη, με έγκαιρες κρατήσεις, θα βρείτε οικονομικότατες λύσεις και στο λιμάνι του Πόρου, με λιγότερα από 40€.



Panorama Apartments, από 25€ το δίκλινο
Στον πευκόφυτο λόφο πάνω από την παραλία του Ασκελίου, τα διαμερίσματα Panorama είναι ευρύχωρα, με άνετα κρεβάτια, μεγάλα μπαλκόνια με θέα τη θάλασσα, μοντέρνα διακόσμηση και μικρή εξοπλισμένη κουζίνα για προετοιμασία γευμάτων.

Kostis Villas, από 34€ το δίκλινο
Απέχει 150 μέτρα από την παραλία του Ασκελίου, περιβάλλεται από μια πράσινη έκταση με λεμονιές και πορτοκαλιές και προσφέρει δωμάτια με εξοπλισμένο κουζινάκι και μπαλκόνια με θέα τη θάλασσα, το βουνό ή την πισίνα του συγκροτήματος. Τα δωμάτια είναι πολύ μεγάλα, με κλασική διακόσμηση και δωρεάν wifi.

Ξενοδοχείο Διόνυσος, από 35€ το δίκλινο
Οικονομικότατη λύση στον παραλιακό δρόμο του λιμανιού του Πόρου, το Dionysos προσφέρει μικρά αλλά φιλόξενα δωμάτια με κλιματισμό, δωρεάν wifi και διακόσμηση σε ευχάριστους χρωματικούς τόνους. Στην πίσω αυλή μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το φαγητό σας, ενώ από τη ρεσεψιόν μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα για να εξερευνήσετε το νησί.

Αγκίστρι

Δύο είναι οι επιλογές διαμονής στο καταπράσινο νησάκι του Αγκιστρίου: Η Σκάλα, ο οικισμός του βασικού λιμανιού με την μεγαλύτερη τουριστική οργάνωση, και το Μεγαλοχώρι, το δεύτερο λιμάνι του νησιού με τον ελαφρώς πιο γραφικό οικισμό. Οικονομικές επιλογές θα βρείτε και στα δύο χωριά. Εμείς εντοπίσαμε για τα τέλη Μαΐου τα παρακάτω:



Ξενοδοχείο Αλεξάνδρα, από 35€ το δίκλινο
Βρίσκεται στην Σκάλα, και μάλιστα στην άκρη του λιμανιού, με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Τα δωμάτια είναι λιτά, με κρεβάτια από σφυρήλατο σίδερο και μπαλκόνια με προνομιακή θέα, ενώ διαθέτουν και τηλεόραση επίπεδης οθόνης και κλιματισμό.

Ξενοδοχείο Φλοίσβος, από 35€ το δίκλινο
Οικονομικότατη πρόταση στο Μεγαλοχώρι, ο Φλοίσβος βρίσκεται μόλις 40 μέτρα από την παραλία του Μύλου, και προσφέρει δωμάτια λιτά, ευρύχωρα, με δωρεάν wifi και μπαλκόνια με θέα τον Σαρωνικό.

Σπέτσες

Το ακριβότερο, ίσως, μαζί με την Ύδρα, νησί του Αργοσαρωνικού, διαθέτει όλη εκείνη την αρχοντική αύρα για να υποστηρίξει τις τιμές του, αλλά, ευτυχώς για εμάς, διαθέτει και μερικά καταλύματα που δεν κινούνται σε… τριψήφια επίπεδα τιμών και μας επιτρέπουν να ρομαντζάρουμε κοντά στο λιμάνι των Σπετσών.



Βίλα Χριστίνα, από 45€ το δίκλινο
Ένα παραδοσιακό κτίσμα, περιτριγυρισμένο από μπουκαμβίλιες, μόλις 150 μέτρα από το γραφικό σπετσιώτικο λιμάνι, προσφέρει δωμάτια με θέα στην ανθισμένη αυλή, παραδοσιακή επίπλωση, ρομαντικές διακοσμητικές πινελιές και, κυρίως, εύκολη πρόσβαση, στα 3 λεπτά με τα πόδια, στα λιθόστρωτα δρομάκια των Σπετσών με τα παλιά αρχοντικά.

Captain Studios, από 45€ το δίκλινο
Βρίσκεται 200 μέτρα από την παραλία της Κουνουπίτσας, και προσφέρει φωτεινά, ευάερα στούντιο με κλιματισμό, μπαλκόνια που βλέπουν στον ανθισμένο κήπο του συγκροτήματος και στον Σαρωνικό κόλπο, και ανέσεις όπως μίνι εξοπλισμένη κουζίνα, καφετιέρα, κλιματισμό και δωρεάν wifi. Το λιμάνι των Σπετσών απέχει 500 μέτρα.

Ξενώνας Νηρηίδες, από 82€ το δίκλινο
Με μια μικρή θυσία στον προϋπολογισμό, έχετε και το κάτι παραπάνω: Οι Νηρηίδες «παίρνουν πόντους» λόγω τοποθεσίας, καθώς βρίσκονται στην περιοχή της Ντάπιας, 100 μέτρα από την παραλία και κοντά στην πλατεία του Ρολογιού και το μουσείο των Σπετσών. Προσφέρουν άνετα στούντιο με μεγάλα κρεβάτια, κλιματισμό, LCD τηλεόραση, μικρή κουζίνα με μαγειρικά σκεύη και χώρο τραπεζαρίας, καθώς και δωρεάν wifi. Η διακόσμηση είναι λιτή, αλλά κομψή και αέρινη, εστιάζοντας στους λευκούς τόνους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v