Οικονομικές ιδέες για τριήμερο της τελευταίας στιγμής

Οκτώ οικονομικότατες κοντινές λύσεις για τα πασχαλινά ταξίδια όσων αποφάσισαν πως δεν θέλουν να κάνουν… Ανάσταση στην Αθήνα την τελευταία στιγμή.
Οικονομικές ιδέες για τριήμερο της τελευταίας στιγμής
Δεν είχατε τα χρήματα ή την διάθεση να κλείσετε ταξίδι για το Πάσχα – πόσο μάλλον για πέντε διανυκτερεύσεις στην… extended εκδοχή της φετινής Πασχαλοπροωτομαγιάς. Αλλά να που τώρα έφτασε η Μεγάλη Εβδομάδα και εύχεστε να είχατε κλείσει έστω και ένα σαββατοκύριακο, να ξεφύγετε από την πόλη.

Κι όμως, η πασχαλινή ευχή σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα: Υπάρχουν, ακόμη και τώρα, επιλογές για ταξίδια σύντομα (ένα ωραιότατο πασχαλινό τριήμερο από την Μεγάλη Παρασκευή ως την Δευτέρα του Πάσχα για παράδειγμα), κοντινά (σε υπέροχους προορισμούς δίπλα στην Αττική, για να μην σπαταλήσετε τη μία εκ των τριών ημερών στο δρόμο) και οικονομικά. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε ξενώνες για όμορφα τριήμερα, που έχουν ακόμα διαθεσιμότητα - όχι για πολύ όμως, σπεύστε για τις κρατήσεις σας.

Το Χάνι του Ζεμενού 
Πού
: Αράχωβα, Παρνασσός
Πόσο: 40€ τη βραδιά για το δίκλινο (ήτοι 120€ για το τριήμερο)
Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο Ζεμενό της Αράχωβας, το ομώνυμο Χάνι διαθέτει (ακόμα) άνετα δίκλινα δωμάτια των 28 τετραγωνικών, με λιτή, παραδοσιακή διακόσμηση και χωριάτικη αίσθηση, που γίνεται ακόμη πιο παρεΐστικη στο εστιατόριό του, το οποίο θα μυρίσει… τσίκνα και σούβλα την Κυριακή του Πάσχα. Το Χάνι βρίσκεται κοντά σε πολλά φυσικά μονοπάτια, για να κάψετε τις θερμίδες του αρνιού στη φύση του Παρνασσού.

Aiolos Hotel Delphi
Πού: Δελφοί
Πόσο: 45€ τη βραδιά για το δίκλινο (ήτοι 135€ για το τριήμερο)



Ζεστά διακοσμημένα δωμάτια, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και το βουνό προσφέρει το ξενοδοχείο Αίολος στους ατμοσφαιρικούς Δελφούς. Μόλις 300 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο, το ξενοδοχείο προσφέρεται για τριήμερο ανοιξιάτικων εξορμήσεων στον πιο ιερό χώρο της αρχαιότητας. Δεν θα χάσετε όμως και την αίσθηση του παραδοσιακού Πάσχα – τα χωριουδάκια του Παρνασσού βρίσκονται μια ανάσα από εδώ, για να βρείτε παραδοσιακά ταβερνάκια και να περάσετε την (ημερολογιακή) Πρωτομαγιά μέσα στη φύση.

Trizonia Beach Hotel 
Πού
: Τριζόνια
Πόσο: Περί τα 67€ τη βραδιά για το δίκλινο (ήτοι περί τα 201€ για το τριήμερο)



Πάσχα σε ανεξερεύνητο νησάκι χωρίς πανάκριβη διαμονή; Γίνεται, αρκεί να οδηγήσετε ως το λιμανάκι των Χανίων Φωκίδας, από όπου θα περάσετε με το καραβάκι σε πέντε λεπτάκια στα Τριζόνια, ένα γραφικό νησάκι που τιμά τις παραδόσεις του Πάσχα, αλλά έχει και την θαλασσινή γοητεία των «καλοκαιρινών» διακοπών, και τα ανάλογα ψαροταβερνάκια για… εναλλακτικό πασχαλινό γλέντι. Τα δωμάτια είναι μεγάλα, άνετα, με καθιστικά και εξοπλισμένα κουζινάκια, και διαθέτουν μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα – άλλωστε το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην παραλία του νησιού, ατενίζοντας τον Κορινθιακό.

Ελατού
Πού: Ελατού, Ορεινή Ναυπακτία
Πόσο: 45€ τη βραδιά για το δίκλινο (ήτοι 135€ για το τριήμερο)



Λιτά και ευρύχωρα, με σιδερένια κρεβάτια, χωρίς πολλές-πολλές πολυτέλειες, αλλά με το πρωινό να περιλαμβάνεται στην τιμή και με την δυνατότητα να κάνετε check out αργότερα από το κανονικό, τα δωμάτια του ξενώνα Ελατού μας κακομαθαίνουν. Και μας καλούν για οικονομικό τριήμερο του Πάσχα σε ένα καταπράσινο τοπίο, σε κομβικό σημείο για να εξερευνήσετε την Ορεινή Ναυπακτία – η γραφικότατη Άνω Χώρα βρίσκεται μια ανάσα από το χωριό της Ελατούς.

Πανόραμα
Πού: Χρόνια, Ροβιές Ευβοίας
Πόσο: 30€ τη βραδιά για το τρίκλινο (ήτοι 90€ για το τριήμερο)



Τι θα λέγατε για τις πιο ήρεμες πασχαλινές διακοπές που έχετε περάσει, σε ένα δωμάτιο ιδανικό για ζεν μαραθωνίους αράγματος στο μπαλκόνι, μπροστά στο απέραντο γαλάζιο; Τα λιτά δωμάτια του ξενοδοχείου Πανόραμα βρίσκονται ακριβώς πάνω στην παραλία Χρόνια της βόρειας Εύβοιας, αγναντεύοντας ένα συγκλονιστικό θαλάσσιο θέαμα, που σε αποζημιώνει για τις απούσες πολυτέλειες. Τα δωμάτια είναι τρίκλινα, ενώ το ξενοδοχείο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο από τις πιο χαριτωμένες και φημισμένες για τα ταβερνάκια τους κωμοπόλεις της Εύβοιας, τις Ροβιές και τη Λίμνη.

Στωικός
Πού: Βυζίτσα, Πήλιο
Πόσο: 61,20€ τη βραδιά για το τρίκλινο (ήτοι 183,60€ για το τριήμερο)



Σε ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια του Πηλίου, την αρχοντική Βυζίτσα με τα περίτεχνα πηλιορείτικα κτίσματα, το ξενοδοχείο Στωικός προσφέρει δωμάτια με θέα στο βουνό αλλά και τον Παγασητικό κόλπο. Διαθέτουν ξύλινα έπιπλα, ξύλινα δάπεδα και οροφές με δοκάρια, σαν ένα κλασικό πηλιορείτικο σπίτι, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται και πρωινό. Παραδοσιακά πασχαλινά γλέντια θα ζήσετε στα ταβερνάκια της Βυζίτσας, ή στα γύρω γραφικά χωριά, ενώ – εφόσον ο καιρός το επιτρέψει – δύσκολα θα αντισταθείτε στην ιδέα να κατηφορίσετε ως τις αιγαιοπελαγίτικες παραλίες του Πηλίου για μια βουτιά στις παραλίες του Παγασητικού που απέχουν μια ανάσα μακριά ή τις παραλίες του Αιγαίου, δύο (αλλά πιο φαντασμαγορικές) ανάσες μακριά.

Perdika Mare
Πού: Αίγινα
Πόσο: 45€ τη βραδιά για το τρίκλινο (ήτοι 135€ για το τριήμερο)



Το Πάσχα έχει άλλη αίσθηση, νησιώτικη και… καλοκαιρινή στα νησάκια του Σαρωνικού. Και μπορεί στην πόλη της Αίγινας να μην βρείτε δωμάτιο ούτε για δείγμα πια, αλλά εμείς εντοπίσαμε διαθέσιμα δίκλινα στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας, λιγότερο από 10 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αίγινας, εκεί όπου θα βρεθείτε σε ένα σκηνικό με ψαρόβαρκες, παρατεταγμένα ταβερνάκια στην υπερυψωμένη περαντζάδα και ένα λευκό εκκλησάκι πλάι σε λουλουδιασμένα μονοπάτια. Τα δωμάτια είναι απλά, με νησιώτικο χρώμα αλλά χωρίς πολλές πολυτέλειες. Διαθέτουν ωστόσο μπαλκονάκια – ορισμένα εκ των οποίων έχουν ωραία θέα – και δωρεάν wifi.

Ο Ξενώνας των Μύλων
Πού: Μύλοι, Αργολίδα
Πόσο: 47€ τη βραδιά για το τρίκλινο (ήτοι 141€ για το τριήμερο)



Βρίσκεται πέντε λεπτά οδήγησης από την παλιά πόλη του Ναυπλίου, αλλά διατηρεί την γοητεία της απομόνωσης και του φυσικού κάλλους, καθώς είναι χτισμένος μέσα σε ένα κτήμα πορτοκαλιών και ευκαλύπτων, λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Οι παροχές δεν σταματούν εκεί, όμως: Τα καταλύματα είναι μεγάλα διαμερίσματα, με ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, μικρή κουζίνα, καναπέ, αίθριο-μπαλκόνι με θέα στον κήπο, ενώ οργανώνονται και δραστηριότητες για παιδιά, από μαθήματα ζωγραφικής μέχρι ξένες γλώσσες και θεατρικά δρώμενα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v