Σούπερ ευκαιρίες για τις καλοκαιρινές διακοπές

Πάμφθηνα δωμάτια και value for money πολυτελείς ξενώνες για να κλείσετε από τώρα συμφέρουσες καλοκαιρινές διακοπές.
Σούπερ ευκαιρίες για τις καλοκαιρινές διακοπές
Το ξέρουμε, είναι υπερβολικά νωρίς για να σκεφτείτε τις καλοκαιρινές σας άδειες και τις διακοπές σας. Όσοι όμως αποδειχθούν… φρονίμων παιδιά, θα γελάσουν τελευταίοι. Κι αυτό γιατί μπορούν να ωφεληθούν με δύο τρόπους: Είτε να βρουν αξιοπρεπή, πάμφθηνα δωμάτια, είτε να βρουν πολυτελή καταλύματα σε τιμές όχι ακριβώς low budget, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερες από αυτές που θα πληρώσουν αν ακολουθήσουν την «συνταγή» της τελευταίας στιγμής.

Κάπως έτσι σκεφτήκαμε κι εμείς, και ψάξαμε για εσάς σε μερικούς από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας, και συγκεντρώσαμε 20 συμφέρουσες επιλογές για την υψηλή περίοδο (από τα μέσα Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου). Συγκεκριμένα, σας έχουμε απλά δωμάτια από μόλις 23€, αλλά και τις πιο value for money επιλογές που δίνουν το κάτι παραπάνω, χωρίς εσείς να δώσετε πάνω από 100€ για το δίκλινο. Κι αν δεν είστε ακόμα σίγουροι για το τι μπορεί να συμβεί ως το καλοκαίρι, το σκεφτήκαμε κι αυτό: Βρήκαμε, ως επί το πλείστον, δωμάτια που για κρατήσεις μέσω Booking, προσφέρουν δωρεάν ακύρωση της κράτησης.

Οι… «όποιος-προλάβει-πρόλαβε» επιλογές

Ζάκυνθος: Στα Litsa & Rosa Apartments στον ήσυχο, γραφικό Αλυκανά, εντοπίσαμε τιμές από 23€ το εξοπλισμένο με κουζινάκι δίκλινο στούντιο (με δωρεάν ακύρωση). 

Κεφαλονιά: Τα δωμάτια της Ρεγγίνας στα Βλαχάτα είναι τεράστια (60 τ.μ.), άνετα, μοντέρνα, πλήρως εξοπλισμένα, με επιπλωμένες βεράντες με θέα στη θάλασσα και ξεκινούν από τα 40€ με δωρεάν ακύρωση Στο ίδιο νησί, το Studio Thea, κοντά στην παραλία του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή του Ληξουρίου, προσφέρει άνετα κλιματιζόμενα δωμάτια με μοντέρνες ανέσεις και έναν ολάνθιστο κήπο, από 35€ το δίκλινο με δωρεάν ακύρωση. 

Σκόπελος: Στα Liossis Apartments στην πρωτεύουσα του νησιού, τα οικογενειακά διαμερίσματα (έως 3 ενήλικες και ένα παιδί) είναι άνετα, λιτά, αλλά μια ανάσα από το λιμάνι και την κοντινότερη παραλία, και στοιχίζουν μόλις 33€ με δωρεάν ακύρωση. Πιο “deluxe” επιλογή, μόλις μια ανάσα από το λιμάνι της πόλης, τα Akti Fine Rooms προσφέρουν όμορφα, μοντέρνα και άνετα κλιματιζόμενα στούντιο από 54€ (ή 60€ με δωρεάν ακύρωση) και ρομαντζάδα σε ένα από τα πιο κουκλίστικα μπαλκονάκια των Σποράδων. 

Ρόδος: Μέσα σε ένα κήπο με μπουκαμβίλιες, τα λιτά αλλά φιλόξενα δωμάτια του Blue Waves μας αποζημιώνουν για την… βαβούρα στο Φαληράκι, με τις χαμηλές τους τιμές: Ξεκινούν από τα 32€ το δίκλινο (ή 35€ με δωρεάν ακύρωση) για την υψηλή περίοδο. 

Πήλιο: Το Αγνάντι στο γραφικό Χορευτό βλέπει κατευθείαν στην κρυστάλλινη πηλιορείτικη παραλία, διαθέτει πετρόχτιστα δωμάτια, μια αυλή γεμάτη λουλούδια και στοιχίζει 55€ το δίκλινο (ή 60€ με δωρεάν ακύρωση). Στο ίδιο χωριουδάκι, το Μπαλκόνι είναι χτισμένο σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική παράδοση, βλέπει κατευθείαν στην καταγάλανη παραλία της Παρίσαινας και στοιχίζει 55€ το δίκλινο με δωρεάν ακύρωση.

Ρέθυμνο: Στην Αριστέα, στην παραλιακή «γειτονιά» της πόλης του Ρεθύμνου, θα βρείτε δωμάτια εξοπλισμένα με κουζίνα, ενώ θα μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας και στις δύο πισίνες (ενηλίκων και παιδιών) – στοιχίζουν από 47,50€ (ή 52€ με δωρεάν ακύρωση) το δίκλινο.

Σαντορίνη: Κι όμως, γίνεται και… ηφαίστειο low budget. Στο Sweet Dreams, στο χωριό Καρτεράδος, που βρίσκεται σε απόσταση περπατήματος από την πρωτεύουσα των Φηρών, εντοπίσαμε δωμάτια άνετα, με δωρεάν wifi από 49€ το δίκλινο. 

Πάρος: Άνετα δωμάτια με γλυκύτατα μπαλονάκια και έναν υπέροχο κήπο, από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε και δωρεάν ποδήλατα για βόλτες, εντοπίσαμε στον Ξενώνα Περδικούλη στην Αλυκή, με κόστος από 46€ το δίκλινο. 

Νάξος: Το Ξενοδοχείο Δέσποινα βρίσκεται μόλις 50 μέτρα από την Αγία Άννα και διαθέτει δωμάτια με όμορφα χρωματιστά έπιπλα και πελώρια μπαλκόνια με θέα, από 48€ το δίκλινο. 

Value for money σε πιο "ακριβές" επιλογές

Ρέθυμνο: Διαμονή σε ένα βενετσιάνικο αρχοντικό του 15ου αιώνα, κάτω από το ενετικό φρούριο της πόλης, και 50 μέτρα από τη θάλασσα. Γίνεται καλύτερο; Ναι. Τα δωμάτια του πολυτελούς Palazzo Vecchio Exclusive Residence έχουν κλιματισμό, καθιστικό, μπανιέρα, δορυφορική τηλεόραση, εξοπλισμένο κουζινάκι, δωρεάν ξαπλώστρες στην βεράντα και δωρεάν wi-fi. Και η τιμή του superior δίκλινου με πρωινό για την υψηλή περίοδο βρίσκεται στα 99€ (ή 109 με δωρεάν ακύρωση). 

Πήλιο: Στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου, λιγότερο από 5 χιλιόμετρα από την παραλία του Αγίου Ιωάννη του Πηλίου, το Theta Hotel προσφέρει κομψές σουίτες με ξύλινα δάπεδα, πολυτελή μπάνια και αφράτα στρώματα, από 90€ με πρωινό (ή 110€ με δωρεάν ακύρωση). Το ξενοδοχείο διαθέτει εξωτερική πισίνα, θέα στο βουνό και τη θάλασσα και υδρομασάζ στα περισσότερα δωμάτια. 

Φολέγανδρος: Σε μία από τις πιο ακριβές, πλέον, Κυκλάδες, και δη στο πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της Χώρας, το Κάστρο προσφέρει μικρά, αλλά χαριτωμένα και πάλλευκα δωμάτια από 75€ το δίκλινο. 

Ρόδος: Στην Μεσαιωνική Πόλη, το πιο όμορφο, γραφικό και γοητευτικό κομμάτι της Ρόδου, ο ξενώνας «3 Χάριτες» προσφέρει ατμοσφαιρικά δωμάτια, κρεβάτια με κουνουπιέρες, ιδιωτική είσοδο, καναπέδες, εξοπλισμένη κουζίνα και παρδοσιακή διακόσμηση. Και η τιμή αυτού, από 93€ το τετράκλινο (ή 103,20€ με δωρεάν ακύρωση). 

Αμοργός: Ρομαντικά δωμάτια, γήινα χρώματα, πέτρινοι τοίχοι, βεράντες με ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο και εξοπλισμένη κουζίνα διαθέτουν τα Aelia Studios στην Αιγιάλη, σε μία από τις ατμοσφαιρικότερες Κυκλάδες. Οι τιμές αυτή την εποχή κυμαίνονται στα 88€ το δίκλινο (με 30% χρέωση σε περίπτωση ακύρωσης). 

Σαντορίνη: Δεν θα δείτε μία από τις πολυτελείς σουίτες της καλντέρας με ιδιωτική πισίνα. Αλλά στα Marcos Rooms, θα βρείτε λιτά, basic δίκλινα, ίσως τα μοναδικά στην Οία που στοιχίζουν (κάτω από) 100€. Βρίσκονται σε ένα από τα κεντρικότερα νησάκια του πιο όμορφου οικισμού της Σαντορίνης (αν όχι του κόσμου) και μάλιστα από την ταράτσα τους μπορείτε να απολαύσετε το περίφημο ηλιοβασίλεμα. 

Πελοπόννησος: Στην πανέμορφη και εναλλακτική Φοινικούντα, το Tsokas Hotel προσφέρει ανέσεις τριών αστέρων, μια ωραιότατη πισίνα, και δωμάτια με μοντέρνο στιλ, φωτεινά χρώματα, εξοπλισμένες κουζίνες και καθιστικά, και μπαλκόνι με θέα, μόλις λίγα βήματα από την παραλία του Ανεμόμυλου. Οι τιμές κυμαίνονται στα 90€ το δίκλινο με δωρεάν ακύρωση. 

Ανάφη: Στο μοναδικό ξενοδοχείο της πιο… μακρινής και hip Κυκλάδας, το Apollon Village Hotel μεταξύ λιμανιού και Χώρας προσφέρει ωραία δωμάτια κυκλαδίτικου στιλ, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο από τα επιπλωμένα μπαλκόνια και μίνι εξοπλισμένο κουζινάκι, από 94€ για το δίκλινο (ή 105€ με δωρεάν ακύρωση).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v